HandigUitgaanVrije tijd

Feestje!

Waar moet ik in vredesnaam allemaal rekening mee houden?!

Feestjes zijn ontzettend leuk om naartoe te gaan en al helemaal huisfeesten. Dit artikel is speciaal voor de lezers die graag een feestje willen organiseren, maar nog niet zo goed weten waar ze allemaal rekening mee moeten houden. Hoe verschrikkelijk is het als iemand bijvoorbeeld de boel onder heeft gekotst en je komt erachter dat je geen allesreiniger hebt. OH MY GOSH, dat wil je niet meemaken. Dat dachten we! Lees snel verder voor alle tips van Lilly. 

Budget 

Niet geheel onbelangrijk is het budget dat je hebt voor je feestje. Je kan natuurlijk altijd je feestje in een kroeg in de Doelesteeg vieren, maar een huisfeest heeft toch extra sjeu. Bepaal samen of zelf hoeveel geld je hieraan uit wilt geven.  Als je met vrienden of met huisgenoten samen een feest kan houden, dan scheelt dat natuurlijk enorm in de kosten. Wel zo chill als je nog de rest van de maand normaal wilt kunnen eten.  

Dranken en hapjes 

DJ Kicken zei het ooit al “Cuz there there ain’t no party like an alcoholic party”. Drank, het is niet het meest onbelangrijke onderdeel van je feest. Er moet genoeg drank zijn om het urenlang vol te houden. Bedenk voor jezelf ook even of je later op de avond met de hele groep de stad nog in gaat. Dat bespaart jou weer kosten qua drank. Als je niet zo goed weet hoeveel je in moet kopen, dan is Google je beste vriend. Je vindt hier tools om precies te berekenen hoeveel je moet inkopen. Het is handig om ook even een poll in je Facebook-evenement aan te maken om te kijken wat iedereen drinkt. Dat helpt enorm. Een American party is ook een optie, maar dan loop je wel het risico dat de drank er snel doorheen is. Dat is niet wat je wilt! Koop gewoon Pitt-bier bij de Jumbo. Lekker cheap! Qua hapjes kun je natuurlijk heel fancy doen, maar je kan ook alleen chips en zoutjes halen. Daardoor willen mensen weer meer drinken wat ervoor zorgt dat iedereen sneller tipsy is! WIN-WIN!   

 Decoratie 

Het is natuurlijk geen feestje als er geen decoratie is. Xenos, Hema, Action en Celebrate zijn voorbeelden van winkels waar je heel goed kan slagen. Honeycombs, lantaarnen, ballonnen en confetti maken je feestje al een stuk feestelijker. Het hoeft allemaal niet zo heel duur te zijn. Als je ook een thema voor je feestje hebt, maakt dat het zoeken naar decoratie natuurlijk nog gemakkelijker. Heb je nog kerstverlichting in huis? Hang dit dan ook op, hoe meer sfeer hoe beter. Pas wel op met kaarsen, want het dak hoeft er natuurlijk niet letterlijk af ! Vergeet ook niet tafels aan de kant te zetten en waardevolle spullen in huis goed op te bergen. Je wil natuurlijk niet dat er iets kapot gaat.
  

Muziek 

Zorg voor goede muziek! Maak een lijst met feestnummers op Spotify en geef het een kekke naam. Gooi daar alle foute nummers, klassiekers, bubbling beats en geile nummers in en je hebt de juiste muziekcocktail voor je feestje. Heb je wat inspiratie nodig, dan check je gewoon even de lijsten van je vrienden of van Spotify zelf even. Kan je nog wat aanvulling gebruiken? Maak je afspeellijst dan openbaar en zeg tegen je vrienden dat zij ook nummers erin kunnen gooien. Zo heb je nooit het probleem dat er alleen maar muziek is die mensen niet leuk vinden. 

 Buren! 

Het ergste wat je kan doen is je buren niet of niet op tijd op de hoogte brengen van je feestje. Hang een briefje op, stuur een WhatsApp in de burengroep of bel even aan en nodig ze gewoon ook uit. Dan leer je ze meteen beter kennen en profiteren ze ook nog eens van wat biertjes. Welke buur zou hier nou nee tegen zeggen?! Precies, gewoon doen. Wie weet is het onwijs gezellig en zijn zij de laatste die het feestje kotsend verlaten.  

 Foto’s 

Memorabele momenten moeten vastgelegd worden. Zo ook jouw feestje. Zorg dat je je telefoon of een andere camera paraat hebt om alles vast te leggen. Je studiegenoot die aan de haal gaat met je gay best friend bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal situaties die je in je plakboek wilt voor later als je een opa of oma bent. Alleen voordat het zover is moeten de foto’s natuurlijk wel ook in je Facebook-evenement gedeeld worden. Het is wel zo leuk als anderen er ook van mee kunnen genieten.  

 Allesreiniger 

De dag erna kom je met een kater uit je bed. Het allerlaatste wat je op dat moment wil, is met je grafsmoel naar de supermarkt moeten lopen. Zorg er daarom ook voor dat je genoeg schoonmaakspullen, -doekjes enzovoort van tevoren haalt om alles schoon te kunnen maken. Misschien kun je nog vrienden strikken om je te helpen bij het opruimen. Eventuele logés zijn natuurlijk de uitgewezen kandidaten hiervoor.   

Hopelijk heb je wat hebt gehad aan deze tips. Met dit in je achterhoofd zou je toch in staat moeten zijn om een puike fuif te organiseren. Zolang je vrienden, muziek en drank hebt dan heb je al een goede basis. 

 

 Tekst: Lilly Margés
Foto’s: Tini Groen 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close