Van alles

Een dagje ouder

De gemiddelde lezer van de Leeuwarder Studentenkrant is jong/knap/slank/gespierd [doorstrepen wat niet van toepassing is]. En mega-populair natuurlijk. Maar zoals verbitterde mensen van boven de 30 altijd zeggen: ‘GENIET ER MAAR VAN ZOLANG HET DUURT!’

Ja mensen, je kunt er maar weinig aan doen. Op een gegeven moment word je een dagje ouder. Ik, maar ook jullie, jonge blommen. Hoe je weet of je ouder wordt? Simpel. Gebruik de volgende checklist:

1. Je krijgt een baby (ben je een losgeslagen sletje, dan krijg je er soms wel meer)
2. Je wilt ineens spontaan hardlopen of wielrennen (kijk mij, ik ben vitaal!)
3. Je voorhoofd wordt steeds groter (nee hoor, ik word niet kaal)
4. Eén biertje voelt als vijf (voor je hersencellen, je buikie en je kin)
5. Je wordt hoofdredacteur van een studentenkrant (confronterend, al die jonge mensen)

Ik verklap niet hoeveel ik zelf van deze lijst af kan strepen.

Volgens filosoof Plato komt wijsheid met de jaren. Maar zoals al het geblato van Plato, is dat natuurlijk complete bullshit. Je komt gewoon ieder nieuw jaar weer tot de conclusie dat je het jaar ervoor heel erg onnozel bezig was. Vijfentwintigjarige: “Jezus, wat was ik vorig jaar onnozel!” Vijftigjarige: “Potjandoris, ik was niet de slimste knaap van de klas toen ik 49 jaren telde.”

Het wordt erger. Houd je stevig vast: je metabolisme daalt vanaf je 25e met 5% per tien jaar. Wat betekent dat, opa Friso? Nou kindertjes, dat betekent dat je spiermassa minder wordt en je vetmassa juist meer. Oftewel: je wordt chubby. Leuk woord he? Chubby. Klinkt zo gezellig. Maar trap er niet in, die term is bedacht door chubby mensen! Het betekent gewoon ‘dik’. Ik wind er liever geen doekjes om.

Hoe voorkom je dan dat je ouder, minder populair en chubby wordt?

1. Weet ik niet
2. Hmmmm…
3. Even nadenken…
4. Nee, nog steeds geen idee.
5. Gewoon incasseren, accepteren en weer doorgaan?

Maar één troost: zodra je boven de dertig komt, ben je wel oud genoeg om voor de functie van hoofdredacteur van een studentenkrant in aanmerking te komen. En dat ga ik nu doen. En ik geniet er van zo lang het duurt*!

* Context: de jonge/knappe/slanke/gespierde/mega-populaire hoofdredactrice Froukje is momenteel op wereldreis. Daarom neem ik tijdelijk de troon van haar over. Als ze niet verliefd wordt op een beefsteak-eating en shotgun-shootin’ cowboy of een masseur uit Thailand, dan zwaait ze na haar reis weer de scepter. En dan ben ik weer die zielige oude man in de redactie.

Friso Visser mag op Facebook zitten onder werktijd. Want hij is mede-eigenaar van online communicatiebureau Online Media Koffer. In zijn vrije tijd is hij advocaat van de duivel, speelt hij Pokémon op de Gameboy en is hij ook nog eens hoofdredacteur van de Leeuwarder Studentenkrant.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close