Handig

Recensiepagina

0% bier

Een nieuwe trend komt ons kleine landje binnenwaaien met de komst van het 0% biertje in allerlei verschillende soorten smaakjes. Non-alcoholisch bier klinkt in mijn oren nog steeds als Phineas zonder Ferb, als tequila zonder citroen en als One Direction zonder Zayn (of nee, wacht…). Goed, je begrijpt mijn punt. Ik durf te wedden dat er een paar onoplettende mensen zijn die uiteindelijk sip op de bank belanden met de gedachte dat het een normaal biertje was.

Het brouwsel kwam in de schappen terecht met het idee dat wanneer je snakt naar een biertje, maar geen alcohol mag of wilt, dit een goed alternatief zou zijn. En daarbij is alcoholvrij bier zelfs beter dan een colaatje. Ik blijf het toch een gek idee vinden. Kinderen kunnen bij wijze van nu zelfs bier kopen. Waar gaat het heen met de wereld?

(2,5 ster)

Aanmodderfakker

Onder zijn moeders motto ‘hij doet een hoop activiteiten naast het curriculum, zodat hij zich zo breed mogelijk ontwikkelt’ is Thijs met zijn 32 jaar en zijn zeventigduizend euro studieschuld een perfect voorbeeld van de eeuwige student. Van zijn moeder krijgt hij af en toe nog prakjes mee naar huis en bij zijn zus draait hij nog zijn was. In zijn vrije tijd verdient hij een zakcentje bij een look-a-like Mediamarkt, wat nou niet bepaald zijn passie is. Wanneer hij op een avond de ambitieuze Lisa tegen het lijf loopt, begint zijn ongeïnteresseerde gedrag een andere wending aan te nemen.

In deze dramatisch komische film verricht Gijs Naber een knap staaltje acteerwerk met de vertolking van deze mafkees. Zijn luizenleventje levert een boel geniale en herkenbare scenario’s op. Sowieso een film die elke student gezien moeten hebben!

(vier sterren)

Bodyshape

Een voormalig bodybuilder als eigenaar van een sportschool: dat moet wel de sleutel tot succes zijn. Middenin de binnenstad, verstopt boven de Intertoys, vind je Bodyshape. Foto’s van de hulk himself, ongegeneerd in een roze stringetje, versieren de muur van de zaal. Een glorieuze prijzenkast mag ook zeker niet ontbreken. Dat is toch even iets anders dan al die commerciële onpersoonlijke sportscholen van tegenwoordig.

Het is niet een al te grote sportschool, wat de mogelijkheid biedt om als rood tomaatje rond te kunnen waggelen zonder dat je half Leeuwarden tegenkomt. Naast de nodige fitnessapparaten zijn ook de wat meer luxe faciliteiten aanwezig. Zo geeft de zonnebank de mogelijkheid je om te toveren tot een echte Guido à la Jersey Shore. Ben je iemand die zichzelf niet naar de sportschool kan slepen, waag dan eens een groepslesje kickboksen of zumba. En dit hoeft allemaal echt geen klauwen met geld te kosten: voor 17,50 per maand kan je als student al onbeperkt sporten.

(vier sterren)

 Double B

Amerikaanse invloeden doen hun intrede in ons pittoreske stadje met het nieuwe restaurant Double B, dat zijn naam van ‘Beer & Burgers’ heeft afgeleid. Deze samenstelling klinkt in mijn oren als een fantastische combinatie.

In tegenstelling tot andere restaurants waar je eerst een eeuwigheid op je menukaart staat te kwijlen, is de keus hier gauw gemaakt: burgers. Maar wat voor gestalte deze burger zal aannemen, is helemaal aan jou. De ingrediënten van de burger mag je namelijk zelf samenstellen. Verder zijn er naast de burger nog een aantal bijgerechten te kiezen, zoals frietjes, salade en nachos.

Tenzij je een konijnenvoer fetisj hebt, is de salade geen aanrader. Dit geldt ook voor de karige nachos die geserveerd worden met een kwakje zoetzure saus en klodder harde opgedroogde kaas. Maar uiteindelijk gaat het toch om de burgers en die zijn fenomenaal!

(3,5 ster)

The Happening

Na Flappy Bird en Dubsmash is er weer nieuwe hype aangebroken. Dit keer is het de eer aan de app Happening om te bewijzen geen eendagsvlieg te zijn. De Engelstalige app is een nieuw sociaal medium met vele opties: je  creëert een groep en voegt vrienden toe. YAY, nog een nutteloze uitvinding waar we onze tijd mee kunnen vergooien!

Het vernieuwende aan dit medium is dat heel divers is. Zo is er een anonieme chat, waar je schaamteloos van alles kunt gaan uitkramen zonder dat iemand enig benul heeft wie dat zegt. En zo zijn er nog veel meer functies. Mijn favoriete functie is de ‘Ranking Game’. In dit spelletje krijg je een stelling waarbij je in moet schatten welke stelling het beste bij wie past. Zo leer je nog eens dingen over jezelf die je zelf niet eens wist!

(3,5 sterren)

 The flying dutchman

Een sympathieke jonge knaap van de Repelsteeltje lichtte mij op het top voor op het onderwerp truffels. Er ging een wereld voor mij open toen ik hoorde dat elke truffel weer een ander effect geeft. Ik als newbie dacht dat truffels allemaal één pot nat zouden zijn. Uiteindelijk kreeg ik de ‘Dutchii’ mee met de voorspelling dat dit sterke auditieve en visuele effecten, euforische stemmingen en Eureka-momenten zou opleveren.

Na wat moeizaam kauwen was het wachten geblazen. Omdat het wel even zou duren voordat het zou inslaan, knalden een vriendin en ik er een animatiefilm in.

Zestig klokslagen verder begonnen we te gieren en te brullen van het lachen. Voordat ik het wist, had ik de ene heldere gedachte na de andere. Althans dat dacht ik. Ook mijn waarnemingsvermogen was opperbest. Alle beloftes zijn dus waargemaakt en daarom heeft Repelsteeltje dubbel en dwars vijf sterren verdiend!

(vijf sterren)

Vacuümvoedsel

In de loop der jaren kan ik wel stellen dat ik me menig maal heb begeven in de wondere wereld van de magnetronmaaltijden. Mijn magnetron en ik zijn twee handen op één buik. Als ervaringsdeskundige raak ik dan ook elke keer weer gefascineerd door de combinatie van vacuümverpakkingen en de Chinese keuken.

Waar je het ook koopt, het maakt niet uit: elke supermarkt weet op magische zijn eigen smerige variant te produceren. En als klap op de vuurpijl stoot het ook nog eens mengeling van zuren uit waar je u tegen zegt. Een genetisch gemanipuleerd goedje dat een mooie afspiegeling is van onze fucked up consumptiemaatschappij. Doe mij dan maar échte chinees, hoef ik alsnog niet te koken…

(halve ster)

Door: Elisabeth Brugman
Fotografie: Lucas Kemper

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close