Van alles

Interview Didi Doreen Neutel

Na haar propeudeuse HBO-V en een diploma voor schoonheidsspecialiste te hebben gehaald,  besloot Didi Doreen Neutel in 2011 om naar Leeuwarden te verhuizen en aan de studie Forensic Science te beginnen aan Van Hall Larenstein.

 Je kwam naar Leeuwarden, en toen?
“Tijdens mijn eindstage als schoonheidsspecialiste op Malta kwam ik erachter wat ik echt wilde doen. Forensic Science is helaas alleen in Leeuwarden mogelijk, dus er zat niks anders op. Eerst bleef ik thuis wonen in Hoogeveen, maar na een week was ik al klaar met reizen en heb ik een kamer gezocht. Leeuwarden bleek uiteindelijk heel erg leuk te zijn. Het is eigenlijk net een groot dorp met grachten.”

Hoe bevalt Leeuwarden als studentenstad?
“Ik vind mezelf geen typische student die elke nacht in de kroeg hangt, dus daar kan ik je weinig over vertellen. Wel voel ik me hier veilig en op mijn gemak. Tuurlijk kom ik wel eens vervelende mannen tegen, maar dan maak ik gewoon een grapje en moeten we allebei lachen.” 

Hoe ziet een normale les dag er voor jou uit?
“In het eerste jaar hadden we vooral chemie, dat vond ik niet zo leuk. Nu leren we steeds meer over sporenonderzoek doen. Vorige week was er bijvoorbeeld een plaats delict nagebootst en moest ik met mijn klas de dader opsporen. Dit geheel in stijl met een wit pak, handschoenen en slofjes over mijn schoenen!”

Is Forensic Science nou net als CSI?
“Op tv gebruiken ze wel dezelfde technieken als ik op school leer, maar dan versimpeld. Bij hun is in één keer poederen een vingerafdruk duidelijk. In het echt is dit een veel langer proces waarbij je in de computer veel moet aanpassen. En met los haar en blote handen een plaats delict onderzoeken kan natuurlijk niet! De opleiding wordt door dit soort programma’s wel veel populairder, maar ook veel mensen haken daardoor in het eerste jaar af omdat het toch anders blijkt te zijn.”

Hoe combineer je een droombaan bij de recherche met je eigen beauty salon?
“Het is een vooroordeel dat alleen maar jongens deze opleiding volgen, gelukkig zitten er een hoop leuke meiden bij mij in de klas die ook van nagellak houden! Ik zie mijn eigen salon vooral als iets handigs als ik later kinderen krijg en natuurlijk gewoon leuk voor in de weekenden.”

Door: Lize Verdegaal
Fotograaf: Jochem Schuiling

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close