Van alles

Restaurantrecensie: Unia 12

Ook dit keer hebben wij voor jullie een restaurant gerecenseerd. Deze keer zijn wij op zoek gegaan naar één van de goedkoopste restaurants van Leeuwarden, namelijk: Unia 12. Nadat wij hadden gehoord dat je hier drie gangen voor €12,- kon eten, moesten wij natuurlijk kijken of dit gerucht waar was of niet.

Wij werden hartelijk ontvangen in het minuscule huiskamertje in de Uniastraat. Uiteraard bestelde wij het dagmenu dat die dag bestond uit: vooraf gerookte forel met sla, dille dressing en vers stokbrood. Een heerlijk simpel gerechtje dat smaakte zoals het hoorde te smaken: gewoon lekker! Het hoofdgerecht: we waren vrij verrast dat dit in het menu van €12,- zat. Het was namelijk een visduo van victoriabaars en meerval, geserveerd met een mooie, gerookte Italiaanse ham, met daarover een pesto drizzle. Beide vissen hadden wij nog niet eerder gegeten en we werden aangenaam verrast. De meerval was een tikkeltje aan de droge kant, maar dat mocht de smaak van dit gerechtje niet schaden. Hierbij werd een goede Hollandse dosis friet en salade geserveerd. Het nagerecht bestond uit iets wat ik direct herkende als een Viennetta ijsje met aardbeitjes en slagroom. Of dit huisgemaakt was, laten we nog even in het midden. Neemt niet weg dat het heerlijk heeft gesmaakt.
Kortom; wil je lekker eten, maar heb je bijna al je geld weer uitgegeven aan “schoolboeken”? Dan is Unia 12 een goede plek om je laatste euro’s stuk te slaan.

Door: Felix Bekkers
Fotografie: Afke Manshanden

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close