Actueel

Paprika’s en pompoenen

Het kerstdiner van jou, voor je ouders

Kerst staat alweer voor de deur en daar hoort traditiegetrouw lekker eten bij. Misschien is het dit jaar eens tijd dat jij kookt en niet je ouders? Zullen ze leuk vinden. Bijkomend voordeel is dat je het te druk hebt om over je schoolresultaten te praten. Goeie tip, hè? 

Tekst en fotografie: Niels Remigius

Voorgerecht 

Voor het hoofdgerecht kun je het met pompoensoep niet fout doen. Ja, het hoort wel een beetje bij de herfst, maar wat kan jou dat schelen? Je hebt het volgende nodig: flespompoen, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 winterpeen, 1 appel, sinaasappelsap, 2 groentebouillonblokjes en 1 liter water. Bak de uien, knoflook en gember glazig en geurig. Voeg hierna de wortel, pompoen en appel toe. Dit bak je nog vijf minuten op middelhoog vuur totdat alles warm is. Als alle ingrediënten elkaar hebben leren kennen, voeg je de bouillon en het sinaasappelsap toe. Zorg dat de boel kookt en als dat zover is, zet je het vuur lager en laat je het geheel 25 minuten zachtjes koken. Hierna mix je de boel met de staafmixer. Serveren maar!  

Hoofdgerecht 

Gevulde paprika’s! Dit gerecht straalt uit alsof je uren in de keuken hebt staan zwoegen. Zorg ervoor dat je de paprika’s onthoofd hebt en alles binnenin eruit hebt gehaald. Dit kun je het beste doen terwijl je het gehakt en de groenten bakt. Wij kozen voor maïs, kidneybonen en tomaat, maar kies wat je lekker vindt. Daarnaast is het lekker om de smaak wat aan te dikken met een klein blikje tomatenpuree, Mexicaanse kruiden, zwarte peper en, als dat nog nodig is, wat zout. Gooi het geheel in de paprika’s en zet het in de oven, o’n 7 minuten op 200 graden Celsius. Optioneel kun je nog kaas op de paprika’s leggen, maar dit hoeft niet. Je ouders weten niet wat ze overkomt wanneer ze wéér een gerecht met vitamines voorgeschoteld krijgen. 

Als je slim shopt, valt het ook behoorlijk mee met wat je kwijt bent aan deze maaltijd. Reken op een paar euro per persoon in totaal. Dit is een indicatie en het hangt er natuurlijk volledig vanaf hoe je shopt. Kans is groot dat je een topavond hebt voor niet al te veel geld (bier en wijn niet inbegrepen). 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close