Seks

Vijf voortreffelijke vooshoekjes

Je bent jong en je wil wat. Vozen en bierdrinken bij voorkeur. En dan het liefst tegelijkertijd, want dat is het prettigst jaja. Wij begrijpen dat. Wij voelen je. En daarom zijn we, altruïsten die we zijn, speciaal voor jou een avond gaan vozen. Zodoende hebben we vijf voortreffelijke Leeuwarder vooshoekjes voor je kunnen selecteren die we hieronder toelichten. Allemaal uiterst charmant, goed bereikbaar, nabij een tap en/of voosvriendelijk for real. Doe er je voordeel mee: betast, lebber en friemel je het leplazarus.

Vooshoek 1: bij binnenkomst direct links achter de klapdeur van Café de Nachtwacht.

Met het oog op de voorwaarde van bier-bij-de-hand is dit een hele goeie. Je hoeft je klauwtje maar in de lucht te steken met evenveel opgestoken vingers als gewenste biertjes of de Amsterdammertjes worden voor je op de bar geklapt. Ondanks die betrekkelijk korte afstand tot de bar waan je je echt even alleen met je voosgenoot, want: die klapdeur en dat traphek fungeren prima als denkbeeldige muurtjes waardoor je je lekker durft te laten gaan. Die bliepende gokkast in je aura, daar stoor je je geenszins meer aan.

Vooshoek 2: die obscene parkeerplek (waar je niet mag parkeren) in de Bagijnesteeg.

Wil je nou écht even alleen zijn, maar is samen naar huis gaan toch net nog een brug te ver, dan moet je hier wezen. Weg van alle bemoeiallen (maar ook van de tap, which is dan weer een beetje jammer) en lekker in de frisse lucht. Daarbij: je hebt alle ruimte. Want dit is een flink uit de kluiten gegroeide vooshoek. Extra geschikt voor mensen die erop kicken op bekeken te worden, want: Big Brother is watching you. Oeh.

Vooshoek 3: het rookhok in De Ouwe Stoep

Hier was ik een beetje kapot van. Nog steeds, eigenlijk. Want sweet baby Jesus: wat is dit een fantastische plek. In het rookhok van Café De Ouwe Stoep schuilt een pareltje. Om te paffen sla je na binnenkomst rechtsaf, om te bekken ga je immer gerade aus. Zo’n drie stappen. In een nisje dat lijkt te zijn gemaakt voor twee elkaar liefkozende primaten kun je vervolgens je godganse gang gaan. Daggeren, tongworstelen, een ayurvedische nekmassage: alles kan in deze paradijselijke bubbel van geluk. Go for it.

Vooshoek 4: het portiekje tussen De Scamele Ruter en de Febo

Waarom dat portiekje daar zit? Om te vozen natuurlijk. Toe even juh. Nog meer van die onnozele vragen? Met op links kroketten uit de muur en op rechts biertjes van de Ruter (voor de kijker andersom) kom je hier je nacht wel door. Drink, eet, voos, repeat. Daar is dit stekkie voor gemaakt. Kijk maar, zelfs de muur heeft de kleur van de liefde.  Aw yeah.

Vooshoek 5: de bezemkast van de Scooters.

Je schuifelt langs de muur, duwt voorzichtig de deurkruk omlaag en WHOP! Weg ben je. Met je flirt. Net als Alice naar Wonderland. Of die chick uit Narnia naar Narnia. Dat onvoordelige licht in het bezemhok kan trouwens ook gewoon uit indien je niet wenst de poriën van je partner te kunnen tellen, en het hok kan aan twee kanten verlaten worden. In de achteruit voor meer bier, in de eerste versnelling vooruit voor naar buiten, naar huis, naar de Bagijnesteeg, you name it. Lekker eventjes he-le-maal together alone, in deze bezemkast. Met je eigen Harry Potter. Rrrr.

Door: Marilyn de Beurs
Fotografie: Lucas Kemper

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close