Studeren

La Grande Finale

Na jaren van benchmarken, vergelijken en hogescholen op een rijtje zetten, heeft deze rubriek helaas zijn laatste adem uitgeblazen… “Ah toe, dat meen je niet?” Jawel, helaas wel beste fanatiekelingen. Maar wees niet getreurd: er is nog één laatste vergelijking. De Champions Leaugue onder de vergelijk-ingen: La Grande Finale! Welke hogeschool van Leeuwarden is de crème de la crème en mag zich de Beste Hogeschool of All Time noemen?

Door: Jordi van den Bosch // Fotografie: Lucas Kemper // Jochem Schuiling 

NHL 

Gevestigd aan de Rengerslaan heeft deze hogeschool na jaren van strijd met zijn goede buur Stenden en verre vriend Van Hall al vele prijzen binnen mogen slepen. Het Beste Kantine Voedsel was de eerste prijs die de NHL mocht ontvangen, gebaseerd op prijs, eten en sfeertje. De heetste boys lopen ook rond in de wandelgangen, vandaar dat de jury De Gouden Ken toekende ook de befaamde Social-Media Award wist deze educatieve instelling te winnen. En stel, je hebt een kater, je bent op school en je moet echt even een half uurtje plat? KATCHING! Prijs numero 4! Ook met de Brakheidstest laat  deze hogeschool Stenden en Van Hall ver achter zich. Ook al staat hun kast vol met aardig wat prijzen: de logica van de lokalenindeling is ver te zoeken. Deze logische indeling heeft hun wel Treasurehunting en de Gouden Toiletpot door de neus geboord.

Stenden 

De voormalige Christelijke Hogeschool Nederland wist goed de strijd aan te gaan met haar medekandidaten en ging vaak nek-aan-nek met de overbuurman. Op culinair gebied heeft Stenden het goed voor elkaar, maar moest toch het onderspit delven tegen NHL. Moet je echt heel nodig je ruggengraat verlengen, maar wil je niet in het gezeik van je voorganger zitten? Ga dan naar Stenden! De Gouden Toiletpot is namelijk aan Stenden uitgereikt voor het lekkerste/schoonste/mooiste potje. Moe en echt toe aan bakkie pleur? Stenden heeft het beste zwarte goud van Leeuwarden en omstreken en omstreken én omstreken. De Gouden Boon was een feit voor Stenden. Goede chickas en spange ladies: ze lopen allemaal los op Stenden! De Gouden Barbie, it’s yours Stenden.

Van Hall Larenstein

Van Hall, we kennen hem ondertussen wel. Kon vaak niet echt meedingen in de strijd tussen Stenden en NHL en heeft niet echt zoden aan de dijk kunnen zetten in de competitie. Niet omdat ze niet cool zijn, maar omdat de thema’s ze niet zo ligt. Dat geeft niet, overkomt de beste. De broodjes waren niet om over naar huis te schrijven, the natural beauties wonnen helaas niet van de barbies en de budgetkoffie viel goed in de smaak qua prijs, maar kon helaas ook niet qua smaak tegen de versgemalen bonen van de verre buren. Helaas, het is Van Hall echt gegund, alleen hebben we geen enkele prijs kunnen toekennen. Oké, jullie wonnen de toetsweek struggles. Goed georganiseerd en een hele lieve herinneringsbanner voor de toetsweek bij binnenkomst. Van Hall = is lief!

Minerva

Tsja, na herhaaldelijke verzoeken van de Minerva-studenten hebben wij de creatieve instelling toch maar een keer meegenomen. En zowaar, ze gingen er gelijk vandoor met een prijs! Chapeau, deze dependance van de Hanzehogeschool won de prijs voor de meest overzichtelijke hogeschool van LWD. Wij dachten: stoppen op je hoogtepunt!

And the winner is…

Wie kan tellen, kan zien wie de beste hogeschool is van Ljouwert. Jawel: NHL gaat er alweer met de hoofdprijs vandoor! Felicidados, jullie hebben La Grande Finale gewonnen! Trouwe fans, jullie ook bedankt!

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close