Van alles

LWD Ink

Tattoo’s. Je kunt ervan houden of je vindt ze helemaal niks. Feit blijft dat het een mens uniek maakt en onderscheidt van de rest. Natuurlijk zijn er ook studenten met een tekening voor het leven. En achter die permanente tekening op het lichaam zit negen van de tien keer een verhaal. Tini Groen, 22 jaar en student Communication & Multimedia Design aan NHL Hogeschool vertelde haar verhaal aan Nicky.

Remember all the sadness and frustration…
“Het lied waar ik deze tekst vandaan heb, kwam uit in 2011. Ik hoorde het nummer en vond het perfect. Het is van mijn lievelingsband Linkin Park en ik heb de tekst gelijk opgeschreven. De tattoo heb ik nu ongeveer een maand. Het heeft dus wel een tijdje geduurd voordat ik de knoop heb doorgehakt maar ik ben er heel erg blij mee.”

Het verhaal achter de tattoo
“Ik heb een aparte jeugd gehad. In mijn tienerjaren heb ik bij Jeugdzorg gezeten en dat heeft mij veel verdriet gebracht. Nu kan ik zeggen dat ik er met een positief gevoel op terugkijk. Ik heb het allemaal achter mij gelaten en ik kan het loslaten. Daarom past de tekst perfect bij hoe ik mij nu voel. Onthoudt alles, maar laat het gaan en dan kan je weer verder.”

Vooroordelen
“Je hoort vaak dat tattoo’s een verslaving zijn en dit klopt in mijn geval ook. Ik heb alweer een volgende afspraak gemaakt om een nieuwe te zetten. Het wordt een hoofd van een wolf. Deze dieren kunnen heel agressief zijn als het gaat om het beschermen van de familie, maar tegelijkertijd tijd zijn ze ook zachtaardig. Dit past bij mij. Mensen vragen vaak aan mij of ik er geen spijt van krijg. Dit vind ik onzin. Vragen als: ‘Maar wat nou als je kinderen wilt?’ en ‘Wat als je later oud bent?’ vind ik het meest irritant. Ik weet heel zeker dat ik geen kinderen wil en wie zijn zij om zich hier mee te bemoeien? Ik trek me er niks van aan, het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Het klinkt misschien cru, maar ik heb ook een paar keer het antwoord gegeven: ‘Wat als ik de vijftig niet eens haal?’ Daar denken de meeste mensen niet bij na. Je leeft maar een keer.”

Door: Nicky van Veenhuizen
Foto’s door: Afke Manshanden

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close