HandigUitgaan

De vijf grootste #WTTV17 aanraders

YAAAAAAS, het festivalseizoen staat voor de deur. Lekker man. Beetje stiefelen, beetje sjansen, beetje bier hakken. Lekker bandjes kijken en uit je reet gaan tot diep in de nacht en voortreffelijk festivalvoer in je gezicht duwen. Beetje flaneren in je hitsige outfitje, beetje hitjes mee kelen, beetje kamperen in je lekke tent. Gewoon niet douchen en collectief lopen meuren en er nog van genieten ook. Herinneringen bouwen en zorgen dat je ze ook echt onthoudt en je dus niet het licht uit je ogen drinkt. Of wel. #zinin

Sziget, Rock Werchter en WOO HAH! zijn natuurlijk best aardige partijtjes, maar redden het echt niet naast dat wat we naast de deur hebben: Welcome to The Villâââge! Tien minuutjes fietsen. Wat bin we moai fuort, en sa ticht by hus. Wij van de LSK zijn al jaren groot fan van wttv, en zijn dus weer vreselijk van de partij dit jaar. Van ons, voor jou: tips over wat je volgens ons écht moet gaan zien. Geen dank.

RICO & STICKS
Hiphop heaven, yaaaaaaasss ❤. Alle tjappies en mammies verzamelen, want dit wordt helemaal lit. De vedetten besloten in 2015, toen ze na jaren weer eens samen op het podium klommen, een reeks #OpgezwolleTotNu-shows te doen. En die verkochten ze binnen een poep en een scheet uit. Daaruit blijkt maar weer: dit zijn grote dudes in de Nederlandse muziek. Nog steeds zijn de tracks van de twee relevant en fris. Of die tracks nu op naam van Opgezwolle, Fakkelbrigade of Great Minds zijn gemaakt: als Rico & Sticks het podium beklimmen is het goud. Mooi nieuws: hun nieuwe plaat is onderweg. Driewerf hoera, daarvoor.

Rico_Sticks_by_Kinza_Ferjani_Fotografie_2016 (2)

 

 

 

 

 

 

 

ZEBRA KATZ
Met een beat die je harder voelt dan hoort en een clip vol schoolrokjes die zo kort zijn dat ze ook prima voor broekriem door kunnen gaan, verovert Zebra Katz het internet like a G6. Kei- en keihard. Hij roept vaak en veel ‘bitch’ en weet je op een soort gekke manier enorm te hypnotiseren met zijn Queer rap. Al vindt ‘ie dat zelf een beetje een kloteterm. Katz spaart Youtube-likes, en hij is er goed in. Onder andere Busta Rhymes en Azeaelia Banks deden een thumbs up, net als ruim twee miljoen anderen. Dit wordt heel hoog springen en knoerthard losgaan. Is het al bijna 22 juli?

SKOFT&SKIEP: Brunchbingo
Ben je tamelijk skeer? Bij wezen dan: op de zaterdag kun je je brunch bij elkaar bingo’en. Een brunch bestaande uit enkel hoogwaardige streekproducten, ook dat nog. Fokking lekker. Er zijn twee belangrijke uitgangspunten bij dit spel: sharing is caring en zingen is swingen. Heb je per ongeluk een foute bingo? Dan moet je een liedje zingen met het seniorenkoor De Oldies. Da’s geen straf, kunnen we je melden, want het zijn heel gezellige, vrolijke oudjes. Maar wat doe je als je een smeuïge kilo kaas wint? Hou je ‘m voor jezelf, of deel je met je tafelgenoten? En hoe snijd je die kaas eigenlijk als je geen kaasschaaf hebt? Het gevoel van ongelijke verdeeldheid komt al gauw op tafel en kent eigenlijk maar een oplossing: delen met elkaar! Nohhh ❤

Club Guy & Roni: Mechanical Ecstasy

Dit is vet, jongens. Dit is vet. Is het een dansshow? Is het theater? Is het een fissa? Is het een gekkenhuis? Het is een beetje van allemaal ja! Mechanical Ecstasy van Club Guy & Roni is een ode aan de rave-scene van de jaren negentig en de ideale opener van het nachtprogramma. Laat je meeslepen door de pompende beats, de uitbundige outfits en natuurlijk de extatische dans. Heb je de ambitie om stil te blijven zitten? Kun je op je met bier gevulde buik schrijven. ENNNN LOS!

Mechanical Ecstasy 06_photo by KNELIS

 

 

 

 

 

 

 

Kroelebaai
Dit is het bier dat door Welcome to The Village en Speciaalbiercafé de Markies wordt gemaakt. Alsof er een engeltje over je tong zeikt. ZO grandioos lekker. Cheers, mate!

27821714433_b3e6383a32_z

 

 

 

 

 

 

 

Welcome to The Village is op 21, 22 en 23 juli in de Groene Ster, Leeuwarden. Tickets scoor je op www.welcometothevillage.nl

Door: Marilyn de Beurs

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close