Van alles

Recept: Tomatensoep

De lente is in aantocht en zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van een lekker verwarmend kopje tomatensoep! Dus ook deze editie hebben wij weer een heerlijk, gemakkelijk en low budget recept voor jullie.

Ingrediënten, vier personen:
– 10 trostomaten (probeer deze bij de Turk te halen, i.p.v. de ploftomaat van de supermarkt)
– 1 chorizo worst (om de kosten te delen vertel je huisgenoten dat je last hebt van ongedierte en dat chorizo de enige oplossing is; deze is namelijk wel aan de prijs)
– 1 grote witte ui (iedere student heeft wel zo’n soort semi-goor bakje vol met uit en knoflook)
– 2 teentjes knoflook (uit dat ene gore bakje vissen)
– 2 eetlepels olijfolie (probeer hiervoor de premium, grand cru van je huisgenoot te gebruiken. Tipje… niks zeggen neem dit mee naar je graf)
– een halve prei (raadpleeg wederom het gore bakje.)
-1 rode peper (onderhandel deze er gratis bij wanneer je je tomaten koopt
-3 blokjes kippenbouillon (daar is vast een ander semi-goor bakje voor)

Bereidingswijze:

Zet 1,5 liter water met de bouillonblokjes op hoog vuur.  Pak een grote soeppan waar je je tomatensoep in gaat maken. Doe daar een flinke scheut grand cru olijfolie in en laat dit op laag vuur op het fornuis staan.
Snijd alle groenten in grove ringen of blokjes en zorg dat zaadjes en zaadlijsten uit de peper en tomaten zijn verwijderd. Als alles gesneden is, gooi je alle groenten (behalve de tomaten) in de pan en fruit de groenten. Voeg daarna de tomaten toe en roer deze langzaam door het mengsel heen. Na vijf minuten kun je de bouillon toevoegen en laat dit alles vijftien minuten pruttelen.
Snijd dan de chorizo in blokjes en bak deze even op laag vuur in een pan zodat de oliën uit de worst komen.  Als het kwartier voorbij is, kun je de soep te lijf gaan met een staafmixer tot hij helemaal mooi glad is. Als dit gebeurd is, kun je de chorizo (met oliën) toevoegen.
Dan is de soep klaar en kun je die voor je hongerige huisgenoten inschenken (als er nog wat broodresten over zijn, doe die even in de oven en serveer erbij).  Eet smakelijk.

Door: Felix Bekkers

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close