Recensies

Recensies enzo

Eens in de zoveel tijd moet iemand gewoon es ff lekker z’n plasje over dingen doen. We vonden daarom drie dingen waarvan we vinden dat jij ze als student moet hebben overwogen. Dus.

Een 3JO tosti: lekker is ‘ie, weinig kost ‘ie!

Daar zit je dan. Donderdagavond half acht, op je kruk, in een mudjevol 3JO Campus Café. Gezellige boel hier! De derde ronde van de pubquiz begint. Onderwerp? Seksssss. Nice. Ik rammel! Het 3JO Campus Café is een Grand Café (jaja!) op de Kenniscampus (zozo!) in Leeuwarden, bij Stenden en NHL. Het is gevestigd in het Bewegingscentrum en voor iedereen die net als ik AL-TIJD ‘lekkere trek’ (of gewoon honger) heeft na het sporten, serveren ze in het 3JO Campus Café onder andere uitsmijters, nachos met veel kaas en ui, en (bijna net zo lekker als seks…): tosti’s. En ik spreek uit ervaring als ik zeg dat die tosti’s verdomd goed zijn! Loopt het water je ook al in de mond bij de gedachte aan een Friese open tosti met Riperkritekaas, droge worst en rode ui? Of wat dacht je van een Meatloaf open tosti met tomatensaus, rulgebakken gehakt, ui en kaas? Dat dacht ik! En dan heb ik ook nog een primeur: binnenkort staat op de kaart van het 3JO Campus Café de geitenkaas tosti, en ’t is heus, de Mexicaanse tosti. Wat een goed excuus om nog eens terug te komen! Je hebt al een luxe tosti vanaf €4,50. Voor de Italiaanse open tosti en de Hawaii open tosti die ik mocht proeven: vier sterren!

JAWEL, VIER STERREN!

    

Making a Murderer

Godzijdank, er is een leven na Wie is de Mol. Ken je Netflix al? Geintje natuurlijk. Omdat iedereen wel altijd iets te zaniken heeft over de programma’s op de Nederlandse beeldbuis (pareltjes als Feuten daarbuiten gelaten) focussen we ons op de nieuwe series van Netflix. En zo stuitte onze redactie laatst op Making a Murderer: een documentaire over een Amerikaanse strafzaak, die het verhaal vertelt van moordverdachte Steven Avery. De Amerikaan die voor achttien jaar onschuldig in de cel belandde voor verkrachting en poging tot moord. Jup… Het AD berichtte begin januari dat heel de wereld naar Making a Murderer keek en dat de serie bizarre plotwendingen bevat. En dat je haast vergeet dat alles hartstikke echt is. Retespannend dus! Kleine kanttekening: de verdediging van Avery staat vooral centraal, waardoor andere kanten van de strafzaak weinig tot niet worden belicht. En nice to know: op 21 oktober komen Dean Strang en Jerry Buting, de strafadvocaten van deze zaak, naar Amsterdam om je de fijne kneepjes te leren over het overtuigen en framen bij het bepleiten van ‘zeer onwaarschijnlijke verhalen’. Kost wel  een paar centen: €395,-. Gelukkig stream je Making a Murderer (en honderden andere series/romkoms/tekenfilmpjes) al voor een tientje per maand. Ook voor Making a Murderer vier sterren.

OOK HIER VIER STERREN!    

Het leven door een kartonnen bril

Soms kom je van die prullaria tegen, waarvan je denkt: wat de neuk is dit nou weer? Precies dát flitste door mijn hoofd toen ik voor het eerst hoorde van de Google Cardboard. De Google Cardboard is een kartonnen virtual reality bril die je in combinatie met je smartphone kunt gebruiken. Het is volgens de bazen van Google een goedkoop alternatief (€9,95) om het grote publiek kennis te laten maken met virtual reality. In de Google Cardboard zitten twee lenzen, één voor elk oog (joh…). Leg je je telefoon in het karton, dan kun je dus apps in virtual reality ervaren. Fancy! De techniek staat natuurlijk nog in de kinderschoenen, maar met steeds meer apps kun je je in een virtuele wereld wanen of kekke 3D-filmpjes bekijken. Of de bril echt onmisbaar is voor studenten? Nah. Neuhh. Niet echt. Het principe van de bril is heel leuk, maar het is natuurlijk niet zo onmisbaar als Netflix of een Riperkrite tosti. Maar vet is het wel! Mocht je ’m toch graag willen uitproberen, download dan het concert van Paul McCartney ook meteen even. De beeldkwaliteit is niet je van het, maaaaaar, dichter bij Paul kom je niet! Drie sterren: grappig voor nieuwsgierigaards met tijd over om te gamen, te ‘Google earthen’ en 3D-filmpjes te bekijken.

EN ALWEER VIER STERREN, MAAR DAN MIN 1

Show More

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close