Vrije tijd

Slecht weer? Kijk dit een keer!

Docu-tips voor trieste zomerdagen

Regen, hoosbui, harde wind, hagel, onweer: janken. Wat kun je in de lieve vrede uitspoken op zo’n “zomerdag? Je favo romcom kijken of een serie met tien seizoenen bingewatchen, het kan. Soms is het best lekker om je verstand een dagje op nul te zetten. Toch kun je Netflix ook nuttiger inzetten, namelijk door iets interessants of inspirerends te kijken. Anouk zet een aantal kijktips voor je op een rijtje.  

Tekst: Anouk de Vries // Fotografie: Lisanne van der Ploeg 

The True Cost 

De documentaire The True Cost neemt je mee in de wereld van de fast fashion kledingindustrie. Hier in de westerse wereld komen wij dagelijks in aanraking met allerlei reclame voor grote, bekende modeketens. Echter, wij zien vrijwel nooit het proces dat hieraan voorafgaat. Deze docu maakt pijnlijk duidelijk wat de toestand in kledingfabrieken is en onder welke omstandigheden mensen leven die bij katoenplantages of leerfabrieken wonen. Ik werd erg geraakt door deze beelden, ben me bewuster geworden van de ernst van fast fashion en aangespoord om mijn eigen koopgedrag te veranderen.  

The Truth About Alcohol 

Hoewel ik zeer zeker van een feestje houd, begin ik me steeds meer te beseffen hoe abnormaal veel er gedronken wordt. De gemiddelde alcoholinname per persoon schijnt de afgelopen zestig jaar meer dan verdubbeld te zijn. Daarbij zou je je kunnen afvragen waarom alcohol wel algemeen geaccepteerd wordt, terwijl op drugs nog altijd een taboe rust. Hoe slecht is alcohol? Is alcohol in beperkte mate misschien zelfs goed voor je gezondheid? In welke mate heeft je lichaamsbouw te maken met hoeveel alcohol je kunt hebben? En wat is het beste anti-kater middel? Deze vragen worden behandeld in deze, af en toe ietwat confronterende, docu. 

Our planet 

Netflix heeft met ongeveer zeshonderd makers sinds 2015 een geweldige natuurdocumentaire gemaakt. Sinds april dit jaar staat de documentaire online. De makers zijn door vijftig landen gereisd om te laten zien hoe de natuur op de aarde eruitziet. Het is een mooie, maar ook heftige docu. Door klimaatverandering kunnen dieren bijvoorbeeld niet meer leven in bepaalde gebieden. Dit levert shockerende beelden op. Netflix heeft dierenliefhebbers daarom gewaarschuwd voor beelden in deze specifieke scènes.  

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close