ActueelLeeuwardenUitgaan

Douwe Wim is de lekkerste barman van Leeuwarden

Ladies and gentlemen (vooral ladies) we have ourselves a winner! Douwe Wim Terpstra van de Ouwe Stoep kreeg de allermeeste stemmen van jullie in de zoektocht naar de lekkere barman. Tijd dus om meer te weten te komen over dit lekkere hapje. En dames, hij is niet alleen sexy, maar ook nog eens grappig, lief, slim en supergespierd. Enne, hij is nog vrijgezel, dus sla je slag!

Hoe voelt het nou om de allerlekkerste barman te zijn?
Ja dat voelt goed, ik moet wel mensen bedanken. Er is een hele campagne voor me opgestart en daarom wil ik de campagneleider graag even noemen: Wilbert Koning. Ze hebben posters gemaakt, een Twitteraccount aangemaakt en een website die linkte naar het stemformulier. Wilbert is een goede vriend, maar nu hij zoveel voor me heeft gedaan, koester ik nog warmere gevoelens voor hem. Het is een heel onbaatzuchtige jongen, ik ga echt investeren in quality-time samen.”

Beschouw je jezelf als lekker?
“Uhm, dat is een lastige. Sommige dingen vind ik wel leuk aan mezelf: ik heb mooie ogen en mijn haar zit leuk, maar ik heb ook haar op mijn rug. O en ik heb heel lelijke dikke tenen. Maar bij het zien van de concurrentie schatte ik mijn kansen wel hoog in.”

Hoe ben jij barman geworden en vind je het leuk?
“Mijn broer werkte vroeger in de Ouwe Stoep, dus ik kwam er heel vaak. Op een gegeven moment dacht ik ‘dit wil ik ook’. Al die sjans, mooie vrouwen, dronken mensen en nachtelijke avonturen spraken me erg aan. Nu blijkt de realiteit wel wat harder te zijn, maar nog steeds vind ik het heel leuk om te doen, vooral toen ik zelf meer ging drinken: daar wordt de wereld toch een stuk gezelliger van. Ik weet nog wel dat ik een keer ruzie had met een homostel. Als mensen bij ons in de kroeg zoenen, dan gaan we altijd met bellen rinkelen, doen we de lichten aan of roepen we iets ongepasts door de microfoon. Zo ook bij deze twee heren, echter vatten zij het heel persoonlijk op. Ik overwoog toen nog even om hun een blik te laten werpen op mijn goddelijke ontblote bovenlichaam, maar durfde het niet aan. Gelukkig liep het met een sisser af.”

Regel je veel chicks?
“Nee, ik krijg wel eens telefoonnummers, maar dat zijn juist de meiden waar je het niet van verwacht. Dat je gewoon helemaal geen klik met iemand voelt. Meestal zie je het wel aankomen, dan komen ze naar de bar ‘Hoooooooi, mag ik een pen lenen?’ en vijf minuten later krijg je een bierviltje met een nummer onder je neus. Ik heb nog nooit seks gehad in de Ouwe Stoep, ik beschouw mezelf als supersophisticated. Het zou niet verkeerd zijn om een flirtcursus in te voeren voordat je mag werken bij de Ouwe Stoep. Chiel en Redmar, twee collega’s zouden er veel baat bij hebben.”

Denk je dat je je barmanervaringen kunt verwerken in je toekomstige werk als hulpverlener?
“Ja absoluut, de kroeg is een soort sociale beerput. Elke avond ben ik psycholoog, psychiater en pedagoog. Vooral aan het begin van de avond storten mensen graag hun hart bij me uit.”

Ben je dronken als je aan het werk bent?
“Nee nooit. Stel dat er iets gebeurt, dan moet je nog wel normaal kunnen functioneren. Daarnaast werk je de hele avond met geld, ik kan niet iemand 4,50 teruggeven als hij met een briefje van 50 euro betaalt voor twee biertjes.”

Als een andere kroeg in de Doelesteeg je het driedubbele salaris zou bieden, zou je dan weggaan?
“Nee, bij de Ouwe Stoep verdien ik al superveel geld en bovendien is het hier het allerleukst. Onze vrijdagmiddagborrel is trouwens ook heel leuk, Hidde werkt dan altijd. Op vertoon van deze krant krijg je een bellyshot van hem, daar is hij gek op.”

 Hoe ziet een week van de lekkerste barman er uit?
Maandag – vrij
Dinsdag – school + voetbaltraining
Woensdag – Stagelopen bij Reik, een organisatie voor kinderen met een licht verstandelijke beperking, daarna zaalvoetbal
donderdag – Stage
Vrijdag – Stage + voetbaltraining en bij de Ouwe Stoep werken van 23.00 uur – 06.00 uur
Zaterdag  – vrij
Zondag – voetballen, aan school werken en ’s avonds achter de bar staan bij de Ouwe Stoep

Funfacts over Douwe Wim
Droomberoep: Pedagogisch medewerker of bodybuilder
Lievelingskleur: Blauw
Favoriete eten: Pasta pesto Franky style
Lekkerste Drankje: Beerenburg- 7Up
Lievelingsdier: olifant
Mooiste boek: Ik, Zlatan
Lievelingsfilm: The Gladiator, Shawshank Redemption, Intouchables en Friends with benefits
Favoriete kapster: Bianca van Kapsalon Kingma

Top 10 lekkerste barmannen
1. Douwe-Wim – Ouwe Stoep
2. Stephan – Fire Café (The Fire Palace)
3. Arman – De Stee
4. Willem – Fellini
5. Kristian – Scooters
6. Wieger – Shooters
7. Toon – Bebidas
8. Steven – De Dikke van Dale
9. Arie – Café de Prins
10. Krishna – Club Red

Door: Froukje Bouma

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close