Laat die voornemens nog maar even in de ijskast, die komen over een paar weken wel. Want het is al bijna weer zo ver! De één kijkt er al weken tegenop, de ander kan niet wachten en is al met aftellen begonnen:
het kerstdiner! Samen met de fam of je (nieuwe) schoonfamilie. Een avond met (nou ja, daar hopen we dan maar op) een hoop gezelligheid, glitter- en glamouroutfits en natuurlijk véél te veel, maar o zo veel lekkere hapjes en drankjes!
Mocht jij nou net die gelukkige zijn die ook iets moet maken voor het glitterkerstdiner dan hebben we hier wat ontzettend lekkere, maar vooral ook simpele toetjes voor je op een rijtje gezet. Geen stress tijdens kerst!
Kerst Appeltiramisu
Pak dat welbekende boodschappenlijstje er maar snel bij, want als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer anders. Je hebt nodig: 1 eetlepel boter,1 appel, 200 gram Griekse yoghurt,1 eetlepel suiker, 1 theelepel kaneel, 5 Bastognekoeken, munt, een snufje kerstmagie (Ongeveer 3-4 porties)
Snijd de appel in hele dunne schijfjes en bestrooi deze met wat suiker en kaneel. Smelt de boter in een pan en bak de plakjes appel om en om in de pan. Laat ze lekker karamelliseren tot ze heerlijk kleverig zijn. Ruik je de kerstgeuren al jouw kant op komen? Verkruimel de Bastognekoeken. Bestrooi een lekker laagje koekkruimels op de bodem in een glas (of een leuk kerstpotje, als je die hebt) en voeg een dikke laag Griekse yoghurt toe. Top het af met de warme gekarameliseerde appelschijfjes. Eindig met een tweede laag yoghurt, nog wat overheerlijke plakjes gekarameliseerde appel, een snufje extra kaneel voor die kerstsmaak en werk het af met een takje munt – alsof het een kerstboompje op je toetje is. En voilà, je hebt een overheerlijk, nog een beetje gezond, glitter- en glamourtoetje voor de echte kerstliefhebbers!
Omdat de kerstdagen al duur genoeg zijn tijdens ons arme studentenleven hoop ik je nog gelukkiger te maken, want dit overheerlijke kersttoetje kost nog geen 2 euro! Merry Christmas to all of us en dubbelop genieten! Ben je ook de klos op kerstdiner nummer twee? Geen paniek, we got your back! Ook kerstdiner twee wordt een knaller!
Bananenpannenkoek met heel veel lekkers
Pak dat pennetje maar weer bij de hand en schrijf ook deze lekkere ingrediënten op je lijstje: 2 rijpe bananen, 90 gram havermeel, 250 ml melk, een snufje kaneel, olie, 1 handje rozijntjes. Ook dit recept is studentvriendelijk en kost totaal ongeveer 1,65 euro voor 2-3 porties.
Prak de bananen en meng ze met de rest van de ingrediënten in een grote beslagkom. Verhit een pan met wat olie en bak kleine pannenkoeken, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. En dan nu het moment van jouw truc: FLIP IT! Laat die kerstdinergasten maar even kijken hoe goed jij dat doet! Flip de pannenkoek zoals een echte pannenkoekenkoning of -koningin!
Tijd voor de versiering! Strooi de toppings (denk aan gesmolten chocolade, honing, poedersuiker) als slingers over de pannenkoeken, voeg fruit of nootjes toe als kerstballen en werk het af met een bolletje vanille-ijs en/of een blaadje munt als de piek van je kunstwerk. Je kersttafel wordt zo niet alleen feestelijk, maar ook verrukkelijk!
Dus zet die kerstmuziek maar alvast aan, trek die kersttrui over je hoofd en laat de kerstdagen maar komen! Jij gaat deze etentjes met de fam dubbel en dwars overleven. Wordt vast heel gezellig!
Tip bij zoveel lekkers: Trek niet al te strakke kleren aan of doe een riem om met een paar gaatjes extra…