HandigPersoonlijkVrije tijd

Hoe overleef je een bruiloft als eeuwige vrijgezel?

Bruiloft crashen in je uppie

Ja hoor, het is bijna zomer en dat betekent dat er weer volop getrouwd wordt. Heerlijk voor die romantische burgerlijke stelletjes, maar hoe houd je je als bierdrinkende, genodigde vrijgezel staande op deze dagen? Mirjam is de slechtste dater ooit, eeuwige vrijgezel en uitgenodigd op maar liefst vier bruiloften de komende tijd. Tsja, dat vraagt nogal wat. Of niet. We zullen het zien. 

Met mijn 24 jaar vind ik het helemaal niet raar dat ik nog niet getrouwd ben. Sterker nog, ik moet er voorlopig niet aan denken. Ik ben een onafhankelijke, sterke vrouw die best zonder een man kan. Nu nog wel. Als ik ooit kids wil, dan wordt het een andere zaak. Maar dat zien we dan wel weer. 

Meer bier 

Toch ontkom je er als twintiger niet aan dat er uitnodigingen voor huwelijksfeesten op de mat vallen. Op zich heel erg leuk en tevens een hele eer dat je deze dag met het bruidspaar mee mag vieren. Toch is het ook wel confronterend dat jij je leventje als een gestoorde jonge puppy leidt en dat je prioriteit nog heel ergens anders ligt. Bij bier bijvoorbeeld. 

Maaaar, dat maakt allemaal niet uit. Ieder z’n ding, toch? Om als vrijgezel het optimale uit een huwelijksfeest te halen, volgen hieronder een aantal tips. Ik heb ze zelf al uitgeprobeerd en geloof me, ze werken. Ik heb topdagen gehad. Nou, hier komen ze: 

1. All you can drink 

Voordeel van een bruiloft: je mag de hele dag gratis drinken op kosten van het bruidspaar. Best heftig als je erover nadenkt, maar het heurt nou eenmaal zo. Zou ook wat zijn als iedereen zijn eigen natjes meeneemt natuurlijk. Omdat een bruiloft toch al duizenden euro’s kost, maken die paar extra drankjes ook niet uit en dus mag je het er een avondje best van nemen. Challenge van de avond: drink de kosten van je cadeau eruit.  

2. Waag een dansje 

Pak een goed glas wijn en laat die heupjes lekker swieren. Niemand hoeft zich voor je te schamen – je hebt tenslotte toch niemand, gnagna –  dus het maakt niet uit of je jezelf voor lul zet of niet. Steel de show, dans als een dronken malloot en laat je billetjes lekker schudden. Moet jij eens kijken hoe snel je een nummer scoort.  

3. Flirt! 

Je bent vrijgezel en dus heb je groen licht om te doen wat je wil op liefdesgebied. Flirt erop los en sla met je zwoele blik de hartjes van andere bruiloftsgasten op hol. Wie weet vind jij je eigen lekkere dier wel door middel van jouw flirtpoging. Let er wel ff op dat je dit niet doet bij stelletjes (of nog erger, bij het bruidspaar zelf). Maar zeg, er zijn vaak genoeg mede vrijgezellen. 

4. Huur iemand in 

Als je dan toch echt wilt doen alsof je je leventje wel op de rit hebt, huur je toch gewoon iemand in? Geloof het of niet, er bestaan hele branches waar mensen zichzelf “aanbieden” als ideale schoonzoon of -dochter voor een avond. Of je er blij van wordt, vraag ik me af, maar de mogelijkheid is er. Wat kost dit grapje? Veel. Tsja, je moet er wat voor over hebben. 

5. Vermijd zeikvragen 

Als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb, zijn het van die beppies die zich overal mee bemoeien. Totaal niet subtiel wordt er aan je gevraagd waarom je nog vrijgezel bent. OMDAT IK NOG NIET IEMAND HEB GEVONDEN DIE MET ZO’N GEK ALS IK DOOR HET LEVEN WIL. DAAROM. En nog duizenden redenen die je niet eens wilt delen met van die oude zeiksnorren. Tip in tip: pak nog een drankje, is toch gratis en loop weg. 

6. Eten vreten  

Het eten tijdens een bruiloft is over het algemeen supergoed en lekker. Als je daggast bent lunch en dineer je vaak samen met het bruidspaar. Geniet van dit lekkere eten en denk vooral niet aan calorieën. Dat komt later wel weer. Ook tijdens het feest gaan er meestal luxueuze hapjes in het rond. Hoe heerlijk is het om ongegeneerd bitterballen te vreten? 

7. Goed excuus voor nieuwe kleding!  

Zit je al tijden op die mooie blouse te azen? Of staat dat leuke jurkje zo mooi, maar vind je het te duur? Geen paniek, want tijdens een bruiloft horen ook de gasten er tiptop uit te zien. Een goede reden dus om je garderobe eens lekker uit te breiden. En als je dan toch bezig bent, kun je gelijk ff die mooie schoenen en dat leuke jasje scoren. Mijn toestemming heb je.  

Conclusie  

Het is helemaal niet erg om als vrijgezel uitgenodigd te worden op bruiloften. Nu kun je gaan en staan waar je wilt en mag je zelfs ongegeneerd een traantje wegpinken wanneer de bruid voor het eerst oog en oog komt te staan met haar meneer. Is toch top? Bovendien valt de rekening van deze dag niet bij jou op de mat. Met de achterlijk hoge prijzen van een bruiloft heb jij helemaal niets te maken. Heer-lijk!  

En, trouwen?  

Ik heb nog geen potentiële trouwkandidaat op het oog en dat vind ik ook helemaal niet erg. Nu kan ik nog, zonder me druk te maken om een ander, dingen van de wereld zien, backpacken in m’n eentje, skinnydippen met Australische knappe mannen en mijn benen scheren wanneer ik daar zin in heb (want daar kom je niet meer onderuit hè, als je een vent hebt). En daarna, ooit, als ik mijn vrije leventje opgeef, is het tijd om te trouwen. Maar dat is nu nog niet. Nog lang niet. 

 Foto’s: Lisanne van der Ploeg 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close