ActueelHandig

Festivalkalender

De lente loopt ten einde en het festivalseizoen staat op het punt om in alle hevigheid los te barsten. De eerste mooie feestjes als Soenda en Lentekabinet zitten er alweer op, maar de komende tijd staan er nog veel mooie partijtjes op de partykalender. Festivals schieten als paddenstoelen uit de grond en naast de bekende feestjes als Awakenings en Mysteryland ontstaan er ook steeds meer kleine experimentele festivalletjes. Max Pieter verdiepte zich in de wereld van de  danspartijtjes en maakte voor de Leeuwarder Studentenkrant een mix van vijftien grote en kleinere festivals die jij deze zomer niet mag missen!

JUNI

We Are Electric – 19 en 20 juni 

We Are Electric is een organisatie die zich tot dusver beperkte tot het organiseren van binnenevenementen. Met een line-up die barst van de jonge, veelal nog onbekende, dj’s  organiseren zij dit jaar voor het eerst een buitenfestival. Deze kleinschalige start-up telt vier podia en zal worden georganiseerd in de buurt van Eindhoven.

JULI

Lost in a Moment – 5 juli 

Lost in a Moment is een festivalconcept dat jaarlijks meerdere Europese steden aandoet. Dit jaar strijkt het festival voor de tweede keer neer in het Amsterdamse. Lost in a Moment is een elf uur durend festival dat zich kenmerkt door een relaxte sfeer en een diepe elektronische sound.

Graefenthal – 10 t/m 13 juli

Het Graefenthal-gevoel is eigenlijk lastig te omschrijven. Hipsters die volkomen losgaan op harde technodeuntjes tussen de kloostermuren, een camping waar de naastgelegen rivier een groot deel van heeft ingenomen en een bos vol verborgen stages. Ja, dat is Graefenthal.

Extrema Outdoor – 11 juli 

Extrema viert dit jaar haar twintigjarig jubileum. De organisatie, die onder andere ook Solar in haar portefeuille heeft, pakt altijd groot uit voor haar stokpaardje Extrema Outdoor. Extrema blinkt niet alleen uit door een brede programmering, maar ook in andere kunstvormen als theater, show, spel en decor.

Welcome to the Village – 17 t/m 19 juli

Op 17, 18 en 19 juli gebeurt er iets bijzonders in ons eigen Leeuwarden: in recreatiegebied De Groene Ster wordt een festival georganiseerd dat zich op vele vlakken onderscheidt van andere festivals. Het evenement wordt gekenmerkt door een heel relaxte sfeer, een ontzettend brede programmering waarop ook veel jong talent te vinden is en een bijzonder culinair aanbod.

Buitenwesten – 18 juli 

Op zaterdag 18 juli strijkt Buitenwesten weer neer in het Amsterdamse Westerpark. Voor dit feestje bundelen de bekende Amsterdamse organisaties Pleinvrees, Next Monday’s Hangover, ZeeZout, NGHTDVSN, Cartel en Paardenkracht de krachten om een killer line-up neer te zetten.

Thuishaven op reis – 24 t/m 27 juli 

Een keer per jaar gaan alle remmen los, dan verhuist Thuishaven van de stad Amsterdam, waar het ’s zomers bij mooi weer elke zondag een partijtje organiseert, naar een locatie in het verre Limburg.

Op dit festival vind je een mix van creatieve geesten en studenten die zin hebben in een relaxt weekend met zeer uiteenlopende muziekstijlen en vormen van kunst.

Welcome to the Future – 25 juli

Welcome to the Future is een van de kleinere telgen in de ID&T-familie, het bedrijf dat je waarschijnlijk kent van onder andere Mysteryland en Sensation. Het bedrijf gebruikt dit festival als proeftuin voor nieuwe concepten en ideeën. Dit resulteert in een festival waar uitersten hand in hand gaan en waar je nieuwe ontwikkelingen als eerste zult zien.

Studio Stekker Festival – 25 juli

Studio Stekker Festival is de plaats waar hip Utrecht samenkomt om volledig uit hun pannenkoek te gaan. De kracht van dit feestje met een hoog hipster-gehalte zit hem in de kleinschaligheid en de afwisseling tussen jonge talenten en gevestigde namen.

    AUGUSTUS

Dekmantel Festival – 30 juli t/m 2 augustus 

Dekmantel Festival is een feestje dat de nadruk duidelijk legt op kwaliteit en niet gaat voor grootschaligheid. Ondanks grote drukte bij eerdere edities blijft het festival kleinschalig en biedt het ruimte aan zowel kunstenaars als dj’s uit alle hoeken van de elektronische muziek.

Loveland festival – 8 augustus 

Loveland is dit festivalseizoen knallend begonnen tijdens een overvolle Loveland van Oranje in het Meerpark in Amsterdam, maar ook Loveland Festival belooft een spektakel te worden. Met een bizarre line-up vol met bekende technogrootheden als Carl Cox, Speedy J en Sven Väth moet deze tiende editie van Loveland wel legendarisch worden.

Straf_Werk – 22 augustus 

Denk je aan deephouse, dan denk je aan Straf_Werk. Dit jaar zal dit Amsterdamse concept onder andere te vinden zijn op Amsterdam Open Air, maar op 22 augustus vieren zij hun eigen feestje op Sportpark de Riekerhaven.

Voltt loves summer festival – 29 augustus 

Ook dit Amsterdamse partijtje mag dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Vollt, dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden aan de Amsterdamse NDSM-werf, sluit onze festivalkalender knallend af. Grote namen als Adam Beyer zijn uit de Drumcode-stal gehaald om deze industriële locatie te voorzien van harde technoklanken.

De festival-top drie van:

Oké, het is duidelijk dat er in 2015 goed gefeest kan worden, maar wat waren de toppers van 2014? LSK vroeg Leeuwarder studenten en natuurlijk Max Pieter zelf naar hun top drie van afgelopen jaar.

 

Mick Verweij

Student Leisure Management en stagiair bij THUMP

1. Lente Kabinet

2. DGTL

3. RUIS Festival

 

Debby Beuming

Student IHM

1. Pitch

2. Vunzige Deuntjes

3. Amsterdam Open Air

 

Tariq Boularas

Student HRM

1. 18hrs

2. Awakenings Festival

3. Paradigm Festival

 

Simone Mulder

Student Communicatie

1. Soenda Festival

2. Awakenings

3. Smeerboel

 

Ricardo Stroes

Student International Business en Marketing

1. Soenda

2. Awakenings

3. Solar

 

Max Pieter Dijkstra

Student HRM & redactielid LSK

1. Voltt Loves the Summer Festival

2. Graefenthal Festival

3. Awakenings Festival

 

 

 

Door: Max Pieter Dijkstra

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close