Van alles

Hotspots in Leeuwarden

Alcohol speelt  in het leven van studenten een grote rol. In Leeuwarden zijn er voor de student genoeg kroegen en cafés te vinden, maar het overgrote deel gaat altijd naar dezelfde, zoals die in de Doelesteeg of Club Red. Een typische gevalletje kuddegedrag. De leuke, gezellige maar doch onbekendere kroegjes worden zelden bezocht of komen helemaal niet aan het licht. Daarom hebben we vijf leuke kroegjes, in hartje Leeuwarden, uitgelicht en gefotografeerd om jullie drinkveld te verbreden.

Oranje Bierhuis.
Het Oranje Bierhuis is een uitnodigende kroeg gelegen op het Herenwaltje. Misschien oogt het voor de gemiddelde student wat oubollig,  de witte kleedjes die de tafels versieren de kleedjes die je terug doen denken aan je grootmoeders salontafel, maar deze geven de kroeg juist z’n uitstraling.

Dit bierhuis is het op één na oudste café van Leeuwarden en een van de weinige etablissementen waar alles zich nog in vrijwel originele staat bevindt. Wat het Oranje Bierhuis absoluut uniek maakt, is dat er geen muziek word gedraaid. Het biedt de gelegenheid bij uitstek om te converseren.

Café De Toeter
De Toeter is een klein bruin café aan  de Kleine Hoogstraat.  Een hartstikke gezellige tent waar je een lekker biertje aan de bar kan hijsen. De bediening is top. Honger? De Toeter serveert ook heerlijke hapjes bij de borrel. De buurman grandcafé De Walrus faciliteert deze aangezien het eigen kroegje te klein is voor een keuken. Kortom, ben jij op zoek naar een gezellig kroegje waar je lekker na werktijd of na een dag hard studeren een biertje wil drinken dan is De Toeter een fantastische keuze.

Roel’s 66 Classic Rock Café
Dit café oogt bij binnenkomst als iets wat weg heeft van een jaren 70  Sci-Fi film. Het nogal dubieus fel gekleurde  interieur laat een  fascinerende indruk achter.

Je kunt hier de hele avond genieten van lekkere rockmuziek die tot in de vroege ochtenduren doorklinkt  en dit allemaal onder het genot van een lekker Hertog Jan biertje.
Als jij een student van enig kaliber bent, is de  Roels’s 66 aan  de Grote Hoogstraat een aanrader.

De Strohoed
Mocht je Belgische roots hebben of gewoon meer van een zwaarder speciaal biertje houden, dan is de De Strohoed dé plek in Leeuwarden om speciaal bier te drinken! Dit is een gezellig bruin café waar ze je van al je bierwensen voorzien. Wat De Stohoed zo uniek maakt is de klassieke inrichting en de curiosa die de muren versieren. De Strohoed is gevestigd op de Eewal.

Mukkes
Mukkes is te herkennen aan de betonnen trap die vanaf grote afstand al te zien is. Mukkes is een alternatief rockcafé waar je niet alleen bier naar binnen kunt gooien, maar je ook kunt darten of een lekker potje poolen. Mukkes is een van de weinige plekken in Leeuwarden waar live bands optreden.Ga een keer genieten van de ongedwongen sfeer die Mukkes, te vinden aan  de Grote Hoogstraat te bieden heeft.”

Door Felix Bekkers

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close