ActueelInterviewStudentenlevenUitgaan

Robin van Bar Sybs is de lekkerste barmens van 2019 

Wie is de lekkerste van dit jaar? 

Tekst: Lobke Zijlstra

Fotografie: Lobke Zijlstra en Lisanne van der Ploeg

Houd de confettikanonnen, ballonnen en flessen bubbels gereed, want na al dat lange wachten is het tijd voor de bekendmaking van de lekkerste barmens 2019!!! Elk jaar wordt deze verkiezing gehouden en dit jaar was wederom een groot succes. De strijd tussen de deelnemers is altijd weer een genot en daarom willen we alle deelnemers hartelijk bedanken voor het meedoen! Maar goed, nu genoeg gekletst, het is tijd voor de onthulling! De titel “lekkerste barmens 2019” gaat naar niemand minder dan Robin van Bar Sybs! Om hem te feliciteren met de winst ging ik gewapend met camera, slingers en confetti naar Bar Sybs om hem de oren van het lijf te kunnen vragen over deze strijd.  

Had je verwacht te winnen? 

“Nee, helemaal niet. Je hebt wel een groep vrienden om je heen natuurlijk, maar ik heb echt niet het gevoel dat ik zo bekend ben. Er waren maar een paar vrouwen die deze editie meededen, dus ik dacht dat alle mannen sowieso op de vrouwen zouden stemmen. De verenigingen die bij Sybs aangesloten zitten, heb ik wel allemaal aangemoedigd.”

Hoe heb je campagne gehouden? 

“Toen de stemming begon dacht ik eerst ‘Ik zie wel hoe het loopt’, tot ik op een middag in de kroeg van school zat. Ik had het erover met een vriend van me, Mark, (zie straatvraag, red.) en ik zei dat het me vet leek om te winnen. Hij zei dat dat gewoon moest lukken en, na een paar pilsjes werden we steeds fanatieker. Hij werd mijn campagneleider en heeft enorm veel stemmen binnengehaald, volgens mij. Elke keer als ik hem tegenkwam liep hij met een grijns op zijn gezicht. Ik heb het direct gedeeld in de Facebookgroep van het dorp waar ik vandaan kom, Aldeboarn. Het is een ons-kent- ons-dorpje, dus ik heb daar ook veel support van gekregen. Ik heb volgens mij ook nog vrienden uit Groningen bericht zodat zij het weer in hun verenigingen konden delen en ook allemaal gingen stemmen.” 

Hoe voel je je erover? 

“Toen je me belde, was ik echt verrast. Ik had het niet verwacht, maar het voelt heel goed. Ik houd er ook wel van om in de spotlight te staan. Ik heb het mijn ouders verteld en ze waren natuurlijk trots, al vonden ze dit niet goed voor mijn eigendunk, haha. Ik denk dat mijn collega’s me gaan haten als ze het horen. Dit wordt me nog het hele jaar ingepeperd, vooral door mijn collega’s Hidde en Leon. Toen ik hoorde dat Leon ook was uitgekozen was het gelijk ‘game on’ tussen ons. Leon en ik zijn al heel lang vrienden omdat we dezelfde studie doen. Een echte buddy van me dus. Het winnen maakte voor ons niet echt uit, maar wel dat de een boven de ander zou eindigen. Tussen Hidde en mij was het niet gelijk strijd, dat kwam pas later tijdens een bedrijfsuitje. De tussenstand was toen net bekend en Hidde stond bovenaan. Hij zei dat hij toch altijd de knapste zou blijven en zou winnen, toch niet dus, haha.”  

Word je al herkend? 

“Sommige mensen herkennen me eerder van mijn werk achter de bar. In de groepsappen van school werden foto’s gestuurd van mijn deelname, datwas leuk. Ook heb ik vaak genoeg door de microfoon in Sybs geschreeuwd dat ik meedeed. Af en toe hoor ik in de supermarkt mensen smoezen dat ze me herkennen van achter de bar. Dan zeg ik maar gewoon: ‘Ja, dat klopt, ik moet ook gewoon mijn wc-papier kopen.’”  

Ga je je na deze winst anders gedragen? 

“Nee, ik blijf dezelfde malloot die ik al ben! Ik liep altijd al naast mijn schoenen. Deze winst is geen reden om dat nog eens extra te doen.”  

Hoe ben je achter de bar beland? 

“Nou, dat is een lang verhaal. Ik was contactpersoon van mijn studievereniging Reholitas. Samen met iemand anders ging ik op zoek naar kroegen om onze feestjes te houden. Uiteindelijk zijn we bij Sybs beland en daar een samenwerking mee aangegaan. Volgens Alwin, mijn baas, viel ik toen al op. Ik onderhandelde met hem over feestjes en had altijd gekke ideeën, maar was wel altijd serieus als het op zaken aankwam. Op een gegeven moment toen ik in de Doelebar was, ben ik door Hennie gevraagd om daar eens achter de bar te staan. Dat heb ik een paar keer gedaan en hij heeft me de kneepjes van het vak geleerd. Helaas heb ik op mijn verjaardag ‘s nachts mijn voet gebroken en zat uiteindelijk een half jaar in het gips. Toen Alwin zag dat ik weer kon lopen, vroeg hij me een keer koffie te drinken. Hij gaf me koffie en een contract. Zo ben ik hier beland.”  

Wat vind je het leukste aan je baan? 

“Ik vind het supertof dat als je aan het einde van de avond zelf helemaal gesloopt bent allemaal blije mensen de kroeg uit lopen. Dan weet je dat je de mensen een leuke avond hebt kunnen geven. Bij Bar Sybs is niets te gek en daardoor kun je ook helemaal jezelf zijn. De bar is een beetje mijn thuis, een feestcafé zoals ik het gewend was. Het is elke dag weer een groot feest en tegelijkertijd heeft het de gemoedelijke sfeer van een dorpskroeg.”  

Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt? 

“Dit is echt een hele lastige vraag want je maakt echt van alles mee als je achter de bar staat. Van neukpartijen in de wc tot bijtende klanten en vrijgezellenfeestjes die totaal uit de hand lopen. Dat maakt het misschien ook leuk, geen avond is hetzelfde.” 

Wil je er verder mee? 

“Ik ben er mede door deze baan achter gekomen dat ik iets met mensen wil doen. Ik ben een mensenmens en houd van praten en entertainen. Voor nu is het een superleuke bijbaan, maar ik denk dat ik later wel genoeg heb van die lange nachten. Ik doe nu Voedingsmiddelentechnologie en het lijkt me leuk om leraar te worden op het mbo. Je moet dan wel geluk hebben en je moet nog een opleiding doen. Daar heb ik helaas nu geen geld voor. Eventueel ga ik als accountmanager bij een voedingsmiddelenbedrijf werken of de zorg in, heb ik ook altijd al leuk gevonden!” 

Wat zijn je hobby’s naast je baan? 

“Een feestje bouwen, maar ik houd ook van het zelf brouwen van bier of andere dranken. Dit doe ik thuis, lekker experimenteren. Ik heb toevallig net ginger ale gemaakt, die was heel goed gelukt. Ook doe ik soms aan wielrennen en voetbal ik af en toe op zondag. Alhoewel, dat is meer bierdrinken in de derde helft. Reizen is ook nog een hobby van me. Ik heb China, Nieuw-Zeeland, Australië, Israël en bijna heel Europa gezien. Ik ben niet zo van het backpacken, maar houd wel wel van een goede roadtrip. Van hostel naar hostel en vooral gesprekken voeren met locals vind ik gaaf.”  

Wat is je thuissituatie? 

Ik heb een broer en een broertje dus we zijn met drie mannen. Van origine ben ik boerenzoon, maar helaas is mijn vader ermee opgehouden. Ik ben dus totaal niet bang om mijn handen vies te maken en vind het ook heerlijk werk. Als ik wekenlang bezig ben met een verslag schrijven voor school waar maar geen einde aan lijkt te komen, ga ik graag met aan de slag met werk waarvan ik wel kan zien dat het loont.”  

Hoe zou je je fans willen bedanken? 

“Ik wil natuurlijk iedereen hartelijk bedanken die op me heeft gestemd. Ik vind dat de overwinning het beste gevierd kan worden door een keigroot feest te geven hier in Sybs. Daar is iedereen voor uitgenodigd! En je mag me natuurlijk altijd even achter de bar vandaan trekken voor een praatje.”  

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close