HandigVrije tijd

De grote Amerikaanse snoeptest

Eén van de grote voordelen van op jezelf wonen, is dat je niemand om je heen hebt die zeurt dat je vitamines moet binnen krijgen. Bij ieder weekendbezoek aan je ouders kijkt je vader waarschijnlijk zuchtend naar die enorme bierpens die eruit ziet alsof je al 15 maanden een kind aan het baren bent en stopt je moeder je gauw een paar sinaasappels toe. Eenmaal weer in Leeuwarden aangekomen, flikker je het fruit in de hoek en hop je de eerste de beste kroeg in. De ochtend daarna loop je brak in de stad op zoek naar eten. Snoep lijkt je wel wat voor de benodigde suikerkick. Wij testten voor je welke Amerikaanse rakkers je absoluut mee moet nemen en welke je beter kunt laten liggen.
Poptarts Confetti Cupcake
Verwachting:
  Het zorgvuldig geselecteerde testpanel (lees: Froukje en Nicky) verheugen zich hier erg op. Vooral Froukje is een grote cupcakeliefhebber.
Productomschrijving: Een soort koek die je 3(???) seconden in de magnetron moet doen of even in de toaster. Op de bovenkant zit een laagje glazuur en binnenin een onverklaarbare substantie.
Smaak: Alsof je bij je demente oma een koekje krijgt die al twee jaar in de kast ligt te rotten naast de schoonmaakmiddelen. Chemisch en muf. Waar ter wereld heeft iemand trouwens zo’n snelle magnetron dat het na drie seconden al klaar is?
Cijfer: 3 (de drie punten zijn omdat het er leuk uit ziet)

Poptarts S’mores
Verwachting:
Iets met marshmallows en chocola moet wel lekker zijn toch? Op het plaatje ziet het er echt goed uit.
Productomschrijving: Weer zo’n muffe koek met een bruine laag erover. De marshmallow zit in het midden, maar je zou niet zeggen dat het marshmallow is. Net zoals die chocola, wat voor mensen maken dit soort dingen in godsnaam?
Smaak: Bluh.
Cijfer:  2
Chick ‘o Stick
Verwachting: Nieuwsgierig, er staat peanutbutter op en het ziet eruit als een nog niet gefrituurde loempia uit het vriesvak.
Productomschrijving: Het is een stok, op de verpakking vraagt de stok of je hem wilt delen. De buitenste laag is versierd met kokossnippers en binnenin is het hard en oranje.
Smaak: Hmm, het is niet heel vies, maar wel heel hard? Zouden er mensen zijn die zo’n hele stok in hun eentje op krijgen? Kokos en peanutbutter blijken wel een goede combinatie, al is er weinig ‘butter’ te noemen aan iets zo hard is dat je waarschijnlijk twee kiezen verliest tijdens het eten hiervan.
Cijfer: 6

Wonka Bottle Caps
Verwachting:
WONKA! Komt dit uit de supercoole snoepfabriek?
Productomschrijving:
Het zijn snoepjes die smaken naar soorten frisdrank/fruit: root beer, cola, grape, orange en cherry.
Smaak: Hm nou eigenlijk is er geen enkele écht lekker. Het is allemaal superzoet, de kersensnoepjes smaken naar die grote roze lolly’s met kauwgom erin, dat root beer kunnen we überhaupt niet plaatsen, cola is gewoon.. tsja cola. Ook de sinasappel- en druivensmaak hadden niet verder verwijderd kunnen zijn van de echte fruitsoorten.
Cijfer:  5

Very Berry Nerds Rope
Verwachting:
Dit is veruit het coolste snoep dat we ooit hebben gezien.
Productomschrijving:
Een stok met als basis een soort doorzichtige jelly-sliert. Daaromheen paarse, roze en blauwe stenen.
Smaak: Het is een beetje zuur met zoet, natuurlijk meteen weer chemisch mierzoet, maar best oke. Eigenlijk vinden we het te mooi om op te eten (en worden we stiekem al een beetje misselijk).
Cijfer:  6,5

Cookies ‘N Creme Bite
Verwachting:
Is dit een soort Oreo-koekje zonder koekje?
Productomschrijving: Kleine witte balletjes met spikkels, een hele doos vol.
Smaak: Veel mensen vinden het stuk tussen de Oreo-koekjes het lekkerst (wij ook!), maar dit blijkt nogal tegen te vallen zodra je het koekje weglaat. Het één kan eigenlijk niet zonder het ander, zeg maar.  Er zitten wel wat koekkruimels tussen, maar die proef je bijna niet. Ook hier worden we misselijk van.
Cijfer:  6

Charleston Chew
Verwachting:
Er staat heel groot op TRY FROZEN, maar daar zijn we te ongeduldig voor. Het ziet er wel lekker uit..
Productomschrijving:
Een chocoladereep met een soort vulling die op marsmallow lijkt (wat helaas niet zo is). Op de verpakking staat vanillesmaak, maar dat is het ook niet helemaal. Het is superkleverig in je mond.
Smaak: We zijn een beetje op het verkeerde been gezet, eerst dachten we ‘vanille’ toen hoopten we ‘marshmallow’ en het bleek ‘onverklaarbaar’.
Cijfer:  5

Door Froukje Bouma

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close