Vrije tijd

Alcoholische versnaperingen: next level

Kijk 'ns verder dan je shot diep is

Puur, gemixt of een beetje te veel: alcohol is always a good idea. Je bent jong, je leven is een feestje en dat houdt maar al te vaak verband met een shotje in je hand. Heerlijk hoor, maar inmiddels ben je wel toe aan the next level. Haal meer uit je alcoholische tijdperk met de onderstaande tips.

Zure matten met wodka-ijs
Het klinkt alleen al he-le-maal awesome. De combinatie van sterke drank met snoepgoed. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens easy as hell om te maken. Wat je er voor nodig hebt: zes zure matten, Sprite of 7-UP, wodka en ijsjesvormen. Spring in je auto nu je nog nuchter bent en haal die ingrediënten zou ik zeggen.

De zure matten snijd je in kleine stukjes en draai je in een soort krul. Op die manier passen ze makkelijker in de vorm. De Sprite en een scheutje wodka – of de wodka en een scheutje Sprite, ’t is maar wat je wil hè – giet je in de ijsvorm. Vervolgens duurt het nog wel ff dus kun je beter de rest van de wodka nog even doneren aan je maag. De goddelijke creaties moeten namelijk zes uren in de vriezer. Daarna is het tijd voor ultiem genot, dus het is het waard.

Wijngummibeertjes
Classy wijndrinkers kunnen hun geluk niet op met wijngummibeertjes. Je hebt er voor nodig: champagne of rode, witte of rosé wijn (+/- 250 ml), 200 gram suiker, 3 eetlepels gelatine en gummibeervormpjes (dus niét gummibeersnoepjes, die gooi je maar in de wodka).
Dan sluip je de keuken in en doe je de wijn, suiker en gelatine in een steelpannetje en laat je het langzaam warm worden. Let wel op: het moet onder de 78 graden blijven om de alcohol uit de wijn te bewaren. Waarom zou je ze anders überhaupt maken joh. Twee tot drie minuten roeren totdat de suiker en gelatine opgelost zijn en vervolgens de mix in de gummibeervormpjes gieten. Deze vormpjes vries je in en na anderhalf uur kun je als een kind zo blij genieten van je gummiberen.

Rode wijn-ijsjes met chocola
Vandaag is rood, de kleur van jouw lippen. Vandaag is rood, wat rood hoort te zijn. En ja, dat komt doordat je net hebt gelikt aan een rode wijn-ijsje, precies zoals ’t hoort na het maken van dit recept. Rode wijn, aardbeien en chocola is in het kort wat je nodig hebt. Elke gemiddelde studente zal wegsmelten bij het idee alleen al aan dit ijsje. Maar mannen: ook voor jullie is dit ijsje een aanrader, of maak ’t anders voor je ongestelde vriendin. Geeft rood toch weer wat een andere betekenis voor d’r, snap je.

Dussss, koop ff 500 gram aardbeien, zorg dat je 100 ml suikerwater hebt (100 ml water en 100 ml suiker verhitten tot suiker is opgelost), 2 eetlepels balsamicoazijn (ja, wat dat moge zijn: vraag ’t Joost) en 170 gram chocola (gesmolten). Op de chocola na alles bij elkaar in de blender mikken tot het gepureerd is. In ijsvormpjes gieten en wanneer ze compleet bevroren zijn, dip je ze in de gesmolten chocola. Daarna weer in de vriezer en zodra dat óók bevroren is, opent de poort naar de Hemel. ’t Is goddelijk!

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close