Uitgaan

Dronkemansverhalen

Wonen in hartje binnenstad van Liwwadden: het is de droom van menig student (die niet intelligent genoeg is om te studeren aan de universiteit in Groningen). Maar als je om 4.30 uur ’s nachts écht wilt dromen en je lekker burgerlijk onder je dekbed wilt snuggelen (zoals deze troela), dan lijkt een zingende/boerende/kotsende/schreeuwende/vechtende/luid Duits sprekende menigte die je slaapkamer omsingelt eerder op een nachtmerrie. Ik. Wil. Slapen! Maar soms zijn er van die nachten waarop het niet zo erg is dat je wakker wordt gemaakt door één of andere dronken, doch grappige idioot. Kruip onder je snuggy en geniet van deze top vijf aan uitspraken om wakker van te worden!

5. Dronken man is verwikkeld in een ruzie en bijna-handgemeen met een andere dronken man en daagt hem op een bijzondere manier uit: “Raak me dan aan! Raak me dan áán!”

4. “Hey Michael Jackson. Doe de moonwalk! DOE DE MOONWALK, MICHAEL!!”

3. Het is compleet stil op straat. Dan loopt er een Afro-Nederlander vol trots langs te zingen: “Iiii’m gay! I’m black and Iiii’m gay!”

2. De ene pooier tegen de andere, terwijl ie z’n mouwen opstroopt: “This is NOT Amsterdam. This is Leeuwarden! Let’s fight on the hill!” Voor de kenners: met ‘hill’ bedoelde hij het kleine bruggetje tussen Pompeï en Min12.

1. Een gefrustreerde partyganger: “Ik ga Leeuwarden gewoon opblazen. Het interesseert me niks. Ik ben sterk genoeg! Ik ben sterk genoeg! En al die vrouwen, die mij niet willen, die zijn gewoon dik! Het zijn hoeren! Sletten! Alle vrouwen zijn hoeren!” En dan roept een voorbijganger vanuit het niks naar hem: “Cambuur!”

Heb jij ook een dronkemansverhaal die te leuk is om niet te delen? Stuur ‘m naar [email protected] en wij plaatsen ’m op Facebook. Welterusten!?

Door: Sanne Plantinga

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close