StuderenVrije tijd

Ik wou dat ik lid was

Over het studentenverenigingsleven in 058

Knappe koppies, mooie rugbytruien in de kleuren van de vereniging of het dispuut en tal van moressen en tradities die voor iedere vereniging uniek zijn. Je kunt er niet omheen. De studentjes in 058. Al brassend en brallend gaan zij hun studententijd door. Maar, welke verenigingen zijn er nou eigenlijk in Leeuwarden en is het waar dat studenten alleen maar bier drinken? Mirjam zocht het voor je uit.

Leeuwarden telt zeven studentenverenigingen die aangesloten zijn bij het IBOS (Interbestuurlijk Overlegorgaan Studentenverenigingen). Stuk voor stuk zijn het eigen wereldjes waarin er veel gebeurt. Om een goed beeld te schetsen heb ik alle praesides, ofwel voorzitters, gevraagd om heel kort aan te geven waar hun vereniging voor staat. Komt ie:

Sempiternus is een kleine vereniging die veel waarde hecht aan het ons kent ons-gevoel. Het is een hechte vriendengroep zonder gekke fratsen. Zoals ze zelf zeggen: Sempiternus voor eeuwig onze levenswijze.

Osiris is de grootste en een enorm gezellige studentenvereniging in Leeuwarden.

Navigators Studentenvereniging is de grootste Christelijke vereniging in Leeuwarden waar bier én Bijbel hand in hand gaan. Een prachtige studententijd en herinneringen voor altijd gegarandeerd!

Wolwêze, de studentenvereniging voor mensen die geen zin hebben in een typische studentenvereniging!

Io Vivat, de vereniging voor jouw netwerk van nu én van de toekomst.

It Bernlef Ielde is een Christelijke studentenvereniging die staat voor samen geloven & samen feesten: een hechte vriendengroep waar ze trots op zijn.

Dionysus is een studentenvereniging waar iedereen zichzelf kan zijn, maar waar ze allemaal één gemeenschappelijke passie hebben; wijn. Er worden veel activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt de jaarlijkse wijnreis!

Onderling hebben deze verenigingen veel contact met elkaar. Wekelijks wordt er vaak samen geborreld. Dat is echt top. Je netwerk wordt enorm verbreed en de teller van je feestboekvriendjes wordt verhoogd. ’t Is maar waar een mens waarde aan hecht natuurlijk. De voorzitters zijn stuk voor stuk knappe koppies met verstand van zaken. Vooral die voorzitter van Io Vivat zie ik wel zitten.

Conclusie: het leven van een lid is fantastisch. Er wordt bier gedronken. Heul veel bier. Mocht je niet van deze gele rakkers houden, leer je dat wel. Het lid zijn van een studentenvereniging heeft zoveel voordelen. Er worden relaties aangegaan, je kunt jezelf enorm ontwikkelen en je maakt vrienden voor het leven. Wil je ook ervaren hoe het is? Word lid!

Door: Mirjam Landman
Foto’s: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close