Van alles

Up-and-coming in 058

DIFF
Meet DIFF en Diff. Ja dat klopt, de oprichter en dus de baas van deze band heeft de band vernoemd naar zichzelf. En waarom ook niet? DIFF bestaat uit Bonne, Jelle, Lennard, Bas, Jelmer en natuurlijk Diff. Diff heeft vroeger in een aantal bandjes gespeeld maar heeft het maken van muziek een tijdje in de koelkast gezet. Toch wilde hij op een gegeven moment graag weer terug in de scene en heeft toen besloten zijn eigen band op te richten.

De muziek die de band maakt, wordt Americana genoemd, maar zijzelf noemen het ook wel Country Noir. Noir betekent zwart in het Frans en daarom zijn de nummers ook wel donker. Ze gaan meestal over de duistere kant van het leven, de maatschappij en het geloof.

Dit jaar speelt de band onder andere op Eurosonic Noorderslag, een groot muziekfestival in Groningen. Hiervoor gevraagd worden is een grote eer. Er is een grote kans aanwezig dat je door het optreden op dit festival gevraagd wordt voor een platenlabel. Op het festival zijn namelijk vele scouts, managers en bazen van grote labels aanwezig zijn om groot talent uit de vijver te vissen. Bastille, bekend van de hit Pompeï, is hierdoor ook groot geworden.

DIFF heeft een EP, dit is een cd maar dan met minder nummers. Volgend jaar september staat een groter album in de planning en hier zijn ze dan ook volop mee bezig.

DIFF is echt een goede live-act en het is zeker aan te raden om eens gezellig te komen te kijken, misschien word jij dan wel onderdeel van de vele groupies die ze al hebben.

Website: www.welcometodiffs.com

The Future’s Dust

The Future’s Dust is een band die je muziek laat horen die je in eerste instantie aan pop-rock laat denken, maar je verder meeneemt naar allerlei verre uithoeken die je niet verwacht.

Het verhaal van deze band is begonnen bij Rosan. Zij is van oorsprong een songwriter en had altijd al de ambitie om een band te beginnen. Nick, Abel en Olaf hebben ooit samen in een band gezeten en kenden elkaar al van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Ze komen niet allemaal oorspronkelijk uit Friesland, maar de roots van de band en hun vriendschap zijn wel in onze mooie hoofdstad begonnen. Jochem vond het idee om een band te beginnen altijd heel gaaf en door Rosan zijn ze begonnen.

Met haar band wilde Rosan in eerste instantie graag richting Britpop, denk aan de band Foals. Maar met vijf mensen en dus vijf persoonlijkheden liep de muziekstijl al gauw allerlei kanten op.  Bij het geluid wat ze nu produceren, moet je vooral denken aan rock-pop/ambient, maar hier komen allerlei sfeerinvloeden bij kijken. Ze willen vooral veel ruimte in hun muziek creeëren en stiltes zijn belangrijk.

Waar iedereen bij een band of muziek aan denkt, zijn natuurlijk groupies. Maar heeft deze band ze nou ook? Groupies heeft de The Future’s Dust wel, maar het valt mee. Er is echter één verhaal waar Jochem niets over kwijt wil. Behalve dat het te maken heeft met Nick en Abel. En Vlieland.

The Future’s Dust heeft een eigen EP genaamd ‘Marrakech’ met vier nummers en zijn nu volop bezig om nummers te schrijven voor een album.

Website: www.thefuturesdust.nl

Door: Nicky van Veenhuizen

 

When We Are Wild

When We Are Wild is de naam van de band die is opgericht door Hille Stellingwerf. De band bestaat momenteel uit vier man: Hille, Bart, Patrick en Pandu. When We Are Wild is een hechte groep die aan de ene kant zijn intieme momenten heeft op de bühne maar ook keihard kan knallen vol energie, wild dus!

Op het moment van schrijven bestaat de band precies één jaar. Hille is het met idee gekomen om een band op te richten en heeft op eigen initiatief alle leden van de band bijeen gesprokkeld. Het geluid van de band valt eigenlijk met geen woorden te beschrijven. De band is hier zelf ook nog niet helemaal over uit. Maar als je het dan ergens onder moet scharen kan er het beste worden gedacht aan sfeervolle pop.

When We Are Wild heeft nog geen cd of EP, maar is daarentegen wel uitgeroepen tot ‘3FM Serious Talent’ en is door de dj’s van Radio verkozen tot ‘Radio 2 talent’! Gelukkig hoeven we niet lang te wachten want in januari komt hun tweede single uit en kun je de hele dag naar ze luisteren. Tot die tijd zul je het moeten doen met hun eerste single ‘Scuse Me’ die je via iTunes kunt kopen.

De mannen van ‘When We Are Wild’ hebben helaas nog nul groupies die hun elk concert achtervolgen, maar hopelijk komt hier door de Leeuwarder Studentenkrant verandering in! Leuk feitje; Patrick, de gitarist/zanger vraagt elk optreden om de nieuwste editie van de Donald Duck! Helaas heeft hij deze nog maar één keer gekregen.

Zoals al eerder vermeld heeft de band momenteel vier leden. Dit betekent dat ze op zoek zijn naar een vijfde lid! De toetsenist heeft namelijk aangegeven te willen stoppen om zich te concentreren op zijn solocarrière. Helaas voor hem, lucky for you! Ben jij nou de aangewezen persoon die goed is met toetsen (en dan niet die op school), neem dan contact op met de band.

Website: http://www.whenwearewild.com

Alle geïnterviewde bands van deze editie treden 18 januari op bij Noorderslag. Kaarten zijn helaas uitverkocht, maar ga snel naar de site van de bands om de eerstvolgende optredens van hun te checken!

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close