Van alles

Vragen uit het vriendenboekje: Paul Rabbering

Paul Rabbering. “Paul Rabberwie?”, hoor ik je denken. Misschien heb je hem nog nooit gezien, maar geloof ons: zijn stem heb je zeker gehoord. Sterker nog, je hoort hem bijna dagelijks! En zien zal binnenkort ook wel goedkomen: 3FM dj Paul woont van 18 tot en met 24 december samen met Coen Swijnenberg en Giel Beelen in het Glazen Huis op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Giel, Coen en Paul eten die dagen niets en maken 24 uur per dag radio en TV om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree; een stille ramp die elk jaar 800.000 kinderen treft en waarvoor het Rode Kruis zich inzet. Kun je Paul mooi even vanachter het glas bekoekeloeren. Maar eerst maar even onze (on)diep(on)zinnige vragenlijst loslaten op deze topunderdog van 3FM Serious Request.
1. Wat is je favoriete dier?
“Oh god, haha. Ik wil best een paar debiele vragen beantwoorden, maar gaan we het ook over 3FM Serious Request hebben? Dat vind ik wel belangrijk. Maarreh… zeehonden. Zeehonden vind ik te gek. Ligt Pieterburen bij Leeuwarden?”

2. Wat is je favoriete kleur?
“Blauw. Ja, blauw.”

3. Wat is je favoriete tv-programma?
“Californication! Maar Penoza vind ik ook een heel leuke Nederlandse misdaadserie. Dat zit echt ontzettend goed in elkaar. Nog meer weten? Sylvia Hoeks is mijn favoriete actrice en ‘a Beautiful Mind’ is mijn favoriete film.”

4. Wat is je favoriete liedje?
“Wat een onmogelijke vraag. Bij iedere stemming past een ander nummer. Welk nummer nu bij mijn stemming past? Als ik daar antwoord op geef, klopt het morgen al niet meer. Uh… als ik dan echt iets moet zeggen: de nieuwe plaat van Pearl Jam vind ik te gek. De nieuwe Racoon? Ja, ik vind het echt een eer dat Racoon de themesong voor 3FM Serious Request 2013 heeft opgenomen!”

5. Wat is je favoriete snoepje?
“Speculaas! Ja, december is een goeie maand voor mij.”

6. Wie is je beste vriend?
“Sander de Heer, dj bij Radio 2. Mijn favoriete dj’s? Coen en Giel!”

7. Wie is de mooiste vrouw ter wereld?
“Krystl. Als ik jou zou vragen wie de mooiste vrouw ter wereld was, dan zou jij ook je vriendin zeggen.”

8. Sommige mensen zijn bang dat we het eindbedrag van vorig jaar niet gaan toppen, omdat sommige mensen het de Friezen niet zouden gunnen. Wat is jouw mening daarover?
“Het gaat er niet om of je het de Friezen gunt, het gaat het erom of je het de stervende kinderen gunt. En daarnaast is het bedrag van volgend jaar overtreffen toch geen doel op zich? Ondanks dat verwacht ik er wel veel van. Friezen zijn misschien niet borstklopperig, maar ze gaan zeker wel een stevige, goeie editie neerzetten. Ik kan het weten, mijn vader heeft in Heerenveen gewerkt en ik heb in Emmeloord op school gezeten. Ik heb altijd met Friezen in de klas gezeten. Leuk volkje.”

9. Hoe bewaak je als publiek figuur, in tijden van 3FM Serious Request, de balans tussen ego en altruïsme?
“Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Het sluit juist op elkaar aan, het gaat hand in hand. 3FM Serious Request helpt ons mooie radio maken en mooie radio helpt ons geld op te halen voor 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Ik vind dit, en de vraag of bedrijven steunen omdat ze daarmee reclame maken, geen belangrijke discussie. Eerlijk gezegd interesseert het me ook niks. Zo lang we maar geld ophalen voor de 800.000 kinderen die jaarlijks sterven aan diarree. Ik wil alle studenten van Leeuwarden oproepen om naar het Glazen Huis te komen! Studenten zijn erg belangrijk voor 3FM Serious Request. Niet alleen om geld op te halen, maar ook voor de sfeer. Dus kom naar het huis om gezelligheid te creëren. Iets minder studeren, iets meer geld ophalen! Voor één weekje dan.”

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close