Van alles

Liefde is …

Op de redactie van de Leeuwarder Studentenkrant vliegen vlinders in de rondte, ruikt het naar rozenblaadjes en geeft iedereen elkaar kusjes en knuffels. Valentijnsdag komt eraan. Veel mensen denken dat die dag in het leven is geroepen om de economie een handje te helpen, maar niets is minder waar. Deze dag staat in het teken van de liefde. En wat is er nu mooier dan de liefde? Een hele pagina in het teken van de liefde. Alles wat je misschien wel wist of nog niet wist. Wij houden van je.

Wist je dat…      Het een groot misverstand is dat tegenpolen elkaar aantrekken? Natuurlijk, de verschillen vallen op, maar het zijn vaak de overeenkomsten die ons aantrekken  en bij elkaar houden.

Wist je dat…      Timing belangrijk is in de liefde? Mensen die vaak een beetje de weg kwijt zijn worden sneller verliefd. Hierdoor hebben controlfreaks het lastig!

Wist je dat…      Knuffelen helpt om pijn te verminderen? Let’s hug it out!

Welk restaurant voor welke gelegenheid
Romantische date
Dit wordt misschien wel wat, denken jullie allebei. Om nu met al het geld dat je hebt weg te gaan smijten slaat natuurlijk nergens op, vandaar dat een leuk restaurantje met een leuk budget jullie voorkeur heeft. La Trattoria is hiervoor een goede optie. Of misschien het Mauritshuis?

Een jaar samen
Een jaar is best wat. En dat mag je aan elkaar laten weten. Het budget is iets hoger dan normaal en jullie willen dineren in een romantische sfeer. Bij ûs is een leuk restaurant op de Voorstreek. Maar Eindeloos is ook zeker een optie!

Drie jaar samen
Het derde jaar is meestal maken of breken. Hebben jullie het overleefd? Vier het uitbundig, in bijvoorbeeld Élevé, het restaurant bovenin het WTC. Ja, hier gaat de stufi aan onderdoor. Maar jullie hebben het verdiend.

Mocht jullie samenstelling van twee personen op helemaal niets gebaseerd zijn, dan raad ik de Doelesteeg of Club Red aan, in combinatie met heel wat drank. Gegarandeerd succes!

Even iets anders

Je wilt iets bijzonders doen met jouw tortelduif en hier heb je een speciale plek voor nodig. Ga je hem eindelijk verkering vragen of wil je gewoon stiekem heel graag aan haar borsten zitten? Dit zijn de plekken waar je dat kunt doen!

Prinsentuin (in het donker): de perfecte plek om stiekeme dingen te doen. Neem de zwervers en de hangjeugd voor lief, niets kan jullie hier nog stoppen!

Bovenop de Oldehove. Leeuwarden, de stad van de liefde. Ook wij hebben onze eigen toren. Do you want to pop the question? Dit is de perfecte plek om ‘het’ te doen!

Picknicken op een plek waar je nog nooit bent geweest? Het is even reizen, maar dan heb je ook wat. De Groene Ster! Het is misschien een beetje fris nu, maar als jullie beide een skipak aanhebben geeft dat net het beetje extra. 

Forever Alone
Natuurlijk zijn er ook mensen die Valentijnsdag niet kunnen doorbrengen met hun soulmate. Simpelweg omdat ze die nog niet gevonden hebben. Maak je geen zorgen. Single zijn heeft zo zijn voordelen!

– Je bespaart een hele hoop geld. Of niet, maar dat betekent dat je het lekker allemaal aan jezelf kunt uitgeven.
– Met kerst kun je lekker doen waar jij zelf zin in hebt. Geen dagen dat je moet afreizen naar je schoonfamilie. Nee, gewoon lekker tijd voor jezelf.
– Niemand heeft meer tijd voor zijn vrienden dan jij. Wie heeft een vriendje nodig, als je zoveel gezellige mensen om je heen hebt?
– Je hebt de tijd om alle dingen uit te proberen op seksueel gebied die niet mogelijk zijn in een monogame relatie.
– Last but not least: je kunt niet gedumpt worden. Geen pijn, geen kilo’s chocola en geen hele week uit de running zijn omdat je niet kunt stoppen met huilen.

Door: Nicky van Veenhuizen
Fotografie: Jochem Schuiling

 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close