Van alles

Must have studenten-app’s: top 5

Een smartphone behoort tot de standaard uitrusting van iedere ijverige, hardwerkende student. Deze smartphone’s zijn vaak zorgvuldig ingericht om het schrale leven van de student te vergemakkelijken. Er zijn twee onhebbelijkheden waar elke student mee kampt: omgang met geld en het marginaal inspannen voor iets wat binnen handbereik ligt.

Gelukkig biedt de app-wereld hulp in de vorm van een scala aan verschillende apps

1. Viber
Je zit al krap in de stufi, vervolgens wordt ook nog eens je telefoonrekening afgeschreven. Deze  app biedt je de mogelijkheid om je laatste biertjes voor de 24e nog te kunnen betalen. Viber is een app die de gebruiker de mogelijkheid geeft gratis te telefoneren, mits de andere gebruiker ook Viber heeft geïnstalleerd. De voordelen van deze app zijn: deze is bruikbaar op 3G of Wi-Fi en deze app is kosteloos te verkrijgen.

2. Dropbox
Dé app voor de student. Deze app geeft de student toegang tot alle door hem of haar geüploade bestanden. Maar dat is niet alles. Het geeft ook alle bestanden die door medestudenten zijn geüpload weer. Dit betekent niet dat er uitsluitend projecten kunnen worden geüpload,  maar uiteraard ook de schunnige pikante foto’s van een van je docenten of een lijst met hippe deuntjes waarop je je zaterdagavond-pasjes zou willen maken.

3. Duo
Op het moment dat je kaart weer een schelle piep afgeeft, je schoenen zich beginnen te vullen met schaamte en je je afvraagt wanneer je een nieuw paar sokken kunt betalen, dan is DUO een hele handige app die precies laat zien wanneer DUO weer geld uitkeert. Met deze app kun je precies berekenen hoeveel schuld je hebt opgebouwd. Deze app is wederom gratis te downloaden.

4. Blackboard-app
Je zou het bijna vergeten, maar de essentie van het student-zijn is… studeren. De Blackboards-app is dan ook een goede reminder. Deze app is ontzettend handig als met je billen bij elkaar je toets hebt gemaakt en je toch afvraagt hoe je dit keer hebt gepresteerd.  Met behulp van deze app worden schoolresultaten snel en gemakkelijk weergegeven.

5. Pou
Vroeger wilde je als kind altijd een hond, een kat of iets anders wat je tegen je tedere hartje wilde leggen en wilde knuffelen tot het arme beestje paars kleurde. Al mocht dit vaak niet van je ouders en daarom werd de Tamagotchi als alternatief in het leven geroepen. De nieuwe Pou- app (helaas uitsluitend voor Androïd toestellen) geeft je de mogelijkheid weer een tiener te zijn. Pou is een soort van abstract stukje blob wat een mens of dier moet voorstellen. Je kunt het beestje aankleden, voeden, schoonmaken, opvoeden en uiteraard kun je spelletjes met Pou spelen. Deze app is gratis en is de ideale bezigheidstherapie.

Door Felix Bekkers

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close