PersoonlijkStudentenleven

Schoolstyle

Ons nieuwe redactielid en fashion blogger Rowan Reiding gaat voor deze nieuwe streetstyle schoolstyle rubriek gewapend met haar camera op de vier hogescholen op zoek naar studenten met een eigenzinnige stijl. Zorg dus dat je vanaf nu altijd in je beste kloffie naar school gaat, want wie weet sta je binnenkort bij onze fashionista voor de lens! Deze eerste editie wordt afgetrapt door twee stijlvolle studentes (niet getreurd mannen, ook jullie komen nog aan de beurt) van Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool. Even voorstellen: Rianne en Charlotte.

Rianne – Stenden

rianne_stenden

– Hoedje: 8 euro (Takko)
– T-shirt: 26 euro (Vero Moda)
– Rok: 15 euro (H&M)
– Panty: 8 euro (H&M)
– Schoenen: 80 euro (Invito)
– Noodles : 2,75 euro (Stenden)

Ontmoet Rianne, 20 jaar. Deze kleurrijke studente woont in Leeuwarden en volgt de opleiding Creatieve Therapie aan Stenden. Niet alleen binnen haar studie is Rianne creatief, maar ook wat betreft haar kledingkeuze laat ze haar creatieve uitspattingen de vrije loop.

Het merendeel van haar garderobe bestaat uit zelfgemaakte kleding, zo ook deze bloemige kimono. “Door mijn eigen kleren te maken heb ik veel meer keuze en vrijheid  in wat ik draag. Bovendien is het origineel en dat ben ik graag,” vertelt Rianne. Haar stijl beschrijft ze dan ook als creatief, spontaan en onbeperkt. De stofjes voor haar creaties slaat Rianne in op de markt, bij stoffenwinkels en tijdens evenementen zoals het Leeuwarder stoffenspektakel. De inspiratie voor haar creaties vindt ze vooral op school, door te kijken naar de vele studenten uit verschillende culturen!

Koopt deze dame dan nooit kant-en-klare kledingstukken? Jawel, hoor! Voor basics maakt Rianne een uitzondering en kan ze een bezoekje aan de H&M en Vero Moda wel rechtvaardigen. En voor schoenen en accessoires, want die maakt ze (nog) niet zelf. Je zal Rianne vrijwel altijd op hoge hakken spotten en ook een hoedje behoort tot de standaard uitrusting. Hakken draagt ze niet alleen voor de mooi, maar ook vanwege het comfort. Ja, echt waar! Rianne heeft namelijk snel last van bepaalde drukpunten op haar voeten, waardoor platte schoenen niet lekker lopen. Hakken zorgen er echter voor dat haar voeten een andere houding aannemen, waardoor die pijnlijke drukpunten als sneeuw voor de zon verdwijnen! Mening vrouw zou zulke voeten wel kunnen waarderen. Handig als je een avondje stappen niet constant tegen de bar hoeft te leunen vanwege die rottige hakken! Ook de hoedjes zijn niet alleen maar leuk: “Ik loop snel een zonnesteek op en daar beschermen mijn hoedjes me tegen.” Een gevalletje van fashion meets function dus.

Charlotte – NHL 

charlotte_nhl

Quote: ‘Ik ben niet schizofreen of zo, maar ik vind het wel leuk dat ik door mijn outfit een andere rol aan kan nemen’

– Jasje: 30 euro (Primark)
– Top: 5 euro (Vintage)
– Rok: 7 euro (Vintage)
– Schoenen: 30 euro (H&M)

Charlotte is pas 18 lentes jong en studeert voor Docent Theater aan NHL Hogeschool. Deze outfit heeft toevallig alles te maken met haar opleiding. Op de dag van de foto had ze namelijk het vak dialoog, waarbij ze een scène uit het Victoriaanse tijdperk moest naspelen. Ze vond deze rok en schoenen wel iets Victoriaans hebben. Is dit dan een outfit die Charlotte normaal gesproken niet zou dragen? “Nou, het hangt wel in m’n kast, dus…” Goed punt, Charlotte.

Haar stijl beschrijven vindt Charlotte maar lastig. In haar kledingkeuze zie je namelijk haar passie voor het theatervak terug: Charlotte is een ware stijlkameleon. De ene dag ziet ze er gehesen in een strakke kokerrok übervrouwelijk uit en de andere dag gaat ze met haar grofgebreide slobbertrui voor een ultracasual look. “Weet je, ik ben niet schizofreen of zo, maar ik vind het wel leuk dat ik door mijn outfit een andere rol aan kan nemen.” Het enige item dat ze wel met grote regelmaat draagt, is een accessoire: het gouden horloge van haar oma. Het loopt niet meer, maar dat is niet erg. Het heeft veel emotionele waarde en bovendien vindt ze het gewoonweg een prachtig horloge.

Twee van haar kledingstukken van deze outfit komen van vintagewinkels, net als vele andere items in haar garderobe. Vintagewinkels mag ze dan ook graag bezoeken: Mamamini in Groningen is favoriet. Hier kan ze gemakkelijk uren vertoeven, op zoek naar dat ene pareltje. Wat Charlotte zo fijn vindt aan vintage winkelen is dat ze nooit bang hoeft te zijn dat ze op school nog tig meiden in hetzelfde kledinstuk spot. Bovendien is het gewoon lekker goedkoop: “Ja, ik ben toch een student, hè?” Charlotte kan dan ook elke student met een krap budget een bezoekje aan vintage winkels aanraden!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close