HandigLeeuwarden

Restaurantrecensie: Mauritshuis

Wat doe je op een grauwe maandagmiddag als de sleur van de week weer is begonnen? Jezelf laten verwennen in één van de restaurants van Leeuwarden! Uiteraard heeft de Leeuwarder Studentenkrant al heel wat restaurants bezocht. De ervaringen liepen uiteen van dieptreurig tot ontzettend goed. Deze keer bezochten we Het MauritsHuis, dat wordt gerund door de jonge ondernemer Maurits Verlinden.

Wij werden hartelijk ontvangen door gastheer Ward van Aller. We konden nog net even buiten zitten en trapten af met een biertje. De eerste indruk was goed. Een knappe, strak gerenoveerde tent met een relaxte atmosfeer en lekkere loungemuziek. Wij vroegen om de kaart en kregen een kleine rondleiding door de gerechten. Wat opviel was de kleine kaart. Wat ons betreft: beter negen goede gerechten dan negentien gerechten die helemaal kut zijn.

Het begon te regenen en wij gingen binnen naast de open keuken zitten. De keuze was gemaakt: vooraf een salade rauwe ham en als hoofdgerecht de op huidgebakken roodbaars filet.  De salade rauwe ham was kundig opgemaakt en vertwijfeld vroegen we ons af of we hier maar 6,50 voor hoefden te betalen. De ham was opgerold in rolletjes en gevuld met roomkaas en werd gecomplementeerd door mooie, verse sla, geroosterde toast en een olijven tapenade. Een simpel gerecht, maar mooie in balans qua smaken en volume. Dit smaakte naar meer!

Uiteraard was de keuze voor het hoofdgerecht niet zonder reden op de roodbaars gevallen. Een goed visgerecht is niet moeilijk, zou je zeggen… Maar een goed gebakken vis kan na enkele seconden te lang in de pan  of oven compleet verpest zijn.  Iets wat bij de helft van de horeca in Nederland vaak het geval is. Kortom dit zou voor ons Het MauritsHuis maken of breken. Wederom kwam er een mooi opgemaakt bord uit de keuken. Na een kleine inspectie verscheen er een lach op onze gezichten. De huid was prachtig bruin krokant gebakken, de vis was vochtig van binnen, net niet glazig meer, kakelvers en spot on bereid.  Het visje werd geserveerd op een mooie brunoise van mango en leverde een verassend goede combinatie op met behoud van de puurheid van de vis. Een erg smakelijk gerecht geserveerd met dikke frieten en een groene salade.  Helaas hadden wij geen plek meer voor een dessert en sloten we af met een kop koffie.

Het eindoordeel: een ontspannen atmosfeer, een gastheer met kennis en ervaring, goede en smakelijke gerechten met de juiste balans in volume voor een kleine prijs.
Kortom: Heb je zin om heerlijk te eten in een stijlvolle tent voor een kleine prijs? Reserveer dan bij Het MauritsHuis.

Door Felix Bekkers
Fotografie: Afke Manshanden

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close