Een heerlijk simpel, goedkoop en gemakkelijk voor- of hoofdgerecht waar je je huisgenoten mee kunt imponeren.
Lasagne van rode biet.
4 personen
Ingrediënten:
– 1 pak rode bietjes (een zwaar ondergewaardeerd goedkoop product).
– 1 rol zachte geitenkaas (duur is lekker).
– 1 zak rucola (beter bekend als het overgeprijsde Italiaanse onkruid).
– 1 mango (niet te rijp kopen anders smaakt het melig) .
– 1 peer (is ook melig wanneer deze te rijp is).
– 1 bakje pistachenootjes (redelijk prijzig maar ontzettend lekker).
– 1 crème fraîche (om volume te creëren).
– 1 flesje balsamico stroop.
Bereidingswijze:
Eerst moeten de bietjes mooi dun gesneden worden. De bietjes vormen namelijk het fundament voor je lasagne en je presentatie. Als je dit werkje hebt gedelegeerd aan een van je huisgenoten kun je door met de mango en de peer. Laat je overige twee huisgenoten de vruchten
in kleine blokjes snijden. Dit mag natuurlijk tijdens het kijken van de Soundmixshow of Kinderen voor Kinderen.
Ga zelf de pistache nootjes pellen. Nooit uitbesteden, want dan is de kans groot dat meer dan de helft niet terugkomt. Als je deze gepeld hebt, moet je deze even snel gelijkmatig fijnhakken. Daarna moet je de crème fraîche met de zachte geitenkaas mengen.
Klaar? Dan kun je de lasagne gaan opbouwen! Zoek een vorm die jij leuk vindt. Leg eerst een laagje rode biet op de bodem en smeer je geitenkaascrème eroverheen. Strooi daar je mango- en peerblokjes plus je pistachenootjes overheen. Daarna druppel je je zoete balsamico stroop erover en kun je beginnen aan je volgende laag. Het is uiteraard aan jou hoeveel lagen je wilt.
Als je klaar bent met bouwen, moet je de lasagne even een half uurtje in de vriezer leggen. Is dit gedaan dan kun je hem snijden en afmaken met stukjes rucola. Klaar is kees! Een heel gemakkelijk en snel recept! Eet smakelijk.
Door Felix Bekkers