Culinair

Nazomers Happen

Snel, gezond en budgetproof

De dagen zijn alweer wat korter, de zonnestralen minder sterk en de blaadjes beginnen langzaam te verkleuren. Maar voordat deze weer echt naar beneden zullen dwarrelen, proberen we die mooie zomer nog zo lang mogelijk te rekken. De studie kan misschien je vakantietijd inpikken, maar die smaak van de zomer pakken ze niet zomaar van je af! Daarom drie snelle, gezonde en budgetproof recepten. Perfect voor tussen de colleges door of als beloning na een dag tikken in de bieb. Zo voelt die avondzon op je studentendakterras, balkonnetje of in het raamkozijn nog net een beetje als vakantie.

Let’s start met iets waar je meteen blij van wordt: pita met gegrilde groente. Kleur op je bord, zon op je balkon.

FRIS PITABROODJE
INGREDIËNTEN:
Pita broodjes met voorgesneden zomergroenten, provinciale kruiden, hummus (naar keuze), olijfolie, fetakaas, rucola, zout en peper. Pita broodje in de oven (aantal minuten en temperatuur staan op de verpakking), groentjes samen met de kruiden opbakken in de olijfolie. Als het broodje klaar is en de groentjes lekker bruin zijn, ben je al bijna klaar! Eerst nog even een lekkere, dikke laag hummus op het broodje, groentjes erop en maak het af met de verkruimelde feta, wat rucola en misschien nog een klein snuffie zout en peper en/of een sprinkeltje olijfolie eroverheen voor de smaak en smullen maar! Mocht je een grote eter zijn dan kun je altijd nog rijst en/of zoete aardappelfrietjes erbij voegen.

Ben je meer van comfortfood met een gezonde twist? Dan is deze kapsalon 2.0 echt top!

KAPSALON 2.0
INGREDIËNTEN:
Stukjes vegetarische kip, zoete aardappel, sla, komkommer, cherry tomaatjes, peterselie, olijfolie, paprikapoeder. Voor de dressing: yoghurt, knofl ook, peper.

Snij de zoete aardappel in patatreepjes, doe ze in een kom en hussel het door elkaar met een lekkere scheut olijfolie, paprikapoeder, wat zout en peper. Goed schuddelen en hup die Airfryer in! Vijftien minuten op 185 graden. In de tussentijd kun je de kipschnitzel opbakken in een pan met wat olijfolie. Snij de tomaat, komkommer en koriander fi jn en je bent alweer bijna klaar. Alleen nog even de dressing: 2 eetlepels yoghurt in een bakje, pers er 2 teentjes knofloof bij, roer er wat peper door en ready you are! Doe de sla in een kom, dan de frietjes, gevolgd door de kipschnitzel met de groentjes, een kwakkie gezonde knofl ooksaus en om het helemaal af te maken nog wat sprinkeltjes peterselie er bovenop en smullen maar!

Nog niet uitgesmuld? Gelukkig maar, want er is nog een laatste recept om van te smullen!

MEXICAANSE WRAPS
INGREDIËNTEN:
150 gram (vega) gehakt, 1 x HAK Kidneybonen Chili in stazak (zitten al kruiden door, vet lekker), 1 avocado, wraps, rucola, geraspte kaas.

Verwarm het gehakt in de pan en als het lekker bruin is, gooi je de bonenschotel erbij. Lekker laten pruttelen totdat het geheel warm is. Verwarm de wraps in de magnetron en snijd een avocado in plakjes. Vul de wraps vervolgens met het gehakt- en bonenmengsel, verdeel er wat avocado over en wat rucola en eventueel nog een beetje geraspte kaas. Klaar!

 
Allemaal zo gemaakt! Op en top om in je pauze zo lang mogelijk van de maaltijd en die mooie en laatste zonnestralen van zomer 2025 te kunnen genieten! Shout-out naar de Jumbo voor het gemakkelijk bereikbaar houden van alle verse ingrediënten: zo hou jij meer tijd over voor je bord vol zomer.

 

 

Tags
Show More

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close