Interview

Interview met Ritse van HNTM

Ritsehij was de jonge god uit Hollands Next Top Model 2017Ongetwijfeld heb je van hem gehoord, misschien was je zelfs #TeamRitse. Helaas was hij niet de grote winnaar van dit seizoen, maar Ritse is nog lang niet klaar met zijn modellencarrière. Anouk was de gelukkige om de knappe krullenbol aan een vragenvuur te onderwerpen.  

Tekst: Anouk de Vries // Fotografie: via Ritse  

Hoe schatte je jouw eigen kansen voorafgaand aan de finale eigenlijk in? 

“Eigenlijk schatte ik m’n kansen vrij goed in, want ik verwachtte al dat er dit seizoen een jongen zou winnen. Het was natuurlijk de eerste keer dat er jongens meededen en over het algemeen kijkt er veel vrouwelijk publiek. Iedereen was echt heel goed, maar ik had al wel verwacht dat Montell en ik het verst zouden komen in de finale.”  

Wie van de afgevallen kandidaten had je in je 45 km autootje op willen halen om naast jou in de finale te schitteren?  

“Haha, dan zou ik naar Amsterdam zijn gereden om daar Milan op te gaan halen. Montell en hij waren echt mijn maatjes tijdens Hollands Next Top Model. Trouwens, dat is nog steeds zo. We spreken en zien elkaar regelmatig. We hebben er echt een vriendschap aan overgehouden.” 

Met welk bekend model zou je ooit nog eens een shoot willen doen? In wat voor setting zou die shoot dan plaatsvinden 

“Met Olan Prenatt zou ik wel een shoot willen doen. Misschien is hij niet voor iedereen bekend, maar hij is een Amerikaans model en daarnaast professioneel skater. Dan zou het een soort gangstershoot voor bijvoorbeeld Gucci worden, met van die hele grote kettingen om onze nek, haha. En ik zou trouwens ook wel met Doutzen Kroes een shoot willen doen, maar dan niet als gangsters hoor. Die shoot zou in sexy lingerie plaatsvinden. Beetje zoals de naaktshoot zeg maar, dat zie ik wel zitten.” 

Over de naaktshoot gesproken, wat ging er allemaal door je heen tijdens die shoot?  

“Eerst stond ik daar mooi in m’n handdoekje zonder te weten dat ik echt naakt moest. Toen ze zeiden dat die handdoek ook wegging, dacht ik wel even: kut. Maar goed, je staat toch maar even naakt voor Kim Feenstra hè, dat kan ook niet iedereen zeggen. Ik was wel blij dat Daila achter me stond in plaats van voor me, want anders was het misschien wel awkward geworden …”  

Ik heb een paar dilemma’s voor je. Je moet kiezen! 

Catwalk lopen of fotoshoot? “Catwalk, dat vind ik leuker om te doen en er zit wat meer actie in.” 

Blondines of brunettes? “Vroeger had ik echt een voorkeur voor brunettes maar nu heb ik zoiets van als iemand knap is, dan maakt het niet uit. Er zijn hele mooie brunettes, maar ook prachtige blondines. Ik kan echt niet kiezen.” 

Fitlife of fastfood? “Fitlife, want fastfood vind ik helemaal niet zo chill. Gezond eten vind ik lekker en ik houd ook echt van sporten.” 

Sanne of Latanya? “Ze zijn hier in de buurt, dus ik praat maar even wat zachter. Ik denk … Sanne.” 

Make-up op of wallen onder je ogen? “Hangt er vanaf hoe groot de wallen zijn en of het voor altijd is. Toch ga ik wel voor wallen, want altijd make-up op lijkt me een beetje kut. Of ik moet een eigen visagist hebben die m’n wallen altijd wegwerkt, in dat geval ga ik voor de make-up.” 

Innerlijk of uiterlijk? “Ik kan wel innerlijk zeggen, maar ik stap waarschijnlijk niet op iemand af als ze extreem lelijk is. Op lange termijn is innerlijk wel van groot belang, maar in eerste instantie kijk je toch naar uiterlijk.” 

Ochtend of avond? “Ik ben meer een ochtendmens, want ’s avonds ben ik vaak gauw moe. Als ik m’n best doe, kan ik nog wel lang doorzetten in de avond. Eigenlijk beide dus wel.” 

Stappen of Netflixen? “Ligt eraan wat ik op Netflix ga kijken én met wie, if you know what I mean. En waar ik ga stappen heeft ook invloed. Lastig, maar ik kies toch voor stappen.” 

Kaal of nooit meer skaten? “Dan ga ik voor kaal, daar twijfel ik niet over.” 

Zou je na een avondje stappen liever naar huis gaan met Anna Nooshin of Kim Feenstra?  

“Haha, ik heb natuurlijk gezegd dat ik Kim wel zou rampeneren, maar ik ga toch voor Anna Nooshin. Tijdens de opnames heb ik niet zo vaak met Kim Feenstra gesproken en Anna heb ik juist heel goed leren kennen. Voor nu zou ik dus kiezen voor Anna, maar misschien is Kim ook wel hartstikke leuk. Dus tsja, dat zou ik dan even moeten ‘uitproberen’ hè …”  

Vrouwelijke aandacht kom je vast niet tekort. Vertel eens over jouw droomvrouw en hoe dé perfecte date er voor jou uitziet.  

“Een date … Ik ben eigenlijk nog nooit echt op een date geweest. Ik denk dat we in mijn 45 km autootje gaan rijden en dat ik haar dan de buurt wat laat zien en we daarna even in het bos gaan wandelen met de hond ofzo? Of samen op de brommer, – zwoele stem – terwijl die chick me stevig vasthoudt en ik dan heel snel rijd. Een droomvrouw heb ik niet echt.”  

Even afgezien van je haardos hè, wat vind je het mooist aan jezelf en wat zou je best willen veranderen aan je uiterlijk?  

“Ik vind mijn bouw wel mooi en dan vooral m’n buik en bovenlichaam. Wel zou ik iets gespierdere benen en kuiten willen. Voorheen wilde ik altijd nog wat dikkere lippen, maar ik ben nu eigenlijk wel tevreden met mijn gezicht.” 

Akke Marije – winnares van vorig seizoen – heeft haar eigen parfum mogen lanceren. Als jij dit ook zou mogen doen, hoe zou jouw parfum dan heten en waar zou het naar ruiken?  

“Wat betreft de geur: ik vind Cool Water van Davidoff heel lekker ruiken. Dat is niet echt zoet, maar ik noem dat een koude geur. En god, ik zou niet weten hoe ik m’n eigen parfum zou moeten noemen. El Conjo? Of Punani Slayer N°10? Haha nee grapje, dat kan echt niet, hè. Misschien zou ik het wel Rits noemen, dat vind ik wel grappig klinken.” 

Je bent helaas niet de winnaar van HNTM 2017, maar heb je wel ambities in de modellenwereld?   

“Ja, ik wil sowieso doorgaan met modellenwerk. Ik ben al benaderd door een aantal modellenbureaus, dus dat gaat waarschijnlijk wel lukken. Mijn opleiding Dienstverlening wil ik sowieso afmaken, zodat ik een diploma heb. Daarna zou ik ’t liefst wel willen stoppen met school en al mijn tijd willen besteden aan modellenwerk, als dat kan. Ik zou wel model willen zijn voor Gucci. Daarnaast lijkt het me wel wat om op de New York Fashionweek te lopen en te werken in grote steden zoals Milaan en Parijs. Het lijkt me echt heel chill om van het modellenwerk te kunnen leven.” 

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close