CulinairVan alles

WAT MOETEN WE NU WEER KOKEN?

LORENZA SPEURT NAAR GOEDKOPE EN GEMAKKELIJKE RECEPTEN

SOEP EN PASTA MET HERFSTGROENTEN

De herfst is alweer een tijdje aan de gang en dat betekent dat de herfstgroenten weer volop in de winkel verkrijgbaar zijn. Zoals pompoenen.

We kunnen er eigenlijk niet omheen. Is het niet figuurlijk, dan is het wel letterlijk want wat zijn ze weer groot geworden! Mocht je al in het centrum van Leeuwarden over de vrijdagmarkt gelopen zijn, dan heb je ze vast gezien. Joekels van pompoenen en iedereen mag raden wat die wegen. De zwaarste van dit jaar woog maar liefst 830 kg! Niet te geloven!

En daar moeten we dan ook zeker wat mee gaan doen! Die mooie herfstkleuren, geuren en smaken kun je gewoon niet aan je voorbij laten gaan. Om jullie een beetje te helpen met het bedenken van wat je vanavond weer moet koken na zo’n lange schooldag hebben wij hier twee gezonde maar vooral makkelijke en lekkere recepten voor je op een rijtje gezet.

Maak je geen zorgen: voor deze recepten heb je geen vrachtwagen nodig om de juiste pompoen te kunnen vervoeren. Zelf kunnen we er niet vanaf blijven en we hebben dit recept nu echt al te vaak gemaakt. Dus pas maar op, als je deze maaltijden eenmaal hebt geproefd, wil je niet meer anders. Misschien dan toch die 830 kg pompoen gaan aanschaffen. Zo lekker!

POMPOENSOEP
Waar moet je beginnen? Allereerst natuurlijk met de boodschapjes. Je hoeft voor dit recept niet bij je huisgenoot te lenen. Je hebt nodig: een ui, een teentje knofl ook, een halve pompoen, 2 worteltjes, een blokje groentebouillon, een theelepel crème-fraîche, een theelepel komijnkruiden and you are ready to go! De kosten bedragen ongeveer 6,25 euro bij de Jumbo voor ongeveer 3 kopjessoep, dus nog geen 2,10 euro per kopje!

• BEREIDING
Een kind kan de was doen! Snijd de ui, knofl ook en pompoen in blokjes. Bak de ui en knofl ook glazig en voeg de pompoen, wortelblokjes en komijnkruiden erbij. Laat het even bakken, voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe, en na 15 minuten pruttelen is het tijd om het geheel met de staafmixer fijn te blenden. Schenk je kommetje maar vol met een kleine theelepel crème fraîche, misschien nog wat peper en zout, en voilà: jij bent de sterren-chef van de avond! Genieten maar.

 

PASTA OF GNOCCHI MET HERFSTGROENTEN
Nog niet uitgepompoend? Geen zorgen, ook dit recept is om je vingers bij af te likken! Gnocchi of pasta, maar net wat je voorkeur heeft, met een spinazie-pompoensaus. Het is weer tijd om de boodschappen lijst tevoorschijn te halen, want wat heb je nodig? Een halve pompoen, een groente bouillonblokje, 125 g crème fraîche, 200 g spinazie, 500 g gnocchi of pasta, 50 g geraspte kaas, wat basilicum en wat zout en peper om het af te maken. Dit recept is goed voor 3 à 4 porties en kost je ongeveer 7 euro bij de Jumbo.

 

 

 
• BEREIDING
Kook de pompoen samen met het bouillonblokje in een steelpan tot hij lekker zacht is, ongeveer 15 minuten. Pureer de pompoen en roer de crème fraîche, zout en peper erdoor. Kook de spinazie
kort en voeg deze toe aan de pompoen-saus.Kook de gnocchi of pasta volgens de verpakking, Kook de gnocchi of pasta volgens de verpakking, giet af en meng deze met de kaas door de saus. Schep alles in een diep bord, strooi er nog wat kaas en basilicum over, en daar heb je het: een welverdiende maaltijd!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? DUIK DE KEUKEN IN, LAAT DIE HERFSTSMAKEN, KLEUREN EN GEUREN JE OMARMEN, EN WIE WEET BEN JIJ WEL DE STER VAN DE AVOND! GENIET ERVAN! ●

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close