InterviewVaste rubriek

De Straatvraag

Wat ontbreekt er volgens jou in Leeuwarden?

We studeren met z’n allen in een prachtig stadsje, nietwaar? Culturele Hoofdstad, wat wil je nog meer? Nou ja, we blijven mensen hè.  En gezien die altijd wel wat te zeiken hebben, gingen we de straat op om te peilen wat er volgens hen nog ontbreekt. Van zeer bescheiden ideeën tot uiterst exotische plannen, de reacties op onze traditionele straatvraag waren weer zeer uiteenlopend. Hier lees je de reacties van acht willekeurige studenten op de vraag wat zij nu écht missen in onze studiestad. En, wat zou jij eigenlijk nog graag willen toevoegen aan Leeuwarden?   

 

Isabella (20), Hogere Hotelschool 

Die vraag kan ik snel beantwoorden: meer uitgaansgelegenheden. Wat mij betreft kunnen er wel wat plekken zoals Shooters en Bascule bij. Wat Leeuwarden op dit moment aan kroegen en bars heeft vind ik heel leuk, maar er mogen echt wel wat meer kroegen vestigen in de stad. Ze hoeven niet per se groter, maar een extra straat erbij met wat gezellige cafés en bars, dat lijkt mij helemaal prima.   

 

Bas (21), Event Management 

Toevallig zei ik net in een gesprek dat er wel wat meer terrasjes in Leeuwarden hadden mogen zijn. Het aanbod is een beetje karig, want er is maar een kort rijtje met terrassen hier in het centrum. Van mij zou ‘t allemaal wel wat sfeervoller mogen zijn in de binnenstad. Het Zaailand bijvoorbeeld, dat zou naar mijn idee best een mooi plein kunnen zijn met allemaal leuke, knusse terrassen.

 

Femke (17), Onderwijsassistent 

Oei, dat vind ik echt een moeilijke vraag. Ik kan me eigenlijk zo snel helemaal niks bedenken. Als ik dan wat zou moeten zeggen, dan zou ik voor wat meer kledingwinkels gaan. Misschien een Bershka ofzo en ik dacht aan Primark, maar die zit inmiddels ook al in Groningen. En ja, Groningen moet ook leuk blijven hè. Eigenlijk ben ik wel aardig tevreden denk ik, fijn toch? 

 

Maarten (19), CIOS 

Nou, een strand zou op zich wel lekker zijn hoor. Gewoon een chille plek hierzo naast de Waegh ofzo. De voornaamste eis is wat mij betreft dan wel dat het zonnetje altijd schijnt. Verder kiep je er wat zand neer, regel je een paar strandstoelen en dan lijkt het zomaar wat dacht ik zo. Gewoon ‘n beetje zwemmen in de gracht et voilà, je hebt de Spaanse kust in hartje Leeuwarden.

 

Sofie (21), Hogere Hotelschool 

Meer leukere, kleinere winkeltjes. En wat ik ook mis zijn meer eettentjes waar je wat gezonder kunt eten. Zelf werk ik bij Stek hier in Leeuwarden en een groter aanbod van dat soort eetgelegenheden zou mij dus onwijs leuk lijken. Een beetje van die healthy tentjes of bijvoorbeeld juicebars, dat zou heel chill zijn.  

 

Daan (20), Sportkunde 

Wat ik heel graag zou willen zien in Leeuwarden, is meer leuke kledingwinkels. Zelf studeer ik in Groningen en daar zijn toch wel wat meer kledingwinkels te vinden, net zoals in de meeste andere grote steden. Ik heb geen specifieke winkel die ik hier graag wil zien, maar een groter aanbod in het algemeen zou me wel erg blij maken.

 

Mats (23), Toerisme 

Zelf kom ik uit Duitsland, maar sinds februari studeer ik in Nederland toerisme. Wat mij opvalt is dat er veel minder openbare mogelijkheden zijn om te sporten. In Duitsland hebben we veel voetbalveldjes in de stad, waar je even een potje kunt voetballen met je maten. Het zou chill zijn als je ook in een stad als Leeuwarden op een vaste dag even af kunt spreken op zo’n openbare plek.  

 

Famke (19), Hogere Hotelschool 

In Groningen heb je vaak heel veel leuke festivals, maar in Leeuwarden eigenlijk niet zoveel. Als er een festival is, zoals met Leip! of Bevrijdingsdag, dan is dat veel minder groot of bekend. Wat mij leuk zou lijken is een wat groter festival met ook een groter bereik. Zelf zou ik zeggen: kies eens voor techno, want dat zie je hier helemaal nergens. In ieder geval meer populaire festivals waar je lekker een beetje kunt chillen in het park enzo, dat lijkt me wel wat voor Leeuwarden.

Foto’s: Tini Groen

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close