Studeren

Toetsweek struggles

De zenuwen gieren weer door je lichaam… na een korte nacht slapen doe je ’s ochtends vroeg nog een snelle blik op die belangrijke onderwerpen. Met je hoofd nog bezweet van het snelle fietsen, je hersenen maken overuren van onderwerpen waar je geen reet van snapt. Het is weer toetsweek, de slechtst voorbereide week van je studie. Je bent niet altijd te spreken over de gang van zaken in jouw toetsweek, de toetsen te lang, de stof teveel en schrijfvakken te klein. Is dit alleen bij jouw op school of gaat het bij andere scholen er ook zo aan toe? Jordi ging op onderzoek uit, hoe goed het allemaal geregeld is in de toetsweken.

Stenden

De Stendenaren kennen de gebruikelijke problemen in week 9. In de categorie grootste irritatie factoren die elke student wel heeft meegemaakt zijn ongetwijfeld: het vergeten van de studentenpas, een onvolledige inschrijving op Progress of naar een ander lokaal moeten waar zelfs iemand zonder benen te weinig ruimte zou hebben. Oja, nog een vierde, geen irritatiefactor daarentegen .. het houtje touwtje Engels van de surveillanten. Deze lieve oude vrouwen en mannen voorbij de 60 jaar neemt Stenden aan als surveillanten, doen uitstekend hun werk laten we dat voorop stellen! Alleen de mededelingen voor de toets die de complete ruimte vullen met steenkolenengels zorgen toch altijd weer voor het nodige amusement op de vroege ochtend. “Koetmorning stoedents, poet jor beks under de teebel end poet of jor mobijl foons” aldus de hoofdsurveillant, gelukkig kunnen ze er zelf ook om lachen maar een kleine cursus Engelse spraak zou geen kwaad kunnen.

NHL

“NHL op locatie” gaan ook wel de verhalen over rond in Leeuwarden. NHL kan waarschijnlijk niet de ruimte bieden aan de studenten op de hogeschool zelf dus zijn ze gedwongen zich te verplaatsen naar zalencentrum de Schaaf of dé Grote Kerk a.k.a. Jacobijnerkerk. Net zoals bij de buurman Stenden, worden hier meerdere pensioengangers achter de orchideeën vandaan getrokken en ingehuurd als surveillant. Het standaard ritueel van een snotneus naast je zit, iemand in je ooghoeken die constant met zijn been trilt of het eindeloze geklik van de balpen achter je, kent iedereen. Alleen bij NHL valt u in de bonus gezien de kans aannemelijk is dat er een immobiele surveillant mee is die met het wandelen tussen de tafels door voor de nodige afleiding zorgt. Laten we hier ook benadrukken dat deze mensen zeer behulpzaam te werk te gaan maar dat het zo nu en dan voor komische taferelen zorgt.

 

Van Hall

Wie bij Van Hall studeert zal van al het bovenstaande weinig last hebben, op de standaard rituelen na. Netjes leraren die surveilleren tijdens de toetsen & alles is duidelijk aangegeven van tevoren. Hier weten ze op deze hogeschool wel een mouw aan te passen gezien er bij de ingang netjes een banner staat dat er in periode x weer toetsen zijn. Vervolgens netjes een checklist waar staat dat de inschrijving gecheckt moet worden, de studentenkaart + inschrijf certificaat moet worden meegenomen, aanvang 15 minuten voor toets en dat phablets verboden zijn. Onderaan de banner wordt succes gewenst & de deadline gegeven tot wanneer er ingeschreven kan worden. Alleen nog een voldoende ontvangen van school en een student kan zijn geluk niet op van Hall!

Eindoordeel

Wie wint er? Helemaal niemand! Ondanks de structurele en behulpzame aanpak van Van Hall zijn wij ervan overtuigd dat er even goede [of slechte] resultaten worden behaald op alle hogescholen. Ook al zorgen de oudere surveillanten voor de enige komiek en minimale afleiding, is dit niet de reden waarvoor sommige studenten even nét die herkansing extra moeten pakken.

 

Door: Jordi van den Bosch Fotograaf: Lucas Kemper

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close