Van alles

Hoeveel ballen kun jij in de lucht houden?

De gemiddelde student heeft het hartstikke druk! Hoorcolleges, huiswerk, projecten, sporten
en daarnaast ook nog socializen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de stress die een
tentamenweek met zich meebrengt. Moet je nagaan dat je daarnaast ook nog eens een bedrijf bent
gestart tijdens corona en twee kinderen hebt. Dat noem ik nog eens tijdmanagement! Denise is
nog maar 24 jaar oud en houdt meer ballen in de lucht dan de gemiddelde student. Wij vonden haar
verhaal zo inspirerend dat we bij haar thuis zijn geweest om haar te vragen hoe ze alles combineert en
wat ze in de toekomst wil bereiken.

Waar begint jouw verhaal?
“Mijn verhaal begint toen ik nog op het vmbo zat. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik na de middelbare school wilde doen. Een van mijn docenten raadde mij toen aan om communicatie te studeren. Dit omdat ik presenteren erg leuk vond en binnen de presentatie al in de weer was met bewegende poppetjes om zo het verhaal te vertellen. Daarom heb ik marketing en communicatie gestudeerd op het Friesland College in Leeuwarden.”

Maar na het behalen van je mbo-diploma ben je niet gaan werken.
“Dat klopt. Ik ben gaan reizen. Ik werkte op de communicatieafdeling van een leasemaatschappij. Daar hielp ik mee aan een project dat maar één jaar duurde. Eenmaal weer terug in Nederland kwam ik erachter dat ik al zeven maanden zwanger was.”

Dat lijkt me erg schrikken! Wat heb je toen gedaan?
“Ik ben gelijk bij Silvan – mijn vriend – ingetrokken en amper twee maanden later was Jalou(nu drie) er al. Omdat ik graag wilde helpen met het betalen van de rekeningen – want op jezelf wonen mét een kind is natuurlijk niet goedkoop – ben ik gaan solliciteren. Ik heb de ene na de andere sollicitatiebrief verstuurd, maar ik kreeg geen werk. Het kwam erop neer dat ze allemaal iemand wilden met een hbo-papiertje. Daarom ben ik verdergegaan met een hbo opleiding.”

Voor welke opleiding heb je gekozen?
“Ik wilde heel graag Communication & Multimedia Design studeren, maar daarvoor moest ik een toelatingstoets wiskunde maken. Ik heb het drie keer geprobeerd, maar elke keer haalde ik de toets niet. Daarom ben ik Communicatie gaan studeren. Met deze studie heb ik een goede basis en krijg ik van elk onderwerp iets mee waardoor ik hierna gemakkelijk kan bepalen waarin ik me wil specialiseren.”

Hoe combineer je een hbo studie met je gezin?
“Mijn docenten zijn erg flexibel, wat heel erg scheelt. Ze begrijpen mijn situatie en helpen mij waar dat nodig is. Verder zorg ik ervoor dat ik van maandag tot en met vrijdag tot 17:00 uur bezig ben met school, zodat ik daarna tijd heb voor de kinderen. Op deze manier merken zij er minder van.”

Dat lijkt me wel heel lastig. “Dat is soms ook wel erg lastig. Mijn rooster ziet er elke week anders uit terwijl ik het rooster van de kindervang al ver van tevoren moet aanleveren. Verder kan het tijdens tentamenperiodes ook erg druk zijn. Tijdens corona was ik dan de hele dag bij de kinderen en zodra Silvan dan thuiskwam, ging ik bezig met het leerwerk. Toch is het allemaal voor een goed doel. Ik wil later een baan hebben waar ik blij van word en zonder een hbo-diploma ging dat niet lukken.”

Maar dit is nog niet alles, want je bent ook nog eens je eigen bedrijfje gestart!
“Ik werk inderdaad als zzp’er. Voordat ik me had ingeschreven, deed ik hier en daar ook weleens opdrachten voor bedrijven, maar sinds 2020 sta ik officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat ik zo fijn vind aan het feit dat ik zzp’er ben, is dat ik zelf kan bepalen of ik een opdracht aanneem of niet. Als ik het té druk heb, dan sla ik het aanbod gewoon af. Ik vind het namelijk belangrijk om ook genoeg tijd met de kinderen door te brengen.”

Wat doe je precies voor die bedrijven?
“Ik doe eigenlijk alles op het gebied van grafische vormgeving. Van het ontwikkelen van flyers tot aan het maken van infographics en van het ontwerpen van logo’s tot aan het bedenken van huisstijlen.”

Wat wil je met je bedrijf bereiken in de toekomst?
“Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik graag in de toekomst wil doen. Aan de ene kant zou ik wel parttime willen werken zodat ik daarnaast voor mijn eigen bedrijfje aan de slag kan. Maar het lijkt me ook heel leuk om op de vloer te staan in een winkel en daarnaast ook de communicatie van datzelfde bedrijf uit te voeren. Er moet ik ieder geval genoeg variatie zijn.”

En dan zijn we ook wel erg benieuwd naar het onderwerp waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen: corona. Hoe merk jij dat in het dagelijks leven?
“In het begin merkte ik het doordat de kinderen niet meer naar de kinderopvang konden. Zeker toen ik op dat moment een tentamenweek had, was het erg druk. Je bent altijd op zoek naar de balans tussen je vrienden, school, het huishouden en de kinderen. Nu het sociale stukje wegvalt, is er een stukje rust in de plaats gekomen. Iedereen zit immers in hetzelfde schuitje, niemand kan op dit moment naar een feestje.”

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close