Van alles

‘Like’ jij dit?

Facebook is het grootste sociale netwerk ter wereld met meer dan zeshonderd miljoen gebruikers. In Nederland hebben  meer dan drie miljoen mensen zich verschanst achter een digitaal profiel.  Een groot deel van deze mensen is student en maakt actief gebruik van Facebook. Hun account schreeuwt elke dag om aandacht en zij beantwoorden liefdevol met de meest nutteloze berichten. De studenten in Leeuwarden moeten worden wakker geschud;  Facebook maakt achterlijk! Lees en huiver van de volgende citaten.

Hou je facking vriendinnetje in toom geak. .. Ze hoeft niet rond te bazuinen dat ik een vriendin heb. .. dat zal ik zelf wel doen als het ook daadwerkelijk zo is .. wtf heeft dat kind met mij te maken dan #Grafwijf
Manuela

De wereld is zo verschrikkelijk koud en kil. Gelukkig zijn er mensen zoals Manuala die van hun hart geen moordkuil maken. Zij laat haar emoties de vrije loop, in discutabel Nederlands, dat wel! Eigenlijk bedoelde zij het volgende:

Let alstublieft op uw vriendin! Ik zou het fijn vinden als zij voor zich hield dat ik een vriendin heb, mocht dat zo zijn. Ik zou niet weten waarom zij haar nieuwsgierige neus in mijn zaken steekt. Onaardig persoon!

‘Jaaaaaaa 4-2 gewonnen! Wij schuiven omhooooog! Schaerweijde dames 18 olé!’
Emma

De adrenaline die vrijkomt na het spelen van een spannende sportwedstrijd kan een meisje ertoe zetten iets raars te doen. Iedereen deelgenoot maken van een 4-2 overwinning via Facebook is zoiets. Toch verbleekt de winstvermelding bij de kreet die verraadt dat Emma bij Schaerweijde Dames 18 speelt. Achttien teams waarvan er zeventien beter spelen en dan nog steeds enthousiast kunnen zijn over een overwinning? Een indrukwekkend staaltje dat best een vermelding waard is, niet alleen op Facebook, maar ook in deze krant!

 ‘Nog 2.5 uur en dan zit Week 8 op Stenden University er ook weer op, dan kunnen we ons weer gaan opmaken voor de maximale voorbereiding op de defence in week 9.’
Richard

Het blijft gissen waarom Richard in week acht op zijn horloge keek, zich realiseerde dat het over tweeënhalf uur maandag 29 oktober zou zijn en besloot melding te maken van deze aardverschuivende gebeurtenis. Het is jammer en zelfs onsympathiek dat Richard vervolgens niet via Facebook heeft laten weten of week negen hem beviel op maandag na bijvoorbeeld, twee, drie of misschien zelfs vierenhalf uur van maximale voorbereiding op de defence!

‘Brr, het is echt te koud om in een mantelpakje over straat te gaan!’
Lisan

Lisan redde met dit bericht op 30 oktober waarschijnlijk enorm veel dames van een wisse dood. Bontjassen, thermisch ondergoed en sneeuwschoenen werden massaal uit de kast gehaald toen het volgens haar koud was om in mantelpakje over straat te gaan. Zelfs de meest stugge studente moet overstag zijn gegaan en haar mantelpakje hebben thuisgelaten nadat met ‘brr’ werd geïllustreerd hoe koud het eigenlijk was die dag.
Door Joris van Uden

Tags
Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close