HandigStudentenleven

Zo maak je de lekkerste spareribs!

Benjamin Dikken is met z’n 25 jaar een van de jongste chef-koks van Leeuwarden. Sinds eind vorig jaar stuurt hij de keukenbrigade van Grand Café de Dikke van Dale aan. Om ons te laten zien dat goed grillen niet moeilijk hoeft te zijn, vertelt hij ons het geheim van zijn perfecte spareribs! De eerste zonnestralen bereiken onze blanke gezichten en de temperaturen beginnen de stijgen. Bij menig student groeit het verlangen naar de zomer en het buiten zijn. Tijd om de barbecue te ontsteken! 

Benjamin: “Voor het mooiste stukje vlees kun je het beste bij de keurslager zijn en in tegenstelling tot wat veel studenten denken, hoeft dit helemaal niet zo duur te zijn. Vraag de slager om lekkere ribs die al geheel bakklaar zijn, dit scheelt je thuis veel schoonmaakwerk. Maak voor het afkoken een lekkere, maar simpele, marinade van ketjap, honing en chilisaus. Het is belangrijk om goed te blijven proeven of de verhoudingen goed zijn. Doe de marinade in een pan, aangevuld met een beetje water, zodat de ribs net onder water komen te staan. Hoe meer water je toevoegt, hoe meer smaak verdwijnt. Kook de spareribs zo’n dertig minuutjes om het vlees lekker mals te laten worden. Het overgebleven vocht kun je vervolgens inkoken met suiker en verse kruiden om de ribs mee in te smeren. Marineer de ribs in het ingekookte mengsel en verpak ze in aluminiumfolie. Leg de ribs vervolgens direct op de kooltjes. Na tien minuutjes bakken zijn de spareribs perfect gaar! Als je de ribs serveert met een lekkere zomerse salade en rozemarijn aardappeltjes tover je binnen een uurtje een heerlijke maaltijd op tafel. Succes gegarandeerd!”

Wij doppen alvast een koude Corona: proost!

Door: Max Pieter Dijkstra

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close