Van alles

De Leeuwarder Kapsalon Battle

Na een avondje pils kantelen of shotjes leeg likken, is men nogal eens op zoek naar een van de basisbehoeften: VOER. Lomp gezegd. Wat is er nou lekkerder dan een met vet overgoten, goedgevulde kapsalon.  Maar wacht, waarom heet een kapsalon een kapsalon?  Wij hebben het voor jullie uitgezocht!
De kapsalon dankt zijn naam aan een Rotterdamse kapper. Deze man bestelde met regelmaat bij een naast gelegen shoarmazaak een lunch waar hij al z’n favoriete ingrediënten op een bord liet samenstellen. Zo werd de naam kapsalon geboren en wordt dit gerecht nu nog iedere avond ergens in Nederland door een dronken student besteld. De kebabvraag is dan: waar kun je deze nachtelijke, dierlijke maaltijd het beste halen/bestellen? De Leeuwarder Studenten Krant is voor jullie op zoek gegaan naar “de beste kapsalon van Leeuwarden”. Er zijn drie shoarmazaken door de selectie gekomen, namelijk:
Dünya Döner, Kanat, en Turquoise. Wij hebben de kapsalons met drie personen beoordeeld op de volgende punten: Prijs, Smaak en Uiterlijk.

Dünya Döner
Uiterlijk:
ziet er appetijtelijk uit, zorgvuldig in het bakje gedaan en veel volume omdat de sla er al op zit.
Smaak:
goed gekruide kebab, knapperige friet en veel gesmolten kaas, alleen de salade is slap omdat die er al op zat. En er zit uiensaus op. Dat hadden we niet besteld! 

Prijs: €9,- voor de kapsalon + €1,50 bezorgkosten.  Dus €10,50.

Kanat
Uiterlijk:
de kapsalon ziet er redelijk uit. Niet zo lekker als die van Dünya. Lekker veel kaas die er goed doorheen is gesmolten. De sla en saus worden apart geserveerd.
Smaak:
de smaak was boven verwachting goed, lekker gekruide kebab, goed en veel gesmolten kaas. Het enige minpunt was dat de frietjes lichtelijk slapjes waren.

Prijs: €7,50 voor de kapsalon + €1,-  bezorgkosten. Dus €8,50.

Turquoise

Uiterlijk: deze kapsalon ziet er het minst lekker uit. De kaas is niet goed gesmolten en ligt niet goed verdeeld op de kebab.
Smaak:
deze kapsalon smaakt ook het minst lekker, de friet is helemaal slap, de kebab is flauw en de kaas heeft een vieze nasmaak.

Prijs: €7,- voor de kapsalon + €1,- bezorgkosten. Dus €8,-

Eindoordeel:  Kwalitatief gezien had Dünya Döner even goede kebab als Kanat. Turquoise kwam niet eens in de buurt van deze twee. Dünya Döner had slappe sla en uiensaus, iets wat wij natuurlijk als minpunt beschouwen. Dus kijkend naar prijs, uiterlijk en smaak hebben wij unaniem besloten dat Kanat de winnaar is van de kapsalon battle.  (Vijftien minuten na de battle moesten wij alledrie naar de wc sprinten. Welke kapsalon daar verantwoordelijk voor was, weten wij tot op heden niet).

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close