InterviewVaste rubriek

De Straatvraag

Waarom is Leeuwarden leuker dan Groningen?

Wij van de Leeuwarder Studentenkrant weten natuurlijk aaaaaaallang dat Leeuwarden wel een biljoen keer leuker is dan Groningen. We hewwe in ons stadsje een skeve toren, grachtjes in de binnenstad, een heit en een mem die altijd over ons waken én we hebben Groningen eerder dit jaar al verslagen in de terrassen top 100. Zo, die zit. Maar deelt de rest van studerend Leeuwarden deze mening met ons? Ervan uitgaande van wel, gingen we de straat op met de vraag:

Waarom is Leeuwarden leuker dan Groningen?

Henk, 25 jaar, studeert Accountancy aan NHL Hogeschool   
“Groningen is heel massaal. Leeuwarden is natuurlijk – met het oog op 2018 – wel groeiende, maar hier is het nog zo klein en fijn. En er is de Leeuwarder Studentenkrant. Die is echt de bom.”
 

 

 

 

Yga, 19 jaar, doet de Dans Opleiding in Leeuwarden
“Oei… Daar heb ik niet echt een mening over, want ik vind beide steden heel erg leuk. Maar als ik dan toch echt moet kiezen, ga ik voor Leeuwarden. Het is hier wat rustiger, er is genoeg te doen en ehm… hoe noem je dat? De gemeenschapssfeer, die is gewoon heel fijn.”

 

 

 

 

‘Josje’, 25 jaar, gaat iets met SPW of sociaal-maatschappelijk dienstverlener doen
“Vroeger woonde ik in een dorp precies tussen Leeuwarden en Groningen in. Toen ik nog een jonge Josje was, koos ik vaker voor Groningen. Nu woon ik hier in Leeuwarden in een straatje wat me doet denken aan Frankrijk. Geweldig toch? Maar Groningen heeft ook haar charmes, dus het is voor mij in evenwicht. Yin en yang.”

 

 

 

Amarins, 20 jaar, studeert Communicatie aan NHL Hogeschool
“De stad is leuker, de mensen zijn leuker. O, en de mensen zijn ook makkelijker. Het is hier heel internationaal. Eigenlijk is vooral de sfeer leuker: omdat het in Leeuwarden allemaal wat kleiner is, is het automatisch ook knusser en gezelliger.”

 

 

 

 

Patrick, 21 jaar, studeert Accountancy aan NHL Hogeschool
“Om heel eerlijk te zijn ben ik nog nooit in Groningen geweest. Erg hè? Maar dat zegt ook genoeg over hoe leuk Leeuwarden dus is. De terrasjes zijn super gezellig en ik vind de stad op zichzelf heel toegankelijk.”
 

 

 

 

Emma, 20 jaar, studeert Hogere Hotelschool aan Stenden
“Tja, we zijn toch niet voor niets Culturele Hoofdstad van 2018? In Leeuwarden worden veel meer evenementen georganiseerd dan in Groningen, en daar komen steeds meer toeristen en dagjesmensen op af. Omdat dat nog niet echt uit de klauwen loopt, heerst het dorpsgevoel hier ook nog. Super gezellig dus!

 

 

 

 

Fuad, 19 jaar, studeert AV-specialist (film en media) aan D’Drive
“Ik vind Leeuwarden een leukere stad omdat je hier je stadsgenoten beter kent. We zijn hier met z’n allen wat hechter met elkaar. En mijn studie is natuurlijk hier. Je kunt leuk stappen in Leeuwarden, er zijn vrolijke mensen, gezellige tentjes en eetcafétjes. Noem maar op!”

 

 

 

 

Bineke, 18 jaar, gaat een lerarenopleiding doen aan NHL Hogeschool
“Eigenlijk vind ik Groningen leuker dan Leeuwarden. Dat komt omdat Groningen voor mij wat onbekender is dan Leeuwarden. Stel: ik zou op kamers gaan, dan zou ik dus ook eerder voor Groningen kiezen. Waarom je dan alsnog naar Leeuwarden moet komen? Hier lopen leuke mensen rond, je voelt je er snel thuis en je kunt hier ook steeds leuker shoppen.”
 

Door: Eline van der Meulen
Foto’s: Tini Groen

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close