Van alles

School, schulden en soa’s: de vraagbaak

School, schulden en soa’s zijn problemen waar iedere student minstens één keer in zijn of haar studentenleven mee te maken krijgt. Problemen die je liever niet bespreekt met je ouders. Soms zelfs niet met je vrienden. Wat nu? Geen nood! Je kunt altijd bij ons terecht. Dat deden de studenten in onderstaande verhalen ook. Lees en huiver, en doe er je voordeel mee.

“Mijn vriendin en ik zijn al anderhalf jaar samen.  De de seks is prima en het gaat zo z’n  gangetje. Maar nu zit ik al een aantal dagen te piekeren want de laatste keer dat we seks hadden, ging er iets mis. . We kwamen er pas achter dat het condoom was gescheurd nadat we allebei klaar waren. Ik ben namelijk in haar klaargekomen en  heb toen meteen  het condoom afgedaan om te kijken. Toen zagen we het scheurtje zitten. Wat moeten we nu doen?”

“Zwanger zijn op jong leeftijd is geen pretje, en zeker niet als je nog studeert. Als jullie minder dan  dan 72 uur geleden seks hadden,  koop dan de Morningafterpil. Duur,  maar altijd nog goedkoper dan een blèrende baby. Vervolgens kun je voor de zekerheid een zwangerschapstest kopen Is deze test positief ga dan  als de sodemieter naar de huisarts. Hij of zij  kan je hier het beste verder raad over geven.”

“Ik woon sinds kort in Leeuwarden, samen met mijn huisgenoot en zijn vriendin. Aardige en leuke mensen. Maar na een tijdje begon ik toch een beetje argwaan te krijgen. Het rook vreemd in huis, mijn bureaulamp knipperde zo nu en dan en mijn huisgenoot zat steeds vaker op zolder. Ik moest  weten wat er aan de hand was. Op een dag ben ik stiekem naar boven gegaan en wat ik daar aantrof, is met geen pen  te beschrijven.  Er stonden honderden groene boompjes op de grond en er hingen grote lampen hingen aan het plafond. Dit is toch niet te geloven? Mijn huisgenoot heeft een gigantische wietplantage op zolder! Ik studeer Forensic Sciences en ik ben het aan mijn studie verplicht om hem aan te geven. Maar toch… Wat moet ik doen?”

“ Een wietplantage is natuurlijk hartstikke illegaal en je moet je zo snel mogelijk melden bij de politie. Vooral wanneer jij ook nog eens meebetaalt aan de energiekosten! Medeplichtig  zijn aan het verbouwen van wiet  staat niet echt goedo p je cv. ”

“Sinds een tijdje heb ik een scharreltje, leuk meisje, alles erop en eraan. Nu heb ik voor de eerste keer seks met haar gehad.  Het was best lekker en na die eerste keer zijn er natuurlijk meerdere keren geweest. Voor mij is alles vrij nieuw en ik wil het rustig aan doen. Zij heeft al meerdere mannen gehad en heeft dus meer ervaring. Maar aan ‘Vijftigtinten-handelingen’ ben ik nog niet toe. De laatste keer schrok ik dan ook wel een beetje toen zij achteraf pas iets vertelde. We waren namelijk heerlijk aan het seksen en besloten een nieuw standje te doen: doggystyle. Ik wist wel ongeveer hoe dit moest en vond het spannend. Nadat het klaar was, ging ik naast mijn vriendinnetje liggen en toen zei zij: ‘Je zat wel een beetje verkeerd hoor schat, maar dat is oké.’ Wat nu? Is dit niet smerig?”

“Wat vond jij er zelf van? Vond jij het vies? Het is verbazingwekkend dat je het niet eens gevoeld hebt. Over het algemeen is dat deel van de vrouw namelijk wat strakker dan het andere. Als jij nog niet toe bent aan kinky dingen dan is het verstandig om dat aan te geven bij je vriendin. Misschien was het wel een speciaal cadeautje van haar om jou iets anders te laten proberen en dacht ze dat jij het wel lekker zou vinden. Zolang jij je grenzen niet aangeeft, weet jouw vriendin ook niet wat je fijn vindt. Ga een goed gesprek aan en vertel wat jij verwacht van deze relatie en de seks. Communicatie is het allerbelangrijkst. En onthoud: grenzen verkennen is gezond!”

“Ik woon al een tijdje op kamers. Rondkomen van  het geld dat ik had, ging prima. Maar nu zit ik  al een poosje krap bij kas en ik weet niet waar ik het geld vandaan moet halen. Ik neem liever geen bijbaan omdat ik me helemaal op mijn studie  wil focussen. Mijn ouders heb ik beloofd nooit te lenen, maar ik denk dat er niks anders op zit. Of is er toch een andere mogelijkheid?”

“Geen bijbaan is natuurlijk niet ideaal voor iemand die snel geld wil hebben. Een bijbaan hoeft niet altijd veel tijd en moeite te kosten, je kan natuurlijk ook alleen in het weekend gaan werken. Stel dat je dat echt niet wil en bijlenen bij DUO ook geen optie is, dan kan je naar de bank gaan. Er is daar waarschijnlijk een heel aardige mevrouw die jou graag wil helpen met wat extra geld. Dit geld is natuurlijk niet van jou en de bank rekent een fikse rente, , maar dan heb je wel een buffer voor de rest van de maand. Studenten krijgen  meestal een bedrag van duizend euro. Zo kun je wat extra boodschappen doen en hoef je niet de rest van de maand op rantsoen te leven.”

Door Nicky van Veenhuizen

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check dit ook
Close
Back to top button
Close
Close