PersoonlijkStudentenleven

Schoolstyle

Ons redactielid en fashion blogger Rowan Reiding gaat voor deze streetstyle schoolstyle rubriek gewapend met haar camera op de vier hogescholen op zoek naar studenten met een eigenzinnige stijl. Zorg dus dat je altijd in je beste kloffie naar school gaat, want wie weet beland je binnenkort bij onze fashionista voor de lens! Deze keer heeft Rowan vier stijlvolle studenten gespot op NHL Hogeschool en Stenden. Even voorstellen: Laurens, Heleen, Daniel en Marrit.

Laurens Artz – NHL Hogeschool


– Bomberjack: Topmen €80,-
– Polo: Mosaert €90,-
– Jeans: River Island €50,-
– Sneakers: Adidas €95,-
– Rugzak: Herschel €70,-

Met zijn goedgekapte haren en perfect afgestijlde outfit is Laurens een opvallende verschijning in de wandelgangen van de NHL. Deze 21-jarige fashionisto volgt de minor Concepting van de opleiding Communication en Multimedia Design.

In tegenstelling tot de meeste studenten die we aanspreken voor deze rubriek heeft Laurens meteen zijn woordje klaar als we hem vragen naar een beschrijving van zijn stijl: “Urban, zakelijk, strak en modern.” Zo draagt Lauren graag leren bomberjacks en skinny jeans, maar spot je hem ook in pakken. En dat alles het liefst in de kleur zwart, al is een kleurtje als eyecatcher wel toegestaan. Zo droeg hij toen we hem spotten een wel heel bijzondere polo. Deze polo is namelijk ontworpen door Laurens grootste idool Stromae. Het is dan ook het item in Laurens kledingkast waar hij het allertrotst op is: “De grafische print spreekt mij als CMD’er enorm aan.” Laurens’ stijl stelen? Neem dan eens een kijkje op de Engelse webshop ASOS, hier koopt Laurens 99% van zijn garderobe. Of volg Lauren op Instagram (@lauwiedinho) waar hij geregeld zijn eigen outfits post.

Heleen Lock – Stenden

– Jas: Monki €100,-
– Sjaal: Zara €25,-
– Top: Forever21 €10,-
– Blazer: The Sting €35,-
– Jeans: H&M €30,-
– Sneakers: Van Haren €24,-
– Zonnebril: gekregen van m’n zus
– Tas: Zara €25,-

Tassenliefhebster Heleen is eerstejaarsstudent Hogere Hotelschool aan Stenden. Ze woont sinds een half jaar in Leeuwarden, maar komt oorspronkelijk uit Apeldoorn. En ja, de grap “Even Appeldoorn bellen” is al heel vaak gemaakt.

Haar stijl omschrijft Heleen als ‘casual chic’. Wij spotten haar dan ook in een chique lange jas en casual sneakers. Sneakers zijn favoriet, want comfort is voor Heleen erg belangrijk: “Als het niet lekker zit, draag ik het niet. Dus hakken zijn ondanks dat ik ze prachtig vind voor mij een no-no.” Wat naast sneakers absoluut niet mag ontbreken in haar kledingkast is een zwarte blazer, omdat je deze op talloze manieren kan combineren. Maar ook tassen zijn voor Heleen onmisbaar. Op het moment heeft ze er vijftien en de meeste komen van Zara en Invito. Als ze de loterij zou winnen, zou ze zichzelf op de wachtlijst zetten voor een tijdloze donkerblauwe Hermès Birkin Bag, waarvoor je ongeveer tienduizend eurootjes neer mag tellen. Maar dan zou ze nog steeds wel bij haar favoriete winkels Zara en H&M te vinden zijn, hoor. Heleen houdt namelijk van de uitdaging om high-end items te combineren met budgetitems.

Daniel Kaske – Stenden

– Leren jas: Tigha €250,-
– Trousers: The Sting €15,-
– T-shirt: The Sting €15,-
– Sneakers: Nike €90,-
– Zonnebril: merkloos €2,50
– Horloge: Junghans €400,-
– Ketting: ? €40,-

Duitse Daniel heeft twee jaar geleden miljoenenstad München verruild voor het pittoreske Leeuwarden om de opleiding IBMS te volgen. “Leeuwarden is a beautiful small city,” aldus Daniel.

Behalve studeren shopt Daniel ook liever in ons stadje dan in geboorteplaats München. Volgens Daniel zijn er in München zoveel winkels dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In Leeuwarden slaagt hij vaak bij The Sting en Men at Work. Online shoppen vindt Daniel maar niks, want hij vindt het belangrijk om kleding te passen en te voelen. Je kan Daniel gerust een sneakeraddict noemen, want hij heeft er acht paar, wat voor een man best veel is. Het merendeel van zijn collectie bestaat uit Nike Air Max. Ook is de kans groot dat Daniel een petje met een gek printje draagt als je hem tegenkomt, hiervan heeft hij er vijftien. Om zijn hipsterverschijning compleet te maken, heeft Daniel een volle baard als doel: “I’m just curious what it looks like.” Maar op de vraag of hij ook een man bun overweegt, krijgen we een dikke “NO!” als antwoord. Jammer, dames met een man-met-knot-obsessie!

Marrit Kloosterman – NHL Hogeschool

– Hoed: Invito €24,99
– Jurk: Primark €8,-
– Cardigan: Lui & Lei €24,95
– Laarzen: Sendra €259,95

22-jarige Marrit is derdejaarsstudent Communicatie en volgt op dit moment de minor Designing Online Journeys. Deze dame met een goed oog voor stijl zal je niet snel spotten in een kleurrijke outfit.

Marrit heeft namelijk een voorliefde voor de kleur zwart. Allereerst omdat het simpelweg makkelijk te combineren valt, maar vooral omdat het onwijs chique staat. Haar stijl omschrijft ze dan ook als een mix van netjes en basic. Bovenaan haar verlanglijstje staat een nieuwe tas van haar lievelingsmerk DKNY. “Mijn eerste DKNY-tas kreeg ik cadeau van mijn vriend en daardoor heeft het merk een speciaal plekje in mijn hart veroverd.” Marrit draagt voornamelijk basics van H&M, die ze vervolgens afstijlt met duurdere items zoals haar DKNY-tas of schoenen van Supertrash. “Ik ben wel heel kritisch hoor, als ik iets duurs koop moet het echt perfect zijn,” aldus Marrit. In fysieke winkels zal je Marrit niet snel tegenkomen, ze shopt liever lekker rustig vanaf de bank in haar stijlvolle joggingpak van Nike. Overigens gaat ze ook gerust de deur uit in haar joggingpak, maar dan wel met een nette lange jas erboven: de ultieme basic chique outfit!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close