ActueelHandigUitgaanVrije tijd

Festivalagenda zomer 2018

De vetste en meest bijzondere festivals voor jou op een rij!

Gezien dit jaargetijde hét perfecte moment is voor je favoriete festivaloutfit en erop uitgaan met je squad, vonden wij het hoog tijd voor een festivalagenda. Daarom zijn Anouk en Mirjam alvast voor jullie op onderzoek uitgegaan. Ter inspiratie hebben zij de vetste en meest bijzondere festivals voor jullie op een rijtje gezet. Voordat je het weet is het al zover, dus kijk gauw of er wat voor jou tussen zit!  

Tekst: Anouk de Vries en Mirjam Landman // Fotografie: Lisanne van der Ploeg 

06.07 – 08.07 // MadNes Festival 

In het dorpje Nes op Ameland vindt dit jaar voor maar liefst de tiende keer het MadNes Festival plaats. Heel kort gezegd is het festival te omschrijven als een plek waar gesurft en geskatet wordt en waar mensen drie dagen lang volop genieten van de meest diverse muziek. Reggae, rock, punk en zelfs poëzie waarop je kunt dansen: MadNes Festival biedt het je allemaal. Met artiesten en bands uit onder andere Australië en Spanje is dit festival in ieder geval niet mainstream te noemen. Stap eens uit die comfortzone! 

07.07 // Beachrockers  

Op Recreatiepark de Ulesprong in Sint Nicolaasga vindt ieder jaar het vrolijke, zomerse festival Beachrockers plaats. In de volle zon dansen op hitjes van onder andere Broederliefde, Maan, Bizzey, Jonna Fraser en Tony Junior, heerlijk toch? Mocht je nu in complete paniek zijn omdat je niet weet hoe je in de vrede in Sint Nicolaasga komt? Geen stress, want je kunt via de site een speciaal bus-ticket kopen zodat je ook als je vanuit Leeuwarden, Groningen, Lemmer, Sneek, Heerenveen, Drachten, Joure of Bolsward vertrekt, kunt genieten van dit feestje. Yay! 

12.07 – 15.07 // Zwarte Cross  

Bier, motorcross en muziek, dat klinkt niet verkeerd toch? Deze drie dingen staan centraal tijdens dit driedaagse festival. Wat ooit als een klein festivalletje begon, is met zo’n 220.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en het grootste motorcrossfestival ter wereld. Potverdikke, dat doen ze goed. Dat mag je dus eigenlijk niet missen, hè. 

13.07 – 15.07 // Festival Hongerige wolf  

Voor dit festival hoef je niet ver te reizen. In een klein dorpje in Groningen, genaamd Hongerige Wolf, vindt dit festival plaats. Geniet van een ruim aanbod aan muziek, workshops, beeldende kunst en theater. Je hoeft geen bekende artiesten te verwachten, maar dat zorgt juist voor verrassingen. Er is gelegenheid om je tentje op te zetten naast het festivalterrein, maar je kunt er ook voor kiezen om te overnachten bij bewoners uit het dorp. Gastvrij zeg, die hongerige wolfjes.  

19.07 – 22.07 // Welcome to The Village 

Voor velen van jullie waarschijnlijk wel bekend; ook dit jaar wordt het weer hartstikke gezellig in de Groene Ster. Een festival met kunst, innovatie, plannen voor een betere toekomst en natuurlijk een hele hoop muziek. Er wordt veel samengewerkt met lokale partijen. Vet mileuvriendelijk dus. Pak je fietsje en ga erheen deze zomer. 

05.08 // Springkussen Festival 18 

Ja, je leest het goed. Dit festival is inderdaad 18+ en dat betekent dat jij je kindertijd lekker legaal nog eens mag komen overdoen. En zeg nou eerlijk, het is toch ook vet lullig dat alleen kleine kinderen mogen springen op luchtkussens? Dit festival in het Stadspark in Groningen maakt daarom maar liefst 15.000 vierkante meter aan springen mogelijk, whuut! Je kunt daarbij rekenen op megastormbanen, springkussens, een wipeout zone, waterattracties, slides, sweepers, rodeo’s en daarnaast ook nog eens chille dj’s en foodtrucks. Kortom, this sounds like heaven on earth.  

08.08 – 15.08 // Sziget  

Joepie! Dit festival duurt maar liefst een week, hoe tof is dat. Een week lang genieten van fijne hitjes, heel veel gezelligheid en verschillende activiteiten. Voor dit festival moet je natuurlijk wel een stukkie reizen, want het vindt namelijk plaats in Budapest. Maar, who cares! Budapest is prachtig, Sziget is vet en van het omgetoverde Óbuda-eiland, waar het festival plaatsvindt, gaat je hartje sneller kloppen. Dan is de keus gauw gemaakt, nietwaar? 

15.08 – 18.08 // Pukkelpop  

Terug van Sziget? Dan kun je direct je volgende festivalletje pakken, Pukkelpop. Met bands als Imagine Dragons en Arcade Fire wil je dit weekend simpelweg niet missen. Vind je een weekend te lang? Geen probleem! Er bestaat ook de mogelijkheid om een dagticket te scoren. Dit festival vindt plaats in Hasselt, België.  

17.08 – 19.08 // Lowlands  

Jaarlijks reizen er duizenden Lowlanders af naar Biddinghuizen om daar een weekend lang te genieten van toffe muziek, theater, film en nog veel meer. De camping bevindt zich op hetzelfde terrein als het festival, dus een ideale gelegenheid om je kampeer-skills te testen. Daarnaast is er een ruim aanbod van heerlijk en divers eten. Of je nu zin hebt in Italiaanse pasta of een Vietnamees loempiaatje, het is er allemaal. Klinkt goed toch? Helaas kun je geen dagticket kopen; je betaalt gelijk de volle mep voor een heel weekend. Maar hé, bijzijn is meemaken!  

30.08 – 02.09 // Into The Great Wide Open  

Midden in de natuur kan er een weekend lang genoten worden van dit sfeervolle, intieme festival op het Waddeneiland Vlieland. Into The Great Wide Open is speciaal voor iedereen die van alternatieve popmuziek, beeldende kunst en een sfeervolle setting houdt. Een unieke locatie, waarin de rustgevende sfeer van het eiland je tegemoetkomt. Voel jij ‘em al?  

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close