Van alles

Serious Students (de uitgebreide versie)

Serious Request 2013 in Leeuwarden: een mooi moment voor studerend Leeuwarden om haar beste beentje voor te zetten. En tegelijkertijd haar oppervlakkige bier-, sex- en slaapimago te ontkrachten. Want studenten uit 058 komen in actie. En hoe! Wij gingen op ontdekkingstocht uit, stuitten op een aantal heel bijzondere Serious Request-acties en zagen dat het goed was.

Pin-up kalender
Wie: Dennis van de Meent en Eline van der Meulen, NHL Hogeschool
Wat: Pin-up kalender: een kalender met schaars geklede studenten en medewerkers van de NHL. In tweevoud, één met alleen mannen (met o.a. ‘de docent met de baard van Communication & Multimedia design en de oudere receptionist) en één met alleen vrouwen (met veel knappe studentes). Choose your destiny. En immens populair: na vier uur al 400 kalenders à € 7,50 verkocht.
Waarom deze actie: “Hahaha ja, we zijn gek op naakte mensen. Wie niet? Nee, maar even serieus. We hebben gekozen om een pin-up kalender te maken omdat we op zoek waren naar iets wat als warme broodjes over de toonbank zou gaan en wat leuk is voor zowel man als vrouw.”
Waar: Verkooppunt in de Centrale Hal (iedere dag tussen 11.00 en 13.00 uur) + op enkele kerstmarkten + tijdens evenementen die worden georganiseerd voor het Glazen Huis
Wanneer: 3 t/m 22 december

Streefbedrag: Een whopping € 37.500,-.
24-urige lesmarathon

Wie: Speciaal opgericht comité Hogeschool Van Hall Larenstein
Wat: Lesmarathon tot in de late uurtjes. Vierentwintig uur lang geven (gast)docenten colleges over Serious onderwerpen. Studenten die altijd al droomden van een nachtje doorbrengen met een docent: nu mag het! Want deze lesmarathon gaat door terwijl de rest van Leeuwarden slaapt en wakker wordt. Met thema’s als: water, voedselveiligheid, ontwikkelingshulp en duurzaamheid. En wat zeg je van de funky titels ‘Chaos! Planning, de voorspelbaarheid voorbij’ en ‘Sex and the Sea’? Het mooiste is: iedereen is welkom. Dat wordt een intellectueel feestje!
Waarom deze actie: Past perfect in het onderwijsstraatje van Van Hall
Waar: Van Hall Larenstein-gebouw
Wanneer: start: Donderdag 19 december 11.00 uur. Einde: Vrijdag 20 december 11.00 uur
Streefbedrag: Daar doet Van Hall geen uitspraken over.

Theater, kunst, dans- en muziekoptredens
Wie: Constance van Gog, Lars Meijer, Eva Scharmga en Cyrilo Helmus, Minerva Academie voor Popcultuur
Wat: De creatieve zielen van de AvP zijn op hun best als ze hun ding mogen doen. En dat doen ze! Zes dagen lang geven de wereldverbeterende studenten van verschillende opleidingen optredens door heel Leeuwarden: theater, kunst, dans en muziek. Waarbij rondgaan met de pet voor Serious Request natuurlijk niet vergeten wordt.
Waarom deze actie: De vier studenten zijn benaderd door de hogeschool om dit te organiseren. Zo laat de AvP zien wat ze in haar mars heeft en haalt ze tegelijkertijd geld op voor het goede doel. Win-win!
Waar: Bibliotheek, Zaailand, Oldehove, Fries Historisch Museum en Café Thús (Fries Museum)
Wanneer: woensdag 18 december t/m maandag 23 december
Streefbedrag: € 2.500,-

Kerst- en lifestylemarkt

Wie: Erwin Dubbeld en Gosse Jorrit Kooistra, NHL Hogeschool
Wat: Je verwacht het niet van twee jonge studenten die barsten van de testosteron, maar: een NHL-markt op het gebied van lifestyle. In kerstsfeer, ook nog. Met producten en workshops die te maken hebben met eten, bewegen, kleding en muziek. Kerst en lifestyle dus, maar dan voor het goeie doel. Door twee jongens.
Waarom deze actie: “Als afsluiting van de minor Ondernemen moet elke ‘ondernemer’ een aantal uitvoerende competenties behalen. Op basis hiervan hebben we een brainstormsessie gehouden met als resultaat het idee om gezamenlijk een markt te organiseren ten behoeve van Serious Request.”
Waar: De Kuil in NHL Hogeschool
Wanneer: woensdag 18 december, 14.00 –18.00 uur
Streefbedrag: “Geen idee nog. Maar het liefst zoveel mogelijk.”

Bingo
Wie: Anna Dora Winius, NHL Hogeschool
Wat: Een heuse bingo. De kaarten kosten € 2,50 per stuk en per drie kaarten kosten ze € 7,-. Iedereen mag op elk moment aan de bingotafel aanschuiven of weer afhaken. En er zijn leuke, correctie: héél leuke prijsjes in omloop.
Waarom deze actie: “Dat is een goeie vraag. We wilden een toegankelijk evenement organiseren dat leuk is om aan deel te nemen en waar je ook nog kans maakt op een prijs! Dus dat je niet alleen maar geld geeft, maar dat je er ook iets voor kan terug krijgen. En het is natuurlijk een spel dat spanning met zich meebrengt.”
Waar: De Kuil in NHL Hogeschool
Wanneer: Maandag 16 december, 11.00 – 14.00 uur. Maar je hoeft niet de hele drie uren uit te zitten.
Streefbedrag: “Als we het bedrag van € 200,- halen zijn we al heel blij! Maar natuurlijk hopen we stiekem op meer…”

Meer Serious Request-acties? Er worden nog knakworsten, tosti’s, chocoladerepen, wafels, inzeepsponzen en anti-kater-ontbijtjes verkocht, een hardloopwedstrijd gehouden, feesten georganiseerd, Serious gecycled en Serious Muzyk gemaakt en een Glazen Diner georganiseerd. Seriously goed bezig Leeuwarden! Nog een paar weekjes volhouden, daarna mag je weer ouderwets atten, van bil gaan en uitslapen.

Door: Sanne Plantinga (gastredacteur)

 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close