HandigStudentenlevenVrije tijd

Restaurantrecensie: La Cubanita

Voor menig man kan de avond niet beter beginnen dan met onbeperkt eten en een lekker koude cerveza. Als beide dan ook nog eens voor een goede prijs worden geserveerd, sta je aan de basis van een succesverhaal. Max Pieter en zijn dispuutgenoten hadden wel zin in een avondje tapas en namen de proef op de som!

La Cubanita is gevestigd aan het Leeuwarder Zaailand, aan de zijkant van het Gerechtshof. Bij binnenkomst zien we al meteen dat het een gezellige drukte is en een groot deel van de tafeltjes lijkt bezet. Vrij snel komt iemand van de bediening naar ons toe om te vragen of we hebben gereserveerd voor een hapje eten, of dat we rond de open haard een borrel komen doen.

We krijgen een krappe tafel toegewezen rechts achterin de zaak. Om ons heen zitten zowel studenten als gezinnen van Cubaanse delicatessen te genieten. Het interieur bestaat uit simplistische meubels met mediterrane invloeden. Overal op de muren is met stift geschreven, een grappige vorm van het welbekende gastenboek.

Een vriendelijk meisje legt ons het concept uit: we kunnen ons voor 17,50 tonnetje rond eten. Per ronde mogen we per persoon twee gerechtjes aankruisen op een speciaal ontwerpen viltje. Op de menukaart, die in de vorm van een soort reclamefolder voor ons ligt, zijn onder andere vegetarische hapjes, koude tapas, vleesgerechtjes en visgerechten te vinden. Ook heeft de kaart een scala aan cocktails en enkele mediterrane bieren.

Om verwarring bij de gerechten te voorkomen bestellen we om de beurt een ronde voor onze tafel. De proporties van de hapjes zijn prima en zien er lekker uit. Helaas moeten we wel concluderen dat in de keuken niet wordt bespaard op zout en zijn veel vleesgerechtjes vrij vet. Over het algemeen smaakt alles echter prima en moeten we na vijf rondes toegeven dat we toch echt niet meer op kunnen om vervolgens onze avond voort te zetten in de kroeg. Natuurlijk niet zonder dat we onze dispuutnaam op de muur hebben achtergelaten.

La Cubanita is een eetgelegenheid waar je voor weinig geld tonnetje rond (en goed aangeschoten) naar buiten kunt lopen! We kijken terug op een zeer geslaagde avond en raden iedereen aan om eens langs te gaan.

Door: Max Pieter Dijkstra

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close