HandigLeeuwarden

Restaurantrecensie Karma

Zondag, de dag bij uitstek om even te ontspannen en je mentaal en fysiek voor te bereiden op een nieuwe studieweek.  Op 1 oktober opende Karma food & drinks haar deuren en dat wekte uiteraard onze interesse.  Wij werden hartelijk ontvangen door een van de vrouwelijke medewerkers. Ons oog viel al snel op het driegangen verrassingsmenu. Dit menu zou ons 15,50 kosten, wat wij relatief goedkoop vonden.  Hier was een vlees ,vis of vegetarische variant van mogelijk. Uiteraard namen we ook dit keer vis. Vis is namelijk een goede, kritische graadmeter om te zien of de chef zijn keukenvaardigheden beheerst.

Het voorgerecht was een gepofte aardappel op een laagje crème fraîche met gerookte zalm en een doperwtencrème. Een gerechtje met pure smaken, keurig opgemaakt en wel gepresenteerd door madame van het servies. Bij de komst van het hoofdgerecht was onze madame klaar met werken en nam een andere jongen uit de bediening het over. De daaropvolgende gang was een op de huid gebakken kabeljauw, langoustine met schuim van mayonaise en de bekende doperwtencrème. Dat ik positief verrast was mag zeker gezegd worden. Een royale portie kabeljauwhaas en een langoustine had ik niet verwacht in dit 15,50 menu! De kabeljauw was keurig gebakken, sappig en niet droog: precies zoals het hoort. De langoustine was netjes afgekookt

Wij kregen een breed scala aan garnituren waarmee we Derdewereldlanden in één klap uit de hongersnood zouden krijgen. Een heel smakelijk gerechtje en prima garnituren. Wij hadden dus het verrassingsmenu en wij hoopten bij de nieuwe gerechten op uitleg wat wij op het bord hadden. Uiteraard wist ik wat ik at, maar uit interesse vroeg ik wat de jongen mij zojuist had voorgezet. Antwoord: een surf en turf . Redelijk verbaasd keek ik naar m’n bord of ik de turf nog ergens kon vinden. Beetje vreemd voor een driegangen vismenu, maar goed. In de hoop dat de jongen het zou navragen in de keuken om het later alsnog uit te leggen werd ik achtergelaten met wat vraagtekens. Maar de vraag die volgde was of we de dessertkaart nog wilden zien. Een grapje, hoopte ik. Na gezegd te hebben dat we het verrassingsmenu hadden, kwam het dessert onze kant. Wederom bleef het dessert een verassing en moesten wij zelf uitvogelen wat er netjes op het bord was geplaatst. Minpunten! De derde gang was een bolletje frambozen sorbetijs met slagroom en een aardbeien coulis. Een smakelijk dessert, niks mis mee, alleen hadden we een iets prikkelender dessert dan een ordinair ijsje verwacht. Uiteraard begrijpen we dat we voor 15,50 een prachtig menu hadden gekregen, alleen hadden we meer van het dessert verwacht.

Het eindoordeel: Karma heeft een leuke atmosfeer, lekkere warme kleuren en een open keuken.
Het eten is absoluut de moeite waard. Als je ervoor kiest om het verrassingmenu te nemen, is er een grote kans dat je na je bezoek nog steeds verrast bent en geen benul hebt wat je hebt gegeten. De betekenis van Karma is letterlijk vertaald: handeling, actie of daad. In mijn optiek is de handeling “menu uitleg” vergeten. Maar voor 15,50 is het driegangen menu ook zeker de moeite waard en zo zijn wij weer een positieve ervaring rijker.

 

Door Felix Bekkers

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close