Van alles

Wat voor drinker ben jij?

Drank. De ene student drinkt met mate, de andere ligt al vier dagen achter elkaar met een kater in bed. Misschien ben je het type gezelschapsdrinker of misschien het type dat tijdens het studeren een halve fles wijn achterover tikt.  Hoe je het doet of met wie maakt eigenlijk ook niet zoveel uit, zolang je het maar gezellig hebt. In de drinkende wereld van studenten zijn er een aantal type drinkers die vast een belletje doen rinkelen. . Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Breezersletjes

Het bekendste  mixdrankje van Bacardi is natuurlijk de Breezer. Voor de jongeren die net beginnen met drinken, is dit een aantrekkelijk drankje. Zo zoet dat  de vullingen uit je kiezen springen en je proeft de alcohol nauwelijks. Hier word je lekker snel dronken van, maar een Breezer is wel een aanslag op je portemonnee. En: het drankje is tegenwoordig niet meer zo hip. Het introduceerde zelfs de term Breezersletjes. Meisjes die eruit zien als zestien, maar dat niet zijn. Te herkennen aan lang sluik haar, korte rokjes, wankelend op hakken en semi-geile blikken. Deze ‘meisjes’ die zo wanhopig graag op stap willen en soms bereid zijn om een man een pleziertje te bezorgen op de wc  voor zo’n smerig bubblegumdrankje. Het is begrijpelijk dat je zo nu en dan geen geld hebt, maar blijf dan alsjeblieft thuis! Sommige vrouwelijke studenten willen dit gedrag zo nu en dan ook wel eens vertonen, maar hoeven daar geen drankje voor.

Een witte wijn graag , zoet

Als je het tijdperk van de Breezers hebt gehad, breekt de volgende periode aan. Je kent het wel, je zit rustig te lunchen in een café en zodraschool voorbij is, stromen ze binnen: meisjes die nog net niet vrouw zijn. Dat deze dames nog niet zo veel verstand hebben van wijn blijkt uit hun bestelling. Zoet. En vervolgens nog een, en nog een. Totdat ze zich lichtelijk aangeschoten voelen en vreselijk irritant beginnen te lachen. Zelf denken ze namelijk dat ze ontzettend dronken zijn. Niet getreurd, als deze meisjes eenmaal weten hoe het is om echt lazarus te zijn, is de zoete-witte-wijnperiode snel  afgelopen.

Één droge witte wijn voor mij

Drinken moet je leren en wanneer je net uit het ouderlijk nest bent getrapt, is het begrijpelijk dat je smaakpapillen alleen maar gewend zijn aan allerlei zoete troep. Maar er komt een tijd dat je volwassen moet worden en meestal breekt die periode aan rond je twintigste. Een droge wijn wordt besteld door  vrouwen die belangrijke zaken  zoals politiek en het broeikaseffect te bespreken hebben. Jongeren willen nu eenmaal zo snel mogelijk kind-af zijn en doen vooral alsof ze volwassen zijn. Op sommige momenten laten ze de act zakken, , vooral  wanneer er te veel droge witte wijntjes zijn besteld en het kind  weer naar buiten komt. Het is alom bekend dat mensen eerlijk zijn wanneer ze dronken zijn. Deze periode staat dan ook garant voor het veklaren van de liefde aan jan en alleman en het uithalen van stomme grappen. Pas later zul je beseffen dat je op je twintigste eigenlijk helemaal niet zo volwassen was.

Louter pils

Er zijn talloze vooroordelen over studentenverenigingen, maar een die niet naar het rijk der fabelen verwezen kan worden is is dat verenigingsmensen louter pils drinken. Goudgeel vocht dat sneller naar stroomt dan hun eigen bloed. Niet zo heel gek, want pils is  het goedkoopste wat er op de  sociëteit te vinden is.Studenten hebben namelijk niet zo veel geld en bier is dan een welkome oplossing voor de drankzucht.  Reclames van bekende biermerken maken duidelijk dat deze drank vooral voor mannen bedoeld is, maar dat maakt de vrouwen van  de vereniging helemaal niks uit. Nu heeft bier enkele  nadelen. Bij overtollig gebruik ruik je naar  bierlucht en je dijt aan alle kanten uit.

It giet oan!

Berenburg is het meest bekende drankje onder Friezen. Het is nauwelijks  verbazingwekkend dat ze volledig het licht uit hun ogen drinken wanneer zij zich met z’n allen hebben verzameld in hun zuipkeet ergens tussen de schapen. Niet alleen Friezen zijn er dol op, ook studenten. Gemixt met cola of sinas wordt het een Beco’tje of een Mandarijntje, maar de echte liefhebbers drinken dit kruidenmengsel met jenever het liefst  puur. Een kater duurt gegarandeerd de hele dag. Zorg er dus  voor dat je de volgende dag niet hoeft te studeren.

Door Nicky van Veenhuizen

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close