StudentenlevenUitgaan

Hoorcollege brakheid

We hebben het allemaal wel eens moeten ondervinden: ‘s nachts nog tot in de late dampende uurtjes in de kroeg staan, maar na een kijk op je horloge erachter komen dat de grote wijzer nog maar drie rondjes maakt voordat je jezelf uit bed moet lichten. Daar zit je dan een paar uur later bij dat verplichte hoorcollege, je ziel onder je arm en je lever huilend in het voorvakje van je schooltas. Die uitgeslapen leraar met een té grote glimlach voor de vrijdagochtend herinnert je er ook nog eens aan dat de workshop van 12.00 uur wel doorgaat en aanwezigheid verplicht is. Je wil naar huis, terug je warme bed in en nog lekker wat uurtjes slaap pakken voordat je weer naar het thuisfront vertrekt. Helaas, je moet nog één uur op school bivakkeren…  Te kort om terug naar huis te fietsen, maar perfect om nog even je ogen te sluiten. Wat zijn de places to be op onze hogescholen? We zijn op onderzoek uit gegaan! 

Stenden Hogeschool

A.063, ook wel bij de Stendenaren bekend als “Das Auditorium”. Dat lokaal met die relaxte bioscoopstoelen, het eindeloos gekut met de audio en de tientallen gastcolleges met die stropdas die nog schever zit dan de schoenen van een kleuter die zojuist voor de vierdekeer gefaald is voor zijn veterstrik-diploma. Voor een goede siësta zijn de stoelen op zich comfortabel, zacht voor den aars maar korte steunen voor de armen. Na een comfortabele positie gevonden te hebben, ben ik dan ook maar horizontaal gaan liggen op vier stoelen breed. Voor de onrustige slaper zeker geen aanrader; bij één draai lig je dan ook met je snufferd op het rode tapijt en is je bed opgeklapt. Een 6,5 op de Schaal van Rust*.

 

NHL Hogeschool                                                   

Bij binnenkomst een hartelijk welkom en vrijwel direct een rondleiding in Hotel NHL, de dienstdoende conciërge liet ons dan ook direct de kamers zien van standaard naar meest luxe kamer. Als eerste de Single Room [CMD-lokaal] daarna de Double Room [de grime-kamer] en vervolgens de Honeymoon Suite. Deze Honeymoon Suite staat ook wel bekend als de praktijkruimte voor Verpleegkunde. In deze hotelkamer vindt u comfortabele bedden, zowel dun als dik beddengoed, verstelbaar in hoogte en stille kamergenoten [lees: medische dummies]. Het uitzicht op één van de mooie binnenplaatsen van de NHL zorgt voor de nodige rust na een intensieve ochtend hoorcolleges en overige werkzaamheden in groepsverband. Het comfort en de stilte maken het een ruime 9 op de Schaal van Rust.

 

Van Hall Larenstein

Na een kleine enquête met Van Hall-locals kregen wij de tip om onze oogjes te sluiten op de bankjes in de mediatheek of op de aan elkaar geschoven oranje stoelen bij de ingang. Wij gingen voor de eerste optie. Met de slaapzak & rugtas als kussen gingen wij op avontuur. De steun van de nek was van dusdanige hoogte om een uur later met chronische nekklachten langs te moeten bij de chiropractor, geen aanrader. Voor de rust wel een geschikte plek aangezien de Van Hall-studenten het wel voor elkaar krijgen in rust hun onderzoeksresultaten te delen met hun tafelgenoten, dit in tegenstelling tot de Stendenaren of NHL’ers. Comfort een 6 en voor de rust een 8, wat Van Hall een 7 geeft op de Schaal van Rust.

De uitgeruste en scherpe studenten onder ons kunnen concluderen dat er maar één winnaar is, daar hoef je geen raketwetenschapper voor te zijn. NHL Hogeschool, van harte met deze befaamde prijs! Jullie gaan helaas niet door voor de koelkast, maar wel voor eeuwige roem.

*over de Schaal van Rust kan niet worden gecorrespondeerd, deze is fictief en zelf verzonnen

 

Door Jordi van den Bosch
Fotografie: Jochem Schuiling

 

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close