Foto'sUitgaan

Leeuwarden bekent kleur

Kijk eens hoe gay vriendelijk oans stadsje is

Voorheen had Leeuwarden de GayStraight Parade en vanaf dit jaar is dat PRIDE Leeuwarden geworden. Een simpel concept: met een aantal boten door de grachten van de stad varen terwijl zowel de toeschouwers als de mensen op de boot genieten van muziek, een drankje en – als het even mogelijk is – de zon. ’s Avonds is er nog een afsluitend feest op het Mata Hariplein. Het was treffen dit jaar, want de zon scheen gedurende de hele tocht en de rest van de dag verliep ook fabulous. 

Kippenvel 

Het succes van de tocht is volgens Talitha Broersma van Leeuwarden Student City – voorheen Leeuwarden Studiestad – ongekend. “De hele middag kippenvel. Het weer zat mee, de 28 boten voeren vlekkeloos door de grachten en de reacties van de omstanders waren fantastisch. Volgend jaar doen we dit zeker weer, maar dan vieren we het nog groter en gezelliger. Iedereen is welkom en voelt zich veilig om al zijn of haar kleuren te tonen. Dat maakt PRIDE compleet.” 

Zorgeloos dobberen 

Vanaf het moment dat ik aankom, staat een grote kleurrijke meute mensen ons al op te wachten. Niet per se ons, maar het onthaal is groots. Iedereen lacht en begroet elkaar en ondertussen worden de boten geladen met allerlei etenswaren en drinken. Oh, en per vaartuig laadt men ook nog een aggregaat in om de draaitafel en speakers op aan te sluiten. Die aggregaten maken veel herrie, maar de muziek van Lady Gaga, ABBA en Shania Twain overstemmen het gebrom. We varen nog niet eens en het is al feest. 

Ik mag plaatsnemen in de Student City-boot. Hier vinden nog een aantal andere mediaproducties plaats. Een cameraman, een paar vloggers en ik als fotograaf lopen elkaar lekker voor de voeten, maar het is te warm om je ergens druk over te maken. En deze feestelijke dag vastleggen op beeld, daar gaat het uiteindelijk om. Geniet daarom met de foto’s nog even na van deze kleurrijke dag! 

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close