Van alles

Wie wint de gouden barbie?

 

Het mooiste meisje van de klas’, wie kent het tv-programma van de TROS nou niet? Het meisje waar vroeger iedereen verliefd op was, wordt jaren later geïnterviewd. Nog steeds is ze aanwezig in het geheugen van de mannen, maar zelf had ze geen idee van haar schoonheid. Dat laatste willen we de studentes in Leeuwarden niet aandoen, dus laten we ze nu al weten dat ze bloedjemooi zijn. Maar op welke school moet je zijn voor het aller-, allermooiste meisje?

Van Hall Larenstein

Op het Van Hall moet er goed worden gezocht. Natuurlijk zijn hier mooie meisjes te vinden, maar ze zijn schaars. Als je goed rondkijkt, zie je ze zitten. Achter de computers in de bibliotheek werkend aan hun scheikundeproject,  of in het café achter de bar biertjes. Wanneer je op de hogescholen van Leeuwarden rondloopt, zie je verschillende types. Het Van Hall biedt voornamelijk landbouw- en technische-opleidingen en dat zien we terug in het uiterlijk van de meisjes. De naturel-look is erg in trek en het lijkt het gros van de meisjes niet uit te maken hoe ze er uitzien. Less is more, zeggen ze ook wel. Voor een natural beauty moet je hier zijn.

NHL Hogeschool

Wie voor diversiteit gaat, moet op de NHL zijn. Een groot scala aan opleidingen kan maar één ding betekenen: chicks in allerlei soorten en maten. Een snelle screening laat zien dat hier veel verschillende meisjes studeren. In de kantine zijn heel veel meisjes te vinden, maar ook buiten de schooldeuren vind je ze. De een doet heel veel aan het uiterlijk, de ander laat de teugels een beetje vieren. Voor ieder wat wils dus. Maar omdat er zo’n uitgebreid aanbod is, verdwijnen de knappe meisjes een beetje in de menigte. Het duurt even voordat je ze gevonden hebt, maar wanneer er dan een in het vizier is, dan heb je ook wel echt een mooi meisje.

Stenden Hogeschool

De meest populaire opleiding van deze hogeschool is natuurlijk International Hospitality Management. Een opleiding waarbij het belangrijk is dat je er netjes uitziet en waar je leert hoe je jezelf het beste kunt representeren. Daarnaast heb je natuurlijk ook de hippe studenten die Media en Entertainment volgen. Dat is duidelijk. Ze zien er goed uit en volgen de laatste trends. Op Stenden kom je heel veel mooie meisjes tegen. Een groot voordeel zijn bovendien de internationale studenten. Knappe meisjes uit alle windstreken. Chinese studenten die vaak in het studielandschap te vinden zijn, Duitse chicks die altijd druk zijn maar in hun vrije tijd te vinden zijn in het Hestia-huis, Zuid-Afrikaanse ladies en de chica’s van de Nederlandse Antillen. Hier heb je alle keus!

De gouden Barbie

Barbie wordt al jaren aanbeden door vele meisjes, jong en oud. Ze staat voor het ideaalbeeld wat schoonheid aangaat. Elke vrouw heeft ooit in haar leven gedacht: ‘Was ik maar zoals Barbie.’ Oké, de verhoudingen van Barbie kloppen niet helemaal en dat feministen in opstand zijn gekomen omdat Barbie een ‘vertekend’ beeld geeft van de vrouw nemen wij even voor lief. Barbie is perfect en de meisjes van Stenden ook. Het was even pittig, want wij van de Studentenkrant willen natuurlijk niet de chicks van de andere hogescholen beledigen. Dit marktonderzoek is geheel subjectief en het is maar net waar je van houdt. Desalniettemin gaat de gouden Barbie toch echt naar Stenden. Gefeliciteerd!

 

Door: Nicky van Veenhuizen

Fotografie door: Jochem Schuiling

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close